به گزارش قدس انلاین به نقل از مهر، سرهنگ پاسدار غلامرضا کریمی عصر سهشنبه در نشست شورای هماهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی در محل استانداری مرکزی اظهار داشت: ساختمان اداری محل اسناد و بخشی از ساختمان گالری تکمیل نشده و اکنون از ظرفیت گالری باغ موزه بهره گیری میشود.
وی با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی ساختمان گالری ۴۰ درصد است، افزود: محوطه یادمان شهدای گمنام ۶۰ درصد و محوطه باغ ایرانی ۱۵ درصد تکمیل شده است همچنین ساختمان آمفی تئاتر نیز ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی با اشاره به اینکه در مجموع پیشرفت فیزیکی باغ موزه ۵۰ درصد است، گفت: تکمیل ۲ یادمان کوه نورالشهدای اراک و یادمان شهرستان زرندیه نیازمند تخصیص اعتبار بالا است که انتظار میرود دستگاههای اجرایی ذیربط در این راستا تعامل و همکاری لازم را داشته باشند.
سرهنگ کریمی بیان کرد: شهرستان اراک همزمان با شهادت حضرت زهرا (س) میزبان چهار شهید گمنام در پارک شهدای گمنام، کوی کوثر، کوی صنعتی و تحت طاووس کرهرود است.
وی ادامه داد: در راستای تکمیل موزه دفاع مقدس قرارداد جدیدی به مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان منعقد شده و برای تکمیل ساختمان گالری انتظار است در مرحله دوم اعتباری تزریق شود تا روند اجرای طرح متوقف نشود.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی گفت: مقرر بود شورا و شهرداری اراک ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل موزه تزریق کنند و این در حالی است که در صحن علنی شورا برای این طرح ۱۰ میلیارد تومان مصوب شد.
کریمی عنوان کرد: علاوه بر بازدیدهای عموم مردم، سالانه هشت هزار دانش آموز و چهار هزار دانشجو، از محل موزه دفاع مقدس بازدید میکنند اما در شرایطی که اکنون
جوانان در جنگ ترکیبی دشمن مورد هدف هستند و باید فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تقویت و توسعه یابد، این موزه زیبنده استان نیست.
وی گفت: مشکل نگهداری موزه و ورود غیرقانونی از فنس به داخل موزه داشتیم که نیاز است در حوزه امنیتی تدابیر ویژه ای اندیشیده شود.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی با اشاره به وضعیت یادمانها نیز گفت: بخش زیادی از یادمانهای سطح استان کامل است و ۳۰ یادمان ناقص داشتیم که با همکاری برنامه و بودجه بخشی از آنها رونمایی شد و شماری نیز تا پایان سال تکمیل و رونمایی میشود.
کریمی با اشاره به اینکه برخی یادمانها عمومی و برخی در اختیار اماکن خصوصی و سازمانهای دولتی است، گفت: پارسال پنج شهید گمنام در این یادمانها خاکسپاری شدند و اکنون یادمان دانشگاه فرهنگیان و استانداری تکمیل شده اما مابقی دستگاهها اقدامات لازم را در این راستا انجام ندادند.
وی با اشاره به گزارش دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی تا مهر امسال گفت: گروه شهدا و اشخاص ۲۰۰ مدخل، فرهنگی و اجتماعی ۱۳۳ مدخل، گروه نظامی و جغرافیایی ۷۱ مدخل و در مجموع ۴۰۴ مدخل در دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی وجود دارد.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی گفت: امسال هشت مکان یادمان برای استان مشخص کردند و در ۲۶ آذرماه ۲۸۰ شهید گمنام به مناسبت سعادت حضرت زهرا قرار است در سطح کشور تشییع شود که هشت شهید سهم استان مرکزی است، انتظار است مدیران تا دو ماه آتی جهادی پای کار بیایند تا سهمیه شهدای استان حفظ شود در غیر این صورت سهمیه شهدای استان را به استانهای دیگر تقدیم کنیم.
کریمی گفت: متراژ باغ موزه دفاع مقدس استان مرکزی ۳ هکتار بیشتر نیست و به عنوان کوچکترین موزه در سطح کشور مطرح است و اکنون پنج هزار متر زمین در جوار موزه وجود دارد که با مصوبه استان میتوان آن را به محل موزه اضافه کرد.
وی گفت: هر استان متعهد است ۶۰ عنوان کتاب را در طول یک سال به چاپ برساند که سال گذشته ۲۰ عنوان کتاب و امسال نیز ۱۰ عنوان کتاب در استان به چاپ رسیده است که انتظار است دستگاههای اجرایی استان در این راستا تعامل و هم افزایی لازم را داشته باشند.
کریمی افزود: طرح پژوهشی دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی از سال ۸۵ کلید خورده اما در سال ۹۹ اعتبار بسیار ناچیز و اندک در این راستا اختصاص یافت و این مهم باید مورد توجه ویژه قرار گیرد که بر اساس برآورد سال ۱۴۰۰، این طرح پژوهشی اعتباری بالغ بر چهار میلیارد نیاز دارد.
نظر شما