تحولات لبنان و فلسطین

بازگشت ساکنان شمالی نواز غزه فشار مضاعفی را به واشنگتن و رژیم صهیونیستی وارد می‌کند، چرا که آنها برای آواره کردن این فلسطینی‌ها از خانه و کاشانه خود هزینه هنگفتی کرده بودند.

پایکوبی مردم غزه روی آمال اشغالگران / مرور تحولات نخستین روز اجرای آتش بس میان حماس و رژیم صهیونیستی

پس از نزدیک به 50 روز جنایت و کشتار ساکنان باریکه غزه، بالاخره اشغالگران صهیونیست تحت فشار افکار عمومی جهانی و همچنین شکست میدانی از رزمندگان مقاومت، به آتش بس موقت تن دادند؛ آتش بسی که از صبح امروز ساعت 7 به وقت محلی ( 8:30 به وقت تهران) اجرایی شد. بر اساس این طرح، ۵۰ نفر از اسرای دشمن اعم از زن و کودکان کمتر از ۱۹ سال در مقابل ۱۵۰ نفر از اسرای زن فلسطینی و کودکان کمتر از ۱۹ سال در زندان‌های رژیم صهیونیستی، آزاد خواهند شد. توقف پرواز جنگنده‌ها و پهپادهای اسرائیلی در جنوب نوار غزه طی این ۴ روز به مدت ۶ ساعت در روز از ۱۰ صبح تا ۴ عصر هم از بندهای موردتوافق آتش‌بس موقت عنوان شده است. در روزهای آتش‌بس موقت، باید تردد آزادانه مردم در نوار غزه تضمین شود و به ویژه در خیابان صلاح الدین کسی مورد حمله قرار نگیرد.

پایکوبی مردم غزه روی آمال اشغالگران / مرور تحولات نخستین روز اجرای آتش بس میان حماس و رژیم صهیونیستی

برپایی نماز شکر و خوشحالی مردم غزه

فلسطینی ها اما نخستین ساعات آتش بس را با برپایی نماز جمعه باشکوه در نقاط مختلف غزه گرامی داشتند. پس از هفته‌ها بمباران و از دست دادن اعضای خانواده؛ آنها بعد بازگشت به خانه‌های خود شعار می دادند: همه ما فدای مقاومت! رسانه‌ها هم با انتشار ویدئویی از خروج نظامیان و تجهیزات سنگین رژیم صهیونیستی از مناطق شمالی غزه خبر دادند. آنها همچنین گزارش دادند که پس از این آتش بس هواپیماهای رژیم صهیونیستی آسمان غزه را ترک کردند.

الجزیره در نخستین روز آتش‌بس از تکمیل فرآیند آزادی ۳۹ اسیر فلسطینی از بند زندان‌های رژیم صهیونیستی خبر داد. در مقابل گروهی از ۱۳ اسیر غیرنظامی اسرائیلی شامل زنان و کودکان به تل اویو تحویل داده شده اند. همزمان منابع خبری از ورود محموله سوخت به گذرگاه رفح خبر دادند. قرار بود ۲3۰ کامیون مواد غذایی و تجهیزات پزشکی در روز نخست از طریق گذرگاه رفح وارد نوار غزه شوند.

طبق گزارش المیادین، از شدت بمباران اسرائیل کاسته شده، اما اشغالگران آتش‌بس را در شرق رفح و شمال غرب غزه نقض کرده‌اند. دیروز مردمی که به مناطق شمالی غزه بازگشتند البته با پیکرهای رها شده در جای جای خیابان ها و صحنه‌های غیر قابل توصیفی از جنایاتی مواجه شدند که رژیم بچه‌کش نژادپرست رقم زده است. فلسطینی‌ها همچنین بعد از بازگشت به شمال غزه اعلام می کنند که در «بیت حانون» خانۀ سالمی برای سکونت پیدا نمی‌شود.

تجمعات گسترده ای هم در همبستگی با مردم غزه در کشورهای مختلف بر پا شده است. در اردن، قطر، الجزایر و مصر مردم برقراری آتش بس را جشن گرفته و حمایت خود را از مردم فلسطسین اعلام کردند. در آمریکا هم راهپیمایی مربوط به روز شکرگزاری با سر دادن شعار «فلسطین را آزاد کنید» همراه بود.

 خط و نشان النخاله برای اشغالگران

همزمان با این تحولات «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، روز گذشته طی سخنانی با اعلام معادله ای، گفت: «باقی مانده اسرای دشمن از افسران و سربازان بدون آزادی باقی مانده اسرایمان، آزاد نخواهند شد و این مسأله به پایان جنگ و تجاوز مرتبط می‌شود». النخاله در ادامه تاکید کرد که رژیم صهیونیستی اگر در عرصه میدانی متحمل ضربه نمی‌شد، هرگز به تبادل اسرا تن نمی‌داد. دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، سپس از حزب‌الله لبنان، مقاومت عراق، سوریه و یمن نیز یاد کرد و در ادامه گفت: «اهداف اعلامی دشمن که همان نابودی و شکست مقاومت است هنوز پابرجاست و بر ما نیز واجب است تا به مبارزه تا شکست دشمن ادامه دهیم». او تأکید کرد که رژیم اسرائیل به تجاوزات خود با وحشی‌گری و خون ریزی بیشتری ادامه خواهد داد.

از سوی دیگر ابوعبیده سخنگوی گردان‌ های قسام شاخه نظامی حماس هم با اشاره به تلفات دشمن اعلام کرد که رزمندگان مقاومت از آغاز تجاوز صهیونیست‌ها به غزه ۳۳۵ خودروی نظامی رژیم صهیونیستی را منهدم کردیم. وی با بیان اینکه طرح دشمن برای پیروزی سریع در غزه را ناکام گذاشتیم افزود: ما پرچم سفید بالا نمیبرم و بعد از وقفه آتش بس با قدرت وارد جنگ میشویم تا پیروز شویم.

پایکوبی مردم غزه روی آمال اشغالگران / مرور تحولات نخستین روز اجرای آتش بس میان حماس و رژیم صهیونیستی

پایکوبی روی آمال اشغالگران

فارغ از تحولات میدانی ذکر شده، موج گسترده بازگشت مردم مقام غزه به خانه و کاشانه ویران شده خود بعد برقراری اتش بس چهار روزه و به رغم تهدیدات مدام صهیونیست ها، مسئله ای بود که روز گذشته نگاه رسانه ها را به خود جلب کرد. تصاویر و ویدئوهای منتشرشده نشان می‌دهد ساکنان مناطق شمالی که در پی حملات صهیونیست‌ها به جنوب غزه رفته بودند، پیش چشم اشغالگران در حال بازگشت به محل زندگی خود هستند. این در حالی است که صهیونیست ها، با هواپیما اطلاعیه هایی تهدید آمیز را در آسمان غزه فرو ریخته و در آن درباره بازگشت به شمال هشدار داده اند.

خبرنگار شبکه «الجزیره» در همین باره روز گذشته گزارش داد که به رغم اعلام اتش بس، ارتش رژیم صهیونیستی به فلسطینیانی که قصد بازگشت به خانه‌های خود در شمال غزه را داشتند، تیراندازی کرده و طی این اقدام، 7 نفر زخمی شدند. بازگشت ساکنان شمالی نواز غزه فشار مضاعف و بی‌سابقه‌ای را به واشنگتن و رژیم صهیونیستی وارد می‌کند، چرا که برای آواره کردن این فلسطینی‌ها از خانه و کاشانه خود هزینه هنگفتی کرده بودند. در حقیقت قرار بود که فلسطینی‌ها به جنوبی‌ترین نقطه غزه یعنی در غرب شهر رفح منتقل شده و آنجا ۲۰۰ هزار چادر توسط سازمان‌های بین‌المللی امدادگر و نهادهای کمک‌رسان ایجاد شود و یک میلیون فلسطینی بعد از این به کشورهای اروپایی آمریکای شمالی استرالیا و برخی از کشورهای عربی منتقل شوند. صهیونیست‌ها بر آن بودند تا شمال غزه را اشغال کرده و آنجا را مثل کف دست صاف کرده و چند صباحی هم آنجا بمانند؛ ولی این اتفاق به هیچ عنوان روی نداد و فلسطینی‌های ساکن غزه محکم کنار مقاومت ایستاده و با بازگشت به خانه و کاشانه خود (هر چند ویران شده) این طرح خطرناک تشکیلات محمود عباس رژیم کودک کش کاخ سیاه بایدن و برخی کشورهای مرتجع عرب را به زباله‌دان تاریخ انداختند.

آکسیوس پته صهیونیست ها را روی آب ریخت

اما همزمان با این روند ها و در حالی که وزیر امور خارجه قطر که کشورش نقش اصلی در برقراری آتش بس موقت را ایفا کرد، در مورد استمرار روند صلح ابراز امیدواری کرد، شواهد موجود از برنامه ریزی صهیونیست ها برای آغاز موجی از حملات بعد پایان آتش بس حکایت دارد. بر این اساس یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم اسرائیل شامگاه پنجشنبه گفت ارتش این رژیم دست‌کم دو ماه بعد از «اتمام وقفه کوتاه‌مدت و موقت» جنگ با حماس را «با شدت» ادامه خواهد داد. او از نظامیان اسرائیل خواست در مدت این وقفه تاکتیکی اقدام به «سازمان‌دهی، تحقیق، تجدید قوای تسلیحاتی» کنند و برای ادامه جنگ آماده باشند.

با این وجود بسیاری معتقد هستند لفاظی های جنگ طلبانه صهیونیست ها را باید عملیات روانی و با هدف امتیاز گیری از مقاومت در حالی که در حوزه میدان شکست خورده اند قلمداد کرد. روایتی که یک روزنامه آمریکایی در مورد نیاز صهیونیست ها به آتش بس بیان کرده موید این نکته است. پایگاه آکسیوس، در گزارش خود با محور تلاش‌های واشنگتن برای محقق کردن توافق تبادل اسرا میان گروه حماس و اسرائیل به تلاش‌های بنیامین نتانیاهو برای مجاب کردن آمریکایی‌ها جهت حصول این توافق اشاره کرده است. این رسانه در گزارش خود که روز پنجشنبه منتشر شده تصریح کرده نتانیاهو بازوی مک‌گورک یک مقام دولت جو بایدن که مأمور پیگیری پرونده تبادل اسرا بوده را گرفته و گفته «ما به این توافق نیاز داریم.»

زخم کاری مقاومت به نتانیاهو

نباید از یاد برد که اسرائیل هدف نهایی خود از عملیات در غزه را نابودی کامل حماس اعلام کرده است. با وجود این، بسیاری از تحلیلگران حتی در داخل خود فلسطین اشغالی به توانایی تل‌آویو برای تحقق این هدف به دیده تردید می‌نگرند. در این مسیر طی روزهای اخیر نتانیاهو و گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بارها و بارها صراحتاً اعلام موضع کرده بودند که تا رسیدن به اهدافشان یعنی بازگرداندن تمام اسیران رژیم صهیونیستی در بند حماس و نابودی این جنبش در نوارغزه، هیچ گونه آتش بسی را نمی‌پذیرند و حتی ۱۲ بار هم توافقات ارائه شده از سوی میانجی گر ها با نقش آفرینی آمریکایی‌ها را رد کرده بودند. روزنامه عبری هاآرتص در این خصوص پس از آتش بس نوشت: نتانیاهو به دلیل فشار افکار عمومی مجبور شد همان توافقی را که رد کرده بود بپذیرد!

اما آنها اکنون به هیچ کدام از اهداف ترسیمی خود دست نیافته اند. به همین علت ناظران سیاسی این رخداد را شکستی تمام عیار برای نخست وزیر صهیونیست می دانند. در سوی مقابل آتش بس در حالی اجرایی شد که حماس همچنان تمامی اسرای صهیونیست را در اختیار داشته و در حوزه میدانی هم با وارد کردن ضربات کاری به دشمن، عملا دست برتر را در مقابل اشغالگران برای هر نوع سناریویی در آینده دارد.

نتانیاهو و حتی تیم نظامی رژیم صهیونیستی به خوبی می‌دانند که آتش بس علی رغم و به جز آزادی تعدادی اسیر، اما هیچ آورده‌ای برایشان در میدان و ادامه نبرد زمینی ندارد. در نقطه مقابل، برای حماس و مقاومت آتش بس ولو ۴ روزه که با آزادی اسرای زن و کودک فلسطینی هم همراه است، می‌تواند آورده‌های فراوانی داشته باشد. حماس و محور مقاومت خود را برای یک نبرد طولانی مدت آماده کرده و برای تاب آوری در مقابل این جنایت بزرگ نیاز فراوانی به تامین نیازهای انسانی و اجتماعی ۲.۳ میلیون فلسطینی ساکن غزه و بالاخص حدود ۸۰۰ هزار نفر فلسطینی باقی مانده در شمال غزه دارند. در صورتی که در مدت آتش بس حجم ورود کمک‌های انسانی و غذایی قابل توجه باشد، می‌تواند کمی از معضلات نبرد برای مردم غزه را رفع و فرصت مقاومت را بیشتر نماید. از سوی دیگر این روزهای آتش بس فرصت تنفس نظامی و حتی تغییرات آرایش نظامی امنیتی را برای حماس فراهم می‌کند.

بر اساس همین واقعیات است که کارشناس تلویزیون وزارت خارجه ایالات متحده، صدای آمریکا روز گذشته اذعان کرد: هر مدلی جنگ تمام شود، زندگی سیاسی نتانیاهو نیز پایان خواهد یافت. نتانیاهو دیگر جایی در آینده اسرائیل ندارد!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.