به گزارش قدس آنلاین، شورای حکام آژنس بینالمللی انرژی اتمی از صادر کردن قطعنامهای الزامآور علیه ایران در جلسه ۲۲ نوامبر خودداری کرد که هفته گذشته برگزار شد. اگرچه «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی موضع تهران را در سخنرانی آغازین خود محکوم کرد و آن را «بیسابقه و مغایر با همکاری لازم» تلقی کرد.
یک دیپلمات ارشد به خبرگزاری فرانسه گفته است «تصویر موجود خوشایند نیست اما در حال حاضر، واقعیت امر این است که رغبتی به برانگیختن واکنش ایران در شرایط جنگ در خاورمیانه وجود ندارد.»
این دیپلمات همچنین گفت که تردید غرب در «سرزنش» ایران تاثیر معکوس داشته و تنها منجر به «جسورتر کردن» تهران شده است.
گروسی در بخشی از بیانیه آغازین خود در جلسه روز چهارشنبه شورای حکام آژانس درباره نظارت و راستیآزمایی در ایران گفت: انباشت اورانیوم غنیشده توسط ایران تا ۵ درصد، تا ۲۰ درصد و تا ۶۰ درصد، اورانیوم با خلوص بالا، همگی از زمان دیدارمان در سپتامبر افزایش یافته و افزایش انباشت اورانیوم غنیشده ۶۰ درصدی با همان سرعتی که در جلسه پیشین شورای حکام گزارش کرده بودم، انجام میشود.
این ادعاها در حالی است که ایران در پاسخ به نقض عهدهای مکرر غرب در تامین منافع ایران در برجام، اقدامات تلافیجویانهای را اتخاذ و بارها اعلام کرده این اقدامات بازگشتپذیر هستند.
«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی گفته است: «چون آنها به تعهدات خود عمل نکردند، ما هم بازگشت از تعهدات داریم. نمیشود تروئیکای اروپایی انتطار داشته باشند ما برجام را کامل اجرا کنیم ولی آنها تعهدات خود را عمل نکنند.»
«کلسی دِیونپورت» یکی از اعضای اندیشکده «انجمن کنترل تسلیحاتی» نیز به خبرگزاری فرانسه گفت «تصور کردن ایران در یک خلأ و پاسخگو نکردن آن، سیگنال اشتباهی به تهران و دیگر اشاعهدهندگان احتمالی تسلیحات اتمی میفرستد»
ادعای اشاعه احتمالی تسلیحات هستهای علیه ایران در حالی مطرح میشود که مقامات ایران بارها تاکید کردهاند تولید و بهکارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و ماهیت آن، صرفا، صلحآمیز است.
خبرگزاری فرانسه همچنین به موضع تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) و آمریکا در نشست شورای حکام درباره ایران پرداخت و نوشت: تحریکات ایران با هشدار آمریکا و تروئیکای اروپایی در جلسه شورای حکام همراه شد که اگر ایران توضیحی درباره ذرات اورانیوم یافتشده در محلهای متعدد ارائه ندهد، وارد عمل خواهند شد.
به دنبال انتشار گزارشهای مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به شورای حکام در ۱۵ نوامبر ۲۰۲۳، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد و دیگر سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، نظرات و ملاحظات خود را در قالب یادداشت توضیحی و در واکنش به گزارشهای پادمانی و برجامی مدیرکل آژانس و ادعاهای تروئیکای اروپایی و آمریکا درباره فعالیتهای هستهای ایران و همکاریهای آن با آژانس اعلام کردند.
نظر شما