تحولات لبنان و فلسطین

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر کودکان زیر ۲ سال در مراکز بهداشتی سراسر کشور «مکمل یاری» شامل قطره آهن و مکمل A و D به صورت رایگان دریافت می‌کنند.

کودکان زیر ۲ سال  «مکمل یاری» رایگان دریافت می کنند

اسماعیل زاده افزود: کمبود ریزمغذی‌ها موجب افزایش موارد ابتلا به بیماری‌ها، اختلال در رشد کودکان، کاهش بهره هوشی و کاهش توانمندی ذهنی و جسمی کودکان می‌شود، برای پیشگیری از این امر، طرح مکمل یاری بصورت رایگان در مراکز درمانی در حال اجراست.

وی اظهار داشت: آهن یک ریزمغذی اساسی در تغذیه دوران شیرخواری است که اگر دریافت آن کمتر از میزان مورد نیاز باشد کودک دچار کم خونی فقر آهن می شود و می‌تواند منجر به اختلال تکامل شیرخوار شود.

اسماعیل زاده با اشاره به ینکه اثرات نامطلوب فقر آهن در دوران جنینی و ۲ سال اول زندگی کودک بر رشد و تکامل مغزی غیر قابل جبران است، تصریح کرد: اگر چه کمبود آهن می تواند در تمام مراحل زندگی سبب کاهش قدرت ادراک و یادگیری شود، ولی اثرات نامطلوب کم خونی در دوران شیرخوارگی و اوایل کودکی غیر قابل جبران است. تکامل و هماهنگ شدن حرکات کودکان کم خون به تاخیر می افتد و این کودکان در مدرسه نیز یادگیری کمتری دارند.

به گفته وی، ضریب هوشی این کودکان ۵ تا ۱۰ امتیاز کمتر از حد طبیعی برآورد شده و در کودکان مبتلا به کم خونی فقر آهن میزان ابتلا به بیماریهای عفونی بیشتر است زیرا سیستم ایمنی آنها قادر به مبارزه موثر با عوامل بیماری زا نیست.

اسماعیل زاده تاکید کرد: بر اساس این طرح آموزشهای لازم نیز درخصوص زمان شروع و میزان مناسب قطره‌های مکمل توسط مراقبان سلامت و بهورزان به مادران ارایه می شود.

وزارت بهداشت سعی دارد فیبر کافی و آهن و اسیدفولیک از طریق توزیع آرد سالم برای پخت نان به مردم برسد

اجرای برنامه غنی‌ سازی آرد با آهن و اسیدفولیک

این مقام مسوول در وزارت بهداشت همچنین در مورد توزیع آرد سالم و پخت نان کامل گفت: وزارت بهداشت با همکاری وزارت رفاه و جهاد کشاورزی سعی دارد فیبر کافی و آهن و اسیدفولیک از طریق توزیع آرد سالم برای پخت نان به مردم برسد.

اسماعیل زاده تصریح کرد: اکنون برنامه غنی‌ سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در حال انجام است و به دنبال اثربخشی این برنامه هستیم. از طرفی با تعامل سازمان غذا و دارو به دنبال غنی سازی آرد با ویتامین دی هم هستیم، چراکه کمبود این ویتامین به بروز بیماری‌ های غیرواگیر دامن زده و باید به حداقل برسد.

به گزارش ایرنا ، طرح مکمل یاری از سال ۹۷ از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اجرا درآمده و اکنون در تمامی مراکز بهداشتی سراسر کشور برای کودکان زیر ۲ سال عملیاتی می شود.

منبع: سلامت نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.