تحولات منطقه

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس این آمادگی را در مجلس داریم که با وزارت اقتصاد همکاری داشته باشیم و وزارتخانه و یا شرکت موردنظر که از انتشار صورت های مالی لمتناع می کنند را وادار به همکاری کنیم.

آمادگی مجلس برای همکاری با وزارت افتصاد جهت شکستن مقاومت شرکت هایی که از انتشار صورت های مالی امتناع می کنند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

دولت سیزدهم با شعار ایجاد شفافیت اقتصادی در کشور روی کار آمد. وزارت اقتصاد، اقداماتی در راستای شفاف سازی تاریک خانه مربوط به عملکرد شرکت‌های دولتی انجام داده است. 

در همین ارتباط، شاهد انتشار صورت‌های مالی این شرکت‌ها، تصویب آیین نامه انتظام بخشی و شفاف سازی عملکرد شرکت‌های دولتی و انتشار کتاب نگاهی بر عملکرد شرکت‌های دولتی هستیم. اوایل آبان ماه، صورت‌های مالی ۱۰۰۰ شرکت جدید منتشر شد که ۲۸۹ مورد از آن‌ها شرکت‌های دولتی بودند. 

به زعم کارشناسان، انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی مزیت‌های بسیاری برای کشور دارد و زمینه را برای نظارت حداکثری بر عملکرد این شرکت‌ها فراهم می‌کند. به این ترتیب، شرکت‌های دولتی از حالت تاریکخانه خارج می‌شوند و در فضایی شفاف عمل می‌کنند.

به گفته مسئولان وزارت اقتصاد، انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی با وجود برخی مقاومت‌ها از سوی وزارتخانه‌ها و شرکت‌های دولتی تا آخر امسال ادامه دارد و تکمیل می‌شود.

نظرات جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس را در خصوص انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی که اوایل آبان ماه ۱۰۰۰ مورد از آن‌ها در سامانه کدال قرار گرفت، در ادامه می‌خوانید.

قادری با اشاره به این موضوع که شفاف سازی به نفع کشور است، تصریح کرد: باید تمامی وزارتخانه‌ها و شرکت‌های دولتی با وزارت اقتصاد در راستای انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی و عمومی همکاری لازم را داشته باشند. اگر این وزارتخانه در جایی با مشکلی برخورد می‌کند و مقاومتی صورت می‌گیرد، می‌تواند این موارد را به صورت لایحه به مجلس بدهد. ما این آمادگی را در مجلس داریم که با وزارت اقتصاد همکاری داشته باشیم و وزارتخانه و یا شرکت موردنظر را وادار به همکاری کنیم. 

قادری در مورد مزیت‌های انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی گفت: شفاف سازی عملکرد شرکت‌های دولتی باعث می‌شود مدیرانی که توان کافی برای مدیریت امور ندارند، کنار گذاشته شوند. زیرا عملکرد آن‌ها زیر ذره بین قرار دارد و در معرض قضاوت همگان قرار می‌گیرد.  

به گفته این عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، وقتی شفافیت اتفاق بیفتد و زوایای پیدا و پنهان شرکت‌های دولتی در تیررس عموم قرار بگیرد، طبیعتاً افزایش بهره وری شرکت‌ها را خواهیم داشت. 

وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که مدیران احساس کنند عملکرد آن‌ها در معرض قضاوت همگان قرار دارد، تلاش خواهند کرد بهترین کارنامه را از خودشان به جای بگذارند. این به معنای افزایش بهره وری در شرکت‌های دولتی است.

قادری ادامه داد: بنابر اطلاعات منتشره توسط وزارت اقتصاد، از ۷۱۱ شرکت عمومی که صورت‌های مالی شان اخیراً منتشر شد، ۳۷۶ شرکت نسبت به سال گذشته افزایش سود داشته اند. ۲۷۸ شرکت عمومی نیز افزایش بیش از ۵۰ درصد را ثبت کرده اند. این آمار و ارقام نشان دهنده بهبود وضعیت شرکت‌هاست که در اثر شفاف سازی و انتشار صورت‌های مالی رخ داده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس توضیح داد: در شرایطی که فضا غبارآلود و غیرشفاف است، افراد به خودشان این اجازه را می‌دهند که هر کاری را در شرکت‌های دولتی انجام دهند، اما وقتی همه چیز شفاف باشد و عملکرد شرکت‌ها مورد بررسی قرار بگیرد، فعالیت مدیران و مسئولان این شرکت‌ها نیز نظم پیدا می‌کند. این انتظام بخشی و شفاف سازی به نفع اقتصاد ملی است و کشور را به سمت و سوی درستی هدایت می‌کند.

وی ادامه داد: در شرایطی که همگان در مورد دارایی‌های شرکت‌های دولتی اطلاع دارند، این شرکت‌ها نمی توانند به دلخواه خودشان از دارایی‌هایشان بهره ببرند. بلکه باید نحوه بهره برداری از این دارایی‌ها به گونه ای باشد که منافع کشور را تأمین کند. به طور مثال، الان برخی شرکت‌های دولتی دارایی‌هایی دارند که بلااستفاده گذاشته اند، در حالی که می‌توانیم از این دارایی‌ها در راستای منافع عمومی بهره ببریم. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.