تحولات لبنان و فلسطین

کشورهای شرکت‌کننده در برنامه همکاری اقتصادی منطقه‌ای آسیای مرکزی (CAREC) خود را به همکاری با یکدیگر برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش تلاش‌ها در برابر تغییرات آب و هوایی متعهد کردند.

تعهد برنامه همکاری اقتصادی منطقه‌ای آسیای مرکزی به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای

به گزارش قدس آنلاین، وزیران و نمایندگان ارشد اعضای همکاری اقتصادی منطقه‌ای آسیای مرکزی شامل کشورهای تاجیکستان، چین، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، مغولستان، پاکستان، ترکمنستان، ازبکستان و جمهوری آذربایجان در بیانیه ای مشترک که در بیست و دومین کنفرانس وزیران این گروه که در تفلیس گرجستان برگزار شد، حمایت خود را از اقدام منطقه ای در مورد تغییرات آب و هوایی اعلام کردند.
اعضای این برنامه همکاری در آسیای مرکزی همچنین متعهد شدند با ادامه تعمیق روابط منطقه‌ای در ایجاد فن‌آوری‌های حمل‌ونقل و زیرساخت‌های کارآمد با همدیگر همکاری کنند. اولویت‌های دیگر این برنامه توسعه شهرهای سبز و هوشمند با معرفی حمل و نقل عمومی الکتریکی و افزایش مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی و بلایای طبیعی از طریق ابتکار مدیریت ریسک و تامین مالی منطقه‌ای را شامل می‌شود.

آنها همچنین چشم‌انداز برنامه همکاری اقتصادی منطقه‌ای آسیای مرکزی برای کمک به کشورها در انجام تعهدات خود در توافق آب‌وهوایی پاریس را بررسی کردند.

ماساتسوگو آساکاوا، رئیس بانک توسعه آسیا در این نشست اطمینان داد که چشم انداز مشترک، تاثیر مثبت برنامه CAREC را بر مهمترین مسئله تغییرات آب و هوایی افزایش خواهد داد.

وی گفت: مشتاقانه منتظر پیشرفت‌های ملموس در اجرای پروژه های آب و هوایی نظیر انرژی‌های تجدیدپذیر، کشاورزی پایدار، استفاده کارآمد از آب، تنوع اقتصادی و تقویت زنجیره‌های تأمین برای بهبود انعطاف‌پذیری و انطباق منطقه با تغییرات آب و هوایی هستم.

بانک توسعه آسیا (ADB) دبیرخانه برنامه همکاری اقتصادی منطقه‌ای آسیای مرکزی است که تحت آن، کشورهای شرکت‌کننده برای توسعه پایدار، رشد سریع اقتصادی و کاهش فقر با هم کار می‌کنند.

طبق گزارش سرویس مطبوعاتی بانک توسعه آسیا، یک مطالعه کلی که امسال منتشر شد نشان داد که تغییرات آب و هوایی عواقب جدی از جمله افزایش دمای بالاتر از حد متوسط، کمبود بحرانی آب، بیابان‌زایی و ذوب یخچال‌های طبیعی را در منطقه CAREC داشته است.

این پیام تاکید می کند: برای حل مشکلات آب در منطقه، برنامه همکاری اقتصادی منطقه‌ای آسیای مرکزی از کشورها در افزایش دانش، تجربه و ظرفیت در مدیریت آب مرزی‌، بهره‌وری آب و سرمایه‌گذاری در سیستم‌های آبیاری کارآمد برای افزایش بهره‌وری کشاورزی حمایت خواهد کرد.

برنامه همکاری اقتصادی منطقه‌ای آسیای مرکزی یا «CAREC: Central Asia Regional Economic Cooperation» در سال ۱۹۹۷ میلادی و به منظور پیشبرد و ترویج رشد اقتصادی و ارتقای استانداردهای زندگی در آسیای مرکزی از طریق همکاری‌های اقتصادی و توسعه ای و در قالب بانک توسعه آسیایی، شکل گرفت. اعضای این برنامه کشورهای عضو بانک توسعه آسیایی در منطقه آسیای مرکزی و قفقاز را شامل می‌شود و کشورهای جمهوری خلق چین با تمرکز بر منطقه خودمختار سین کیانگ اویغور، مغولستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان را در بر می‌گیرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.