تحولات منطقه

اگرچه اولین بازداشت و دستگیری رسمی‌ امیر تتلو را مربوط به سال۱۳۹۲ می‌دانند، اما در آرشیو خبرهای سال۱۳۸۷ می‌شود خبر بازداشت او را با تیتر: «خواننده معروف و مبتذل‌خوان رپ دستگیر شد»

 «تتلو» فکرش را می کرد؟
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

الان که دارید مطلب ما را می‌خوانید ممکن است اخبار تازه‌تری درباره «تتلو» به دستتان رسیده باشد اما موقع تنظیم این مطلب داغ‌ترین خبر، تحویل داده شدنش به ایران بود و اینکه: «دادگستری آذربایجان غربی اعلام کرد لحظاتی پس از بازداشت، مقام قضایی آذربایجان غربی در خصوص تحقیق از اتهامات انتسابی، متهم را تفهیم اتهام کرده و برای تکمیل تحقیقات تحویل ضابط قضایی داده است». منتها در خبرها اشاره‌ای نشده بود که تفهیم فهرست بلندبالای اتهامات موجودی مثل «تتلو» چقدر طول کشیده و متهم چه مقدارش را واقعاً فهمیده است!

دوران پیش از مجازی
زیرزمینی یا روزمینی، تا قبل از بازداشت سال ۱۳۹۲ هرچه بود و نبود، تتلو به هرحال فقط خواننده «رپ» به حساب می‌آمد. در کنارش و پیش از رواج شبکه‌های اجتماعی امروزی، در دهه۸۰ وبلاگ داشت و کارهایش را همان‌جا منتشر می‌کرد. متولد دهه شصتی محله مجیدیه تهران، در خانواده پنج نفره به دنیا آمده بود. در نوجوانی و کمی هم جوانی کارگری کرده و توانسته بود دیپلم ریاضی‌اش را هم بگیرد. بعد از آن درس و مشق را بی‌خیال شده و لابد دنبال موسیقی رفته، مدتی سر از دبی درآورده و بعد به ایران بازگشته بود تا در سال۱۳۹۰ اولین آلبومش (زیر همکف) را بدون مجوز منتشر کند.
اگرچه اولین بازداشت و دستگیری رسمی‌اش را مربوط به سال۱۳۹۲ می‌دانند، اما در آرشیو خبرهای سال۱۳۸۷ می‌شود خبر بازداشت او را با تیتر: «خواننده معروف و مبتذل‌خوان رپ دستگیر شد» دید. این بازداشت شاید زیاد طول نمی‌کشد و به هرحال تتلو دوباره در شبکه‌های اجتماعی فعال می‌شود و کماکان راه خودش را می‌رود و حاشیه چندانی هم اطرافش وجود ندارد. سال ۹۲ که پلیس امنیت اخلاقی دستگیرش می‌کند، حاشیه‌ها هم با پررنگ شدن خبر دستگیری یک خواننده، در شبکه‌های آن طرف آبی آغاز می‌شود.
طرفداران او در شبکه‌های اجتماعی حالا رو به افزایش گذاشته و شاید به همین پشتوانه است که نوسان‌های رفتاری و بالا رفتن و پایین آمدن‌هایش شروع می‌شود. یک روز از طرفداران خودش می‌خواهد به عقاید دینی و اخلاقیات پایبند باشند و روز دیگر تیشه‌اش را برمی‌دارد و می‌افتد به جان هرچه اعتقاد و اخلاق دینداری است! گاهی به جریان‌ها و فعالیت‌های سیاسی می‌پرد و روز بعد مدعی فعالیت در حوزه سیاسی می‌شود. سال۱۳۹۵ هم دستگیر می‌شود. برخی خبرگزاری‌ها دلیلش را توهین به قاضی پرونده‌ای که داشته می‌دانند. 
برخی دیگر هم اتهام «ترویج فساد و فحشا» را مطرح می‌کنند. در همان سال دادستان تهران بدون اشاره به نام تتلو از مجازات شلاق و حبس یک خواننده زیرزمینی خبر می‌دهد و اضافه می‌کند با رضایت یکی از شاکیان، بخشی از مجازات حبس وی تعلیق شده است. سوم آبان سال ۹۵  تتلو با انتشار عکسی در صفحه شخصی اینستاگرامش خبر می‌دهد که پس از ۶۲روز با قید وثیقه آزاد شده است.
همه این‌ها در حالی است که او از چند سال قبل حرکت به سمت سلبریتی و پدیده شدن به هرقیمت و با هر روش را برداشته و برای این منظور خوب بلد است از فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و حتی دستگیر شدن، شلاق خوردن و به زندان افتادن سوءاستفاده کند. یادمان نرفته که او با همین روش و مرام چهار سال پیش توانست در اینستاگرام با طرفدارانش رکورد بزند!  اواخر شهریور سال۱۳۹۸ در صفحه‌ شخصی خود در اینستاگرام اعلام کرد «اگر ۱۵ میلیون کامنت پای آهنگ جدیدم «کی فکرشو می‌کرد» بگذارید، آلبوم جدید را منتشر می‌کنم. نزدیک به ۲میلیون دنبال‌کننده و دیگر طرفدارانش به این خواسته پاسخ مثبت دادند و زیر همان پست ۱۶میلیون کامنت گذاشتند تا او بتواند رکورد ۹میلیون و ۸۰۰ هزار کامنت یک بازیگر و مدل آمریکایی را بشکند. در این زمان او چند سالی می‌شد که ارتش «تتلیتی» خودش را به راه انداخته بود و با آن هرچه دلش می‌خواست، از حمله به منتقدان و مخالفان بگیرید تا پریدن به این و آن را انجام می‌داد.

این تو بمیری...
همین شهرت و محبوبیت بادکنکی «تتلو» را به این فکر می‌اندازد که شاید بتواند با پشتوانه طرفداران میلیونی‌اش، بالاخره مجوز فعالیت قانونی در موسیقی رپ را بگیرد. در حالی که هنوز فحاشی‌هایش در شبکه‌های مجازی به این و آن، یک روز مؤمن و روز دیگر کافر شدن و سایر اعمال و رفتارش فراموش نشده، دست به دامن دنیای فوتبال می‌شود. گاهی به جریانات و جناح‌های سیاسی نزدیک می‌شود، در کوران مذاکرات هسته‌ای روی ناو ایرانی از حق ایران برای داشتن انرژی هسته‌ای می‌خواند، توبه‌نامه می‌نویسد و ضمیمه درخواست مجوزش می‌کند و... اما در نهایت نه تتلیتی‌ها و نه تقلاهای عجیب و غریب و متفاوتش منجر به صدور مجوز فعالیت برای او نمی شود.
بعد از همه این داستان‌ها و همچنین کاهش یکباره دنبال‌کنندگانش در شبکه‌های اجتماعی، «تتلو» به سیم آخر می‌زند و سر از ترکیه درمی‌آورد. سال ۱۳۹۸  خبر دستگیری و احتمال تحویل دادنش به ایران مطرح می‌شود. در نهایت هم با وجود اتهام اشاعه فساد و تحریک طرفداران به مصرف مواد روانگردان‌، افرادی مثل مصی علی‌نژاد به کمکش می‌آیند؛ هشتگ و کمپین «تتلو را آزاد کنید» راه می‌اندازند، او تحویل ایران داده نمی‌شود تا به صورت غیابی به اتهامش رسیدگی شود.
داستان این سال آخر را هم می‌دانید. تتلو که تا دو سه سال پیش فکرش را نمی‌کرد روزی مجبور شود با پای خودش برای تفهیم اتهام به ایران برگردد حالا می‌داند با وجود اتهام سوءاستفاده جنسی و آزار و اذیت نوجوانان، حضور خانواده‌های نوجوانان به عنوان شاکی، بدهی‌های سنگینی که در ترکیه بالا آورده، فساد و لجنزاری که در آن غوطه می‌خورد، این بار نه افرادی مثل مصی علی‌نژاد و نه ارتش تحلیل رفته تتلیتی‌ها نمی‌توانند برایش کاری بکنند.  او آخرین تیر ترکشش را با اقدام چند روز قبل، شلوغ‌کاری در کنسولگری ایران در ترکیه و... رها کرد تا شاید افاقه کند و کسی پیدا شود، دلش برای او بسوزد و کاری برایش بکند. سیاهه اتهامات و جرایم تازه و کهنه‌اش البته نشان می‌دهد این تو بمیری، مثل توبمیری‌های قبلی نیست!   

خبرنگار: مجید تربت زاده
منبع: قدس آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.