تحولات منطقه

نتایج یک نظرسنجی جدید در آستانه برگزاری نشست رهبران اتحادیه اروپا برای بررسی پیوستن کشورهای اروپایی جدید به این بلوک نشان داد که افکار شهروندان کشورهای عضو هنوز آماده پذیرش اعضای جدید نیست.

نتایج یک نظرسنجی؛ مخالفت محسوس با ورود کشورهای جدید به اتحادیه اروپا
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد که افکار عمومی در اتحادیه اروپا بر سر پذیرش اعضای جدید به آن، دچار دودستگی شده اند. نتایج این نظرسنجی در آستانه برگزاری نشست رهبران اتحادیه اروپا برای اتخاذ تصمیمات کلیدی در مورد درخواست برخی کشورهای اروپایی برای پیوستن به این بلوکگ منتشر شده است.

بر اساس نتایج یک نظرسنجی از ۶ کشور اتحادیه اروپا که روز سه شنبه توسط شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) منتشر شد، به‌رغم اینکه پاسخ‌دهندگان به عضویت اوکراین، مولداوی و مونته‌نگرو نگاه آزادانه‌ای دارند، اما اکثریت واضحی در حمایت از عضویت این کشورها در اتحادیه مشاهده نمی‌شود.

مطابق نتایج این نظرسنجی، به‌نظر می‌رسد افکار شرکت‌کنندگان کشورهای قدیمی‌تر عضو اتحادیه اروپا با اعضای جدیدتر متفاوت است؛ به‌گونه ای که شرکت کنندگان از کشورهای اتریش، آلمان، فرانسه و دانمارک معتقد هستند که اتحادیه اروپا نباید به این زودی عضو جدید بگیرد، در حالی که در لهستان و رومانی حمایت گسترده ای نسبت به افزایش تعداد اعضا به اتحادیه مشاهده می‌شود.

رهبران اتحادیه اروپا و بالکان غربی قرار است فردا چهارشنبه در نشستی در بروکسل در مورد عضویت کشورهای جدید گفت‌وگو نند.

براساس داده‌های موجود، ۱۰ کشور اروپایی نامزدهای رسمی یا بالقوه عضویت به این بلوک ۲۷ کشوری هستند.

کمیسیون اروپا نیز ماه گذشته به اتحادیه اروپا توصیه کرد تا مذاکرات رسمی عضویت اوکراین و مولداوی را آغاز کند.

اما ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان، از مخالفان سرسخت این عضویت تهدید کرده است که آغاز مذاکرات با اوکراین را وتو می‌کند و طرح‌های اتحادیه اروپا برای بهبود وضعیت این کشور به‌منظور عضویت در اتحادیه اروپا را تضعیف می‌سازد.

براساس نظرسنجی‌ها انجام گرفته، ۳۷ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی شورای روابط خارجی اروپا از پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا حمایت و در مقابل ۳۳ درصد مخالفت کرده اند.

در این میان، بیشترین مخالفت مربوط به پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا با رقم ۵۱ درصد است. نظرات در مورد بسیاری از کشورهای بالکان غربی نیز متفاوت بوده و بیش از یک سوم با پیوستن کوزوو (۳۷ درصد) و ۳۵ درصد هم مخالف عضویت صربستان و آلبانی هستند.

تاثیر الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا باعث نگرانی شده است

بسیاری از شرکت کنندگان همچنین نسبت به پیامدهای پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا ابراز نگرانی کرده اند. به طور متوسط ۴۵ درصد از پاسخ دهندگان در این نظرسنجی، بیم آن دارند که در صورت عضویت اوکراین، امنیت اتحادیه اروپا تضعیف شود.

این در حالی است که رهبران اتحادیه اروپا ادعا می‌کنند که عضویت اوکراین در این بلوک برای محافظت از امنیت اتحادیه و کنترل بلندپروازی‌های روسیه ضروری است.

۳۹ درصد نیز نگران هستند که اقتصاد این بلوک با عضویت اوکراین تحت الشعاع قرار گیرد. ادغام احتمالی اوکراین که تولید ناخالص سرانه آن سه برابر کمتر از بلغارستان به‌عنوان کوچکترین اقتصاد اتحادیه اروپا است، این نگرانی را ایجاد کرده که کی‌یف ساختار بودجه بلوک را بی‌ثبات سازد.

اوربان و رابرت فیکو نخست وزیر اسلواکی نیز در گذشته نسبت به الحاق اوکراین به‌دلیل سطوح بالای فساد در این کشور ابراز نگرانی کرده بودند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.