تحولات لبنان و فلسطین

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: صرفه جویی ارزی که تولیدات دانش بنیانی برای کشور در شرایط فعلی تحریمی به ارمغان می آورند، حائز اهمیت فراوانی است و توانستیم با تکیه بر تولید بار اول، صرفه جویی ارزی ۶۸ هزار میلیارد تومانی برای کشور داشته باشیم.

محوریت تولید بار اول در کاهش ارزبری و صرفه‌جویی ۶۸ هزار میلیارد تومان در یک سال اخیر

مزیت بسیار مهم مجور ترک تشریفات تولید بار اول، بازارسازی تضمینی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است. با مجوز ترک تشریفات تولیدات بار اول، شرکت‌های دانش‌بنیان که نه رتبه پیمانکاری دارند و نه استاندارد حوزه وندور لیست می‌توانند پروژه دولتی بگیرند و بعد از تولید بار اول اولین محصول به لیست دارندگان رتبه پیمانکاری و استاندارد حوزه وندور لیست یا لیست ارائه دهندگان خدمات (AVL) دولت وارد شوند.

لیست ارائه دهندگان خدمات (AVL)، فهرستی از تامین کنندگان معتبر پذیرفته شده بر اساس معیار ها، سیاست ها و استراتژی های هر سازمان دولتی یا غیردولتی برای تامین کالا و یا خدمات خاص مد نظر آن سازمان است.

مزیت دیگر طرح تولید بار اول، ایجاد بستری برای آزمون و خطای تولیدات داخلی و آماده کردن آن ها برای ورود به بازارهای جهانی است. به این ترتیب، به ایجاد فرصت های جدید صادراتی می پردازیم و ارزآوری بالایی را برای کشور رقم می زنیم.

به زعم بسیاری، حمایت از دانش بنیان ها و تولیدات بار اول، تنها راه پیش روی ما برای رشد صنعتی و رفع نیازهای کشور به اقلام راهبردی است. به نحوی که ضمن خنثی سازی تحریم ها در زمینه ی تجهیزات استراتژیک، صرفه جویی ارزی بالایی را در کشور رقم بزنیم.

نظرات شهباز حسن پور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس را در خصوص قانون ترک تشریفات مناقصه برای تولیدات بار اول و طرح تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه می خوانید.

حسن پور ضمن اشاره به مزیت های تولیدات بار اول برای کشور تصریح کرد: همان طور که بارها مقام معظم رهبری تأکید کرده اند، همگان باید متقاعد شویم که به جای واردات کالا از خارج از کشور به استفاده از تولیدات بار اول بپردازیم و حمایت از تولیدات داخلی و دانش بنیانی را مدنظر داشته باشیم.

وی ادامه داد: اگر نیاز است که به دانش روز خودمان را مجهز کنیم، می توانیم به صورت موقت به واردات آن محصول از خارج بپردازیم، اما همزمان حمایت از دانش بنیان ها را در دستور کار داشته باشیم تا بومی سازی محصول موردنظر اتفاق بیفتد.

حسن پور تأکید کرد: ما در سایه ی وحدت و انسجام ملی و به اجرا گذاشتن سیاست های دقیق می توانیم ضمن رفع نیازهای خود از خارج از کشور به صورت موقت به بومی سازی این محصولات در داخل کشور بپردازیم.

این عضو کمیسیون اقتصاد مجلس خاطرنشان کرد: بومی سازی محصولات در نهایت می تواند به ایجاد فرصت های جدید صادراتی برای کشور منجر شود. اما نیاز است سیاست های حمایتی نیز در عرصه ی صادرات داشته باشیم. به منظور شناساندن پتانسیل هایی که در داخل کشور هست، نیازمند حمایت همه جانبه و جدی از بحث صادرات هستیم.

حسن پور گفت: تشویق صادرکنندگان در تمام دنیا مدنظر است. ما هم باید به سمتی حرکت کنیم که زمینه برای صادرات تولیدات داخلی به کشورهای دیگر را داشته باشیم. صادرات کالاها و صدور خدمات فنی و مهندسی ارزآوری بالایی برای کشور به ارمغان می آورد و باید به صورت جدی در دستور کار باشد.

حسن پور گفت: حمایت های جدی از دانش بنیان ها در داخل کشور به عمل آورده ایم و قانون ترک تشریفات مناقصه و طرح تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بستری برای فعالیت دانش بنیان ها و عرضه ی محصولات شان به نهادها و سازمان های دولتی ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: نیاز است در حوزه ی صادراتی نیز مشوق های جدی برای شرکت های دانش بنیان در نظر بگیریم تا محصولات آن ها در عرصه ی جهانی نیز شناسانده شود. این طور حمایت ها در نهایت به نفع اقتصاد ملی است و درآمدهای دولت را افزایش می دهد.

حسن پور در خصوص صرفه جویی ارزی ۶۸ هزار میلیارد تومانی که تولیدات بار اول برای کشور داشته اند، تصریح کرد: ما در زمینه ی تولیدات بار اول ظرفیت های زیادی در کشور داریم. از طریق برخی سیاست گذاری های صحیح توانستیم طی سال های اخیر از این ظرفیت ها بهره ببریم. صرفه جویی ارزی که تولیدات دانش بنیانی برای کشور در شرایط فعلی تحریمی به ارمغان می آورند، حائز اهمیت فراوانی است و توانستیم با تکیه بر تولید بار اول، صرفه جویی ارزی ۶۸ هزار میلیارد تومانی برای کشور داشته باشیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.