تحولات لبنان و فلسطین

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: در شهر تهران ۷۵۳ پل داریم ۵۵ درصد آن بتنی و ۴۵ درصد آن فلزی است که تعدادی از این پل‌ها نیاز به مقاوم‌سازی دارند چرا که در زلزله‌های بالای ۶ و ۷ ریشتر ستون این پل‌ها خواهد شکست.

آیا امکان زلزله بالای ۷ ریشتر در تهران وجود دارد

به گزارش قدس آنلاین، سید محمد آقا میری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران امشب یکشنبه ۵ دی ماه ۱۴۰۲ در برنامه تهران بیست شبکه  تهران ضمن اشاره به رخ دادن سالانه ۵۰۰ هزار زلزله در دنیا گفت: ما در تهران حدود ۴۲۳۰ هکتار بافت فرسوده داریم که از این تعداد بافت فرسوده ۲۷۸ هزار پلاک فرسوده شناسایی شده بود که ۱۲۰ هزار پلاک فرسوده بازسازی شد.

 رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما حدود ۲ میلیون و هفتصد هزار سقف ناپایدار با حدود ۱۰ میلیون جمعیت داریم و متاسفانه میانگین جمعیتی که در این بافت فرسوده در هر هکتار زندگی می‌کنند ۳۹۱ نفر است.

وی ادامه داد: در این بافت فرسوده تراکم جمعیت بسیاری را داریم که باید حدود یک چهارم شهر تهران را بهسازی و نوسازی کنیم.

آقامیری گفت: باور تمامی کارشناسان ما این است که اگر زلزله‌ای در تهران رخ دهد فاجعه‌ای رخ خواهد داد.

 رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در بخش پژوهشگاه زلزله تهران پژوهش‌های خیلی خوبی انجام شده است که این کافی نیست و باید کارهای قوی‌تری در این زمینه انجام شود.

وی افزود: در تهران بخشی باید مقاوم سازی و بخشی هم باید کاملاً تخریب و نوسازی انجام شود مشوق‌های بسیاری هم از طرف شهرداری گذاشته شده است به عنوان مثال عوارض در بافت فرسوده به صفر رسیده است.

آقامیری تصریح کرد: از سال گذشته در شورای اسلامی شهر تهران کارگروهی را تحت عنوان افزایش تاب آوری شهر تهران در برابر زلزله تشکیل دادیم و حدود ۴۷ نفر از اساتید و کارشناسان متخصص در بحث زلزله را از دانشگاه‌های تهران دعوت و در حدود ۴ جلسه در شورای اسلامی شهر تهران جلسات مفصلی را برگزار کردیم.

 رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران ادامه دارد: اولین سوالی که ما از این اساتید پرسیدیم این بود که آیا در تهران امکان زلزله بالای ۷ ریشتر وجود دارد یا خیر که بلااستثنا تمامی این عزیزان معتقد بودند زلزله بالای هفت ریشتر قطعاً در تهران رخ خواهد داد.

وی افزود: ساختن ساختمان بر روی گسل و فرونشست‌ها اصولاً اینگونه نیست که منع کلی داشته باشند بدین معناست که ساخت آنها با اصول مربوط به خودشان باید انجام شود.

آقامیری تصریح کرد: در شهر تهران هم اکنون ۷۵۳ پل داریم ۵۵ درصد آن بتنی و ۴۵ درصد آن فلزی است که تعدادی از این پل‌ها نیاز به مقاوم‌سازی دارند چرا که در زلزله‌های بالای ۶ و ۷ ریشتر ستون این پل‌ها خواهد شکست و بزرگراه‌ها را مختل خواهد کرد.

 رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران ادامه دارد: در هنگام زلزله برای تونل‌های مترو اتفاقی نخواهد افتاد اما در آن قسمت‌هایی که گسل قرار گرفته است شاید بر اثر رانش و حرکت‌هایی که گسل ایجاد می‌کند زاویه انحرافی به وجود بیاید که در حد چند ثانیه است و خطر جانی برای مردم نخواهد داشت.

وی افزود: تونل‌ها و ایستگاه‌های مترو ما هم اکنون از مکان‌های امن شهر تهران هستند که در صورت بروز زلزله احتمالی می‌توانند پناهگاه امنی برای مردم باشند.

آقامیری در مورد آسیب پذیر بودن شبکه آب و فاضلاب تهران در زلزله احتمالی گفت: در تمامی کشورهای دنیا که زلزله‌های بالای ۶ و ۷ ریشتر رخ می‌دهد شبکه‌های آب و فاضلاب و مخازن آب شرب قطعاً به مشکل بر خواهند خورد و در تهران هم همین اتفاق خواهد افتاد.

 رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در مورد امن بودن مکان ساخت ورزشگاه جدید تهران گفت: استان تهران ۶۵ گسل و تعدادی فرونشست دارد بنابراین در این مناطق امکان ساخت هست اما طراحی سازه باید طبق اصول و مقررات همان منطقه باشد.

پایان پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.