به گزارش قدس آنلاین، هیات نظارت بر انتخابات فهرست افراد تایید صلاحیت شده برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم را اعلام کرد که در مازندران ۵۰ درصد نامزدها تایید صلاحیت شدند و حالا با مشخص شدن نامهای باقیمانده در گردونه رقابت برای حضور در بهارستان و همچنین جا ماندن برخی چهرههای سرشناس از این عرصه، تنور رقابت انتخاباتی داغتر از گذشته شده است.
بنا به اعلام ستاد انتخابات مازندران از حوزههای انتخابیه ۹ گانه این استان در مجموع ۷۴۸ نفر برای تصاحب یکی از ۱۲ کرسی مازندران در مجلس دوازدهم نامنویسی کردند که پس از بررسی پروندهها و صلاحیت نامزدها در ۲ مرحله توسط هیئت اجرایی در استان و هیئت نظارت بر انتخابات کشور، در نهایت ۳۷۷ نفر در گردونه رقابت انتخاباتی باقی ماندند.
به گفته قاسم عزیززاده گرجی صلاحیت ۱۵ درصد از داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم در مازندران احراز نشد و صلاحیت ۲۱۸ نفر نیز تایید نشده است. ۳۲ نفر نیز از ادامه حضور در چرخه انتخابات انصراف دادند.
هیات اجرایی انتخابات در استان، پس از بررسی شرایط مقدماتی نامزدها از بین ۷۴۸ نفری که نامنویسی کرده بودند صلاحیت ۵۲۹ نفر را تایید کرد که از بین این ۵۲۹ نفر با نظر هیات نظارت بر انتخابات کشور اکنون ۳۷۷ نفر از حوزههای انتخابیه ۹ گانه مازندران به دور نهایی رقابت انتخاباتی راه یافتند.
مازندران دارای ۱۲ کرسی نمایندگی از ۹ حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی است که سه حوزه «ساری و میاندورود»، «بابل» و «قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار و سیمرغ» ۲ کرسی در مجلس دارند و ۶ حوزه دیگر شامل حوزههای انتخابیه «رامسر، تنکابن و عباسآباد»، «نوشهر، چالوس و کلاردشت»، «نور و محمودآباد»، «فریدونکنار و بابلسر»، «آمل» و «نکا، بهشهر و گلوگاه» دارای یک نماینده در بهارستان هستند.
بر اساس اطلاعات دریافتی و اعلام ستاد انتخابات مازندران، از ۱۲ نماینده کنونی این استان در مجلس شورای اسلامی ۱۰ نماینده موفق به دریافت تایید صلاحیت از هیات نظارت بر انتخابات شدند و صلاحیت ۲ نماینده احراز نشد.
غلامرضا شریعتی از حوزه انتخابیه نکا، بهشهر و گلوگاه، علی بابایی کارنامی و منصورعلی زارعی از حوزه انتخابیه ساری و میاندورود، کمال علیپور و کیوان مرادیان از حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار و سیمرغ، علی کریمی فیروزجایی و مهدی سعادتی از حوزه انتخابیه بابل، علیاصغر باقرزاده از حوزه انتخابیه بابلسر و فریدونکنار، رضا حاجیپور از حوزه انتخابیه آمل، ولیالله فرزانه از حوزه انتخابیه نور و محمودآباد، محمدعلی محسنی بندپی از حوزه انتخابیه نوشهر، چالوس و کلاردشت و سید شمسالدین حسینی از حوزه انتخابیه تنکابن عباسآباد و رامسر در حال حاضر نمایندگان مازندران در مجلس یازدهم هستند که از بین این افراد صلاحیت رضا حاجیپور نماینده آمل و کمال علیپور نماینده قائمشهر احراز نشد.
چهرههای شاخص حوزه انتخابیه شرق مازندران که صلاحیتشان احراز نشد:
۱-محمود رحمانی خلیلی فعال سیاسی اصلاحطلب و چهره شناخته شده عرصه سیاست در شرق مازندران و فرزند شادروان حجتالاسلام علیاصغر رحمانی خلیلی نماینده ادوار مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس.
۲-محمد جمشیدی اردشیری پزشک و چهره سیاسی اصولگرا و فرزند محمدحسن جمشیدی نماینده سه دوره مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس.
۳-علی دستباز فرماندار اسبق جویبار، فعال سیاسی اصلاحطلب و نامزد ادوار گذشته انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شرق استان.
۴- احمد اسماعیلپور پزشک عمومی بهشهری و از فعالان سیاسی با گرایش به اصلاحطلبان که در ادوار گذشته نیز برای حضور در انتخابات مجلس نامنویسی کرده بود.
۵-احمد مظفری مدیرکل اسبق روابط عمومی و امور بینالملل استانداری مازندران و دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان.
۶-محمدرضا غلامی فعال سیاسی اصولگرا و سرپرست اسبق فرمانداری میاندورود و اداره کل امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران.
نماینده کنونی این حوزه انتخابیه غلامرضا شریعتی است که صلاحیتش برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم تایید شد.
کدام چهرههای شاخص از مرکز مازندران تایید صلاحیت دریافت نکردند؟
۱-عباس مهدوی ورکی فعال فرهنگی، مدیرکل سابق روابط عمومی و امور بینالملل استانداری مازندران و مدیر اسبق روابط عمومی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی مازندران
۲-سید محمد آقامیری فعال سیاسی عضو اسبق شورای شهر ساری
۳-احمد زیار لاریمی فعال سیاسی اصولگرا و مدیر پیشین مجمع عالی نخبگان مازندران
۴-سید احمد شجاعی فعال سیاسی مستقل
۵-معصومه جعفری چهره مستقل و فعال اجتماعی، فرهنگی
صلاحیت علی بابایی کارنامی و منصورعلی زارعی هر ۲ نماینده کنونی این حوزه انتخابیه تایید شده است.
از حوزه انتخابیه بابل صلاحیت کدام چهرههای شاخص احراز نشد؟
۱-علیاصغر اسدی فعال سیاسی اجتماعی اصولگرا
۲-مهدی حاتمی فعال سیاسی اجتماعی اصولگرا
۳-محمد خدابنده فعال سیاسی اجتماعی اصولگرا
۴-آرش خسروی فعال سیاسی اجتماعی اصلاحطلب
علی کریمی فیروزجایی و مهدی سعادتی ۲ نماینده بابل در مجلس یازدهم هستند و صلاحیتشان برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم تایید شد.
چهرههای شاخص آمل که صلاحیتشان احراز نشد:
۱-رضا حاجیپور نماینده کنونی آمل در مجلس یازدهم یکی از چهرههایی است که صلاحیتش از سوی هیات نظارت بر انتخابات کشور احراز نشد.
۲-عزتالله یوسفیان ملا نماینده دورههای هفتم، هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه آمل.
۳-خسرو ابراهیمزاده رئیس اسبق شورای شهر آمل و عضو شورای این شهر در دورههای چهارم و پنجم
۴-حسن اسماعیلی فعال سیاسی اصلاحطلب
۵-احمد اشرفپور فعال سیاسی اجتماعی اصلاحطلب
۶-سعید بهزادی فعال سیاسی و اجتماعی اصولگرا
نامهای شناخته شده و تایید صلاحیت نشده حوزه انتخابیه نور و محمودآباد:
۱-جهانگیر اسماعیلی فعال سیاسی اجتماعی اصلاحطلب
۲-پیام اصغری فعال سیاسی اجتماتعی اصولگرا
۳-حسینعلی خاکپور چهره شناخته شده فرهنگی اجتماعی
۴-افراسیاب رضایی فعال سیاسی اصولگرا
۵-عبدالرضا علیپور فعال سیاسی اصلاحطلب
۶-رقیه معصومیان عضو شورای پنجم شهر چمستان و فعال سیاسی اجتماعی
ولیالله فرزانه نماینده کنونی این حوزه انتخابیه است که تایید صلاحیت خود را از هیات نظارت دریافت کرد.
از حوزه انتخابیه نوشهر، چالوس و کلاردشت صلاحیت کدام چهرههای سرشناس احراز نشد؟
۱-کامران پولادی فعال سیاسی و فرماندار اسبق کلاردشت
۲-سید رسول حسینی فرماندار اسبق چالوس
۳-امیرعلی صالحی فعال سیاسی اجتماعی مستقل
۴-سیروس لطفی فعال سیاسی و اجتماعی مستقل
۵-محمد محسنی بندپی فعال سیاسی اصلاحطلب
نماینده این حوزه انتخابیه در مجلس یازدهم محمدعلی محسنی بندپی است که صلاحیتش از سوی هیات نظارت بر انتخابات مجلس دوازدهم نیز تایید شد.
نامهای برجسته حوزه انتخابیه غرب مازندران که صلاحیتشان احراز نشد:
۱-محمد آزاد فرماندار سابق رامسر
۲-سید امیر حسینیجو فرماندار سابق تنکابن
۳-علیرضا سعدیپور مدیرکل سابق آموزش و پرورش مازندران
۴-محمدهادی عسگری استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تنکابن
۵-تقی قاسم شریفی فعال اجتماعی و حوزه مدیریت شهری
۶-سید محسن مومنی فعال سیاسی اجتماعی
۷-ولیالله مهری فعال سیاسی و اجتماعی
سید شمسالدین حسینی در حال حاضر نمایندگی مردم این حوزه انتخابیه را بر عهده دارد که برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم نیز صلاحیت او تایید شده است.
با این حساب رقابت انتخاباتی برای حضور در مجلس دوازدهم که از ماهها پیش به صورت چراغ خاموش توسط تعدادی از نامزدها و البته نمایندگان کنونی مازندران در مجلس آغاز شده بود، از همین امروز وارد مرحله جدیتر و جدیدی میشود.
طبق برنامه زمانبندی ستاد انتخابات کشور، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار می شود.
استان مازندران بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود سه میلیون و ۲۸۳ هزار نفر جمعیت دارد که در ۶۱ شهر و حدود سه هزار روستا سکونت دارند.
نظر شما