روایت وزیر کشور از جلسه رئیس‌جمهور با ۵۰ نفر از دبیران احزاب و تشکل‌ها و چهره‌های سیاسی حاکی از آن است که شماری از اصلاح‌طلبان از اینکه در انتخابات مجلس دوازدهم نام‌نویسی نکرده یا به‌اصطلاح این انتخابات را تحریم کردند، پشیمان شده و به دنبال راهی برای بازگشت به این فرایند هستند.

وزیر کشور در گفت‌وگو با قدس مطرح کرد؛ تقویت مشارکت در انتخابات، نقطه مشترک احزاب

به گزارش قدس آنلاین، وزیر کشور در گفت‌وگو با خبرنگار قدس درباره عمده مطالبات و خواسته‌های احزاب، به‌ویژه جریان‌های اصلاح‌طلب از رئیس‌جمهور در نشست چند روز پیش و اینکه رئیسی چه پاسخی به این مطالبات داده، با بیان اینکه جلسه بسیار خوبی برگزار شد و نمایندگان و مسئولان اکثریت گروه‌ها، تشکل‌ها، جبهه‌ها و احزاب و شماری از چهره‌ها و فعالان سیاسی در این نشست صمیمانه حضور داشتند، گفت: «نمایندگان احزاب و جریان‌ها بسیار شفاف، صمیمانه و صریح نکات و مسائل و دیدگاه‌های خودشان را در مورد انتخابات، موضوع مشارکت، روند بررسی صلاحیت‌ها و غیره بیان کردند و گفت‌وگوی مؤثر و خوبی شکل گرفت».

وی افزود: «طبیعی است با توجه به ترکیب متکثر و فراگیر جلسه، نظرات و دیدگاه‌ها هم متفاوت و هم فراوان بود و مسائل زیادی مطرح شد که به نظر من این تبادل آرا در آستانه انتخابات اتفاق مفیدی است».

احمد وحیدی در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: «احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلب، اصلی‌ترین موضوع و مسئله‌شان در خصوص تغییر قانون انتخابات و شرایط نام‌نویسی داوطلبان انتخابات مجلس و مشخصاً اضافه شدن مرحله پیش ثبت‌نام در انتخابات این دوره بود».

وزیر کشور خاطرنشان کرد: «درواقع برخی از این احزاب و تشکل‌ها یا فعالان و چهره‌ها، آن‌طور که خودشان عنوان می‌کردند در مرحله پیش ثبت‌نام‌ها در تردید بوده‌اند یا نامزدها و نیروهایشان به تصمیم نرسیده بودند که وارد انتخابات بشوند و نام‎نویسی کنند یا نه! و بعد که نظرشان تغییر کرد و به تصمیم رسیدند، دیگر فرصت گذشته و امکان حضور در انتخابات را نداشتند؛ زیرا براساس قانون جدید، کسانی که در مرحله پیش‌ثبت‌نام اقدام نکردند، امکان نام‌نویسی قطعی را نداشتند».

وی گفت: «درخواست آن‌ها عمدتاً از رئیس‌جمهور این بود که اگر امکان داشته باشد، فرصتی از مجلس گرفته شود، مثلاً دولت یک لایحه دوفوریتی به مجلس  ببرد و اجازه نام‌نویسی جاماندگان از مرحله پیش ثبت‌نام‌ها را بگیرد».

وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه واکنش رئیس‌جمهور و وزارت کشور به این پیشنهاد یا درخواست چه بود، تأکید کرد: «بدیهی است اکنون که وارد پروسه انتخابات شده‌ایم و دو مرحله از بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی و نظارت استانی هم انجام‌شده، دیگر چنین امکانی حتی اگر دولت می‌توانست لایحه‌ای تهیه کند هم وجود ندارد. ضمن اینکه بعید به نظر می‌رسد مجلس هم با آن موافقت کند؛ زیرا روند انتخابات قابل بازگشت به عقب نیست».

وزیر کشور اظهار کرد: «بااینکه چنین درخواستی قابل پذیرش و اجرا نیست ولی ما آن را مثبت تلقی می‌کنیم؛ زیرا نشان می‌دهد آن‌ها هم مایل به مشارکت و حضور در انتخابات و بالا بردن مشارکت در انتخابات هستند و این پیام خوبی دارد».

وی خاطرنشان کرد: «در مورد بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی و نظارت هم آقای رئیس‌جمهور نظرشان را خیلی روشن و صریح بیان و تأکید کردند از نظر دولت، اصل بر وجود صلاحیت است، مگر اینکه دلیل و سندی برای رد آن وجود داشته باشد».

وی گفت: «این جلسه نخستین نشست در نوع خود در این سطح و شکل میان رئیس‌جمهور و دبیران و مسئولان احزاب و تشکل‌های سیاسی کشور در ارتباط با انتخابات بود که بسیار مورد استقبال آن‌ها قرار گرفت و موجب نزدیک شدن دیدگاه‌ها و تشریک‌مساعی در زمینه بالا بردن مشارکت و تقویت انتخابات خواهد شد؛ زیرا اصل جلسه مورد تأیید همه بود و شرکت‌کنندگان به دنبال راهی بودند تا مشارکت بالا رود. جریان‌ها و احزاب اصول‌گرا هم همه بر اصل مشارکت تأکید داشتند و این نقطه اشتراک همه بود».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.