تحولات لبنان و فلسطین

نزدیک به ۲۰۰۰ نیروی صلح‌بان سازمان ملل تا پایان ماه آوریل از شرق کنگو، کشوری واقع در مرکز قاره آفریقا، خارج خواهند شد.

آغاز خروج صلح‌بانان سازمان ملل از کنگو

به گزارش قدس آنلاین، رئیس هیات صلح‌بانان سازمان ملل در کنگو اعلام کرد در اولین مرحله از خروج این هیات از جمهوری دموکراتیک کنگو، نزدیک به ۲۰۰۰ نفر از نیروهای صلحبان تا پایان آوریل شرق این کشور را ترک خواهند کرد.

«فلیکس تشیسکدی»، رئیس جمهور کنگو در ماه سپتامبر درخواست تسریع در روند خروج صلحبان های سازمان ملل از این کشور حوزه مرکز آفریقا را مطرح کرد و در پی این درخواست شورای امنیت سازمان ملل در ماه دسامبر رای به پایان یافتن فعالیت هیات صلحبانی این سازمان در کنگو داد.

هیات صلحبانان فعلی سازمان ملل در کنگو (مونوسکو) با ۱۳۵۰۰ سرباز در سال ۲۰۱۰ ماموریت خود را که رفع ناامنی در شرق این کشور اعلام شد، به جای یک هیات صلحبانی سابق شروع کرد.

در سالهای اخیر این نیروهای صلحبان به دلیل ناتوانی در محافظت از غیرنظامیان در مقابل گروه‌های شبه نظامی با انتقادات گسترده روبرو شدند و معترضان کنگویی با برپایی تظاهرات‌های مرگبار خواستار پایان حضور صلحبان‌ها شدند.

«بینتو کیتا»، رئیس این هیات در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مقام‌های دولت کنگو گفت: «طبق مجوز شورای امنیت سازمان ملل ما تا سقف ۱۳۵۰۰ سرباز را در اختیار داریم که با شروع فرآیند خروج، تعداد این نیروها تا ۳۰ آوریل به ۱۱۵۰۰ سرباز کاهش خواهد یافت.»

او اظهار کرد اولین مرحله از برنامه سه مرحله‌ای خروج صلحبان‌ها از کنگوه از استان «کیووی جنوبی» شروع خواهد شد و ۱۴ پایگاه نظامی سازمان ملل در این استان تحویل نیروهای امنیتی کنگو خواهد شد.

صلحبان‌های سازمان ملل در مراحل بعدی از استان‌های «کیووی شمالی» و «ایتوری» نیز خارج خواهند شد.

«کریستوف لوتوندولا»، وزیر امور خارجه کنگو در کنفرانس مطبوعاتی در شهر کینشازا، پایتخت این کشور گفت نیروهای باقی مانده سازمان ملل تا ۳۱ دسامبر به طور کامل از این کشور خارج خواهند شد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، درگیری های داخلی در کنگو تا کنون به آواره شدن بیش از هفت میلیون نفر، عمدتا در سه استان شرقی که محل فعالیت گروه‌های شبه‌نظامی مختلف است، منجر شده است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.