تحولات لبنان و فلسطین

کارشناس ارشد اقتصاد مالی در واکنش به مصوبه مجلس و بازگشت شفافیت به شرکت های دولتی گفت: تصویب انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی در بودجه ۱۴۰۳ در اصلاحات مجلس و اطمینان از شفافیت در عملکرد آنها از اهمیت بالایی برخوردار است و حالا دوباره شاهد بازگشت شفافیت بر عملکرد شرکت های دولتی خواهیم بود.

بازگشت شفافیت به شرکت‌های دولتی با تصویب دوباره انتشار صورت‌های مالی در کدال

در روز جاری بند مربوط به شفافیت شرکت‌های دولتی در بودجه ۱۴۰۳ به تصویب رسید و حالا دوباره شاهد بازگشت شفافیت و روشنایی بر عملکرد شرکت های دولتی خواهیم بود. مصوبه اخیر مجلس در زمینه انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی و اطمینان از شفافیت در عملکرد آنها برای پاسخگویی، نظارت و بهبود این نهادها را به دنبال خواهد داشت.

با در دسترس قرار دادن اطلاعات مالی، می توان فساد را کاهش داد و نظارت را تقویت کرد. علاوه بر این، شفافیت در گزارشگری مالی تأثیر مثبتی بر سودآوری و بهره‌وری دارد که در بهبود عملکرد شرکت‌های دولتی زیان‌ده قبلی مشهود است. در همین رابطه و پیرامون اهمیت مصوبه فوق با آقای محمد آرین نژاد کارشناس ارشد اقتصاد مالی به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

محمد آرین نژاد کارشناس ارشد اقتصاد مالی در رابطه با اهمیت مصوبه فوق به خبرنگار قدس گفت: یکی از مصوبات مهم روزهای اخیر مجلس بحث انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی در کدال طبق مصوبه بودجه ۱۴۰۳ است. شفافیت در گزارشگری مالی نقش مهمی در افزایش پاسخگویی و کاهش فساد در شرکت های دولتی ایفا می کند.

وی گفت: این شرکت ها با انتشار صورت های مالی خود نسبت به عملکرد مالی خود پاسخگو بوده و در معرض نظارت عمومی، کارشناسان و نهادهای نظارتی قرار می گیرند. این پاسخگویی به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر اقدامات فاسد عمل می کند، زیرا پتانسیل کشف و افشای عمومی افزایش می یابد. هنگامی که اطلاعات مالی در دسترس عموم باشد، شناسایی هر گونه بی نظمی یا مغایرت آسان تر می شود. این امر از فعالیت های متقلبانه، اختلاس و سوء مدیریت وجوه در این شرکت ها جلوگیری می کند. علاوه بر این، شفافیت ارائه‌شده توسط صورت‌های مالی، فرهنگ باز بودن و صداقت را ایجاد می‌کند و محیط تجاری پاسخگوتر و اخلاقی‌تر را تقویت می‌کند.

وی ادامه داد: انتشار اطلاعات در مورد شرکت های دولتی، نظارت و نظارت مؤثرتری را ممکن می سازد. با دسترسی به صورت های مالی، ذینفعان از جمله شهروندان، سرمایه گذاران و مقامات نظارتی می توانند سلامت مالی و عملکرد این نهادها را ارزیابی کنند. این نظارت تضمین می‌کند که شرکت‌های دولتی کارآمد و مؤثر عمل می‌کنند، از بودجه عمومی به‌طور مسئولانه استفاده می‌کنند و وظایف خود را انجام می‌دهند.

به گفته وی، شفافیت در گزارشگری مالی مبنایی را برای ارزیابی عملکرد شرکت های دولتی فراهم می کند. این اجازه می دهد تا معیارها را در برابر استانداردهای صنعت و بهترین شیوه ها، شناسایی مناطق برای بهبود، و اجرای اقدامات اصلاحی در صورت لزوم. این عملکرد نظارتی کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که این شرکت ها به اهداف خود دست می یابند و به رفاه کلی کشور و شهروندان آن کمک می کنند.

این کارشناس اقتصاد مالی در مورد اهمیت ایجاد بهره وری در شرکت های دولتی با مصوبه اخیر گفت: شفافیت در گزارشگری مالی در افزایش سودآوری و بهره وری در برخی از شرکت های دولتی که قبلا زیان ده بودند، موثر بوده است. پس از اجرای شفافیت صورت های مالی برای شرکت های دولتی، بسیاری از آنها توانسته اند زیان انباشته خود را معکوس کرده و به سمت کاهش کلی زیان حرکت کنند.

وی ادامه داد: این روند مثبت اثربخشی شفافیت را در بهبود عملکرد در این بخش نشان می دهد. با شفاف سازی اطلاعات مالی، شرکت ها مجبورند بر بهبود موقعیت مالی و کارایی عملیاتی خود تمرکز کنند. این ممکن است شامل ساده‌سازی فرآیندها، کاهش هزینه‌ها، اجرای شیوه‌های مدیریت مالی بهتر، یا جستجوی جریان‌های درآمدی جدید باشد. در دسترس بودن اطلاعات مالی همچنین امکان تجزیه و تحلیل و توصیه‌های خارجی را فراهم می‌کند و این شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا تصمیمات آگاهانه بگیرند و استراتژی‌هایی را برای افزایش سودآوری و بهره‌وری پیاده‌سازی کنند.

آرین نژاد در رابطه با به حداکثر رساندن بهره وری و سودآوری برای مردم و دولت اظهار کرد: شفافیت در صورت‌های مالی با توجه به بودجه و دارایی‌های قابل توجه شرکت‌های دولتی یکی از جنبه‌های مهم اقتصاد ایران است. به حداقل رساندن هزینه ها و به حداکثر رساندن بهره وری و سودآوری به نفع مردم و دولت ضروری است.

به گفته وی، زمانی که اطلاعات مالی به راحتی در دسترس باشد، تصمیم گیری آگاهانه و تخصیص منابع را امکان پذیر می کند و منجر به استفاده موثرتر از بودجه عمومی می شود. شفافیت ارائه شده توسط صورت های مالی همچنین باعث افزایش اعتماد و اطمینان در بین مردم و سرمایه گذاران می شود.

آرین نژاد تاکید کرد: هنگامی که ذینفعان می توانند سلامت مالی و عملکرد شرکت های دولتی را ارزیابی کنند، احتمال بیشتری دارد که با این نهادها تعامل کنند، در آنها سرمایه گذاری کنند یا از طرح های آنها حمایت کنند. این افزایش اعتماد به رشد و توسعه کلی اقتصاد کشور کمک می کند.

وی تصریح کرد: تصویب انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی در بودجه ۱۴۰۳ در اصلاحات مجلس و اطمینان از شفافیت در عملکرد آنها از اهمیت بالایی برخوردار است و حالا دوباره شاهد بازگشت شفافیت و روشنایی بر عملکرد شرکت های دولتی خواهیم بود. شرکت های دولتی بخش قابل توجهی از بودجه کشور را در اختیار دارند و افشای صورت های مالی این شرکت ها به مردم و کارشناسان این امکان را می دهد که درک روشنی از سود، زیان و هزینه های خود داشته باشند. این شفافیت نه تنها فساد در این شرکت ها را کاهش می دهد، بلکه نظارت بهتری را نیز تسهیل می کند و این شفافیت، موجب به حداقل رساندن هزینه ها و به حداکثر رساندن بهره وری و سودآوری به نفع مردم و دولت خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بهروزاحمدی ۱۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۳
    0 0
    درودبرشما همه مشکلات ازشرکت ها شروع می‌شود شرکت ها اول فقط به منافع خود فکر می‌کنند به طور مثال اتوبوسرانی شیراز دست شرکت هست همه اتوبوس های جدید وایشان واگذار به شرکت دیگه زیر مجموعه میکندودوبار این شرکت به شخصی دیگه واگذار می‌کند الان این سه بایدهرکدام هزینه ای براي خود بردارندازجیب کارگر اتوبوسرانی بازیک حقوق وباهزیینه دولت بازرس وگشت انتخاب کرده وهزینه می‌کند نتیجه میگیریم که هم ازکارگران وهم از دولت داره هزینه می‌شود پس بهتر نیست دست خود دولت باشه واز هزینه ها کم کنند الان شرکت ها خیلی پولدارترازدولت وملت هستند