رئیس اتاق مشترک ایران و گرجستان: با لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می توانیم بر مودیان بزرگ که فرار مالیاتی دارند، متمرکز شویم. البته اخذ مالیات از سپرده ها باید با روش خاص خودش پیش برود. به نحوی که زمینه برای تبدیل کردن سپرده های افراد به ارز و طلا فراهم نشود.

لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، زمینه‌ساز مقابله با فرار مالیاتی و تحقق عدالت مالیاتی خواهد شد

با توجه به گستردگی فعالیت های اقتصادی بخش غیررسمی و سوداگری های اختلال زا و چالش های نظام مالیاتی کشور از جمله ناکارآمدی از حیث باز توزیع درآمد و محدود بودن پایه مالیاتی، تحول در نظام مالیاتی کشور بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با اعلام خبر ارسال لایحه قانون مالیات‌های مستقیم به مجلس شورای اسلامی در آبان ماه اعلام کرد که از ابتدای استقرار دولت سیزدهم اصلاح قانون مالیات های مستقیم به عنوان شاکله نظام مالیاتی کشور در دستور کار دولت قرار گرفته است.

 از مهمترین اصلاحات مورد نظر دولت در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می توان به تغییر روش مالیات ستانی از نظام منبع محور به مالیات مجموع درآمد، همسوسازی ابزار مالیات با سیاست های جمعیتی، ساماندهی معافیت ها و مشوق های مالیاتی از جمله پذیرش هزینه های معیشتی به عنوان هزینه های قابل کسر از درآمد، حرکت از سمت نظام مالیاتی ممیز محور به سمت نظام مالیاتی هوشمند داده محور، کاهش بار مالیات بر تولید و ایجاد ارتباط مؤثر و سازنده میان نظام مالیاتی کشور و نظام حمایتی دولت و پیاده سازی وضع مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی اشاره کرد.

اولین قدم در راه اصلاح نظام مالیاتی با راه اندازی سامانه مودیان صورت گرفت که هم اکنون فاز دوم آن در حال اجراست. در حوزه ی مالیات های مستقیم نیز نیاز به تجدیدنظر وجود دارد.

نظرات سیده فاطمه مقیمی، رئیس اتاق مشترک ایران و گرجستان را در خصوص اصلاح مالیات های مستقیم جویا شدیم که در ادامه می آید.

مقیمی با اشاره به این موضوع که اخذ مالیات از درآمد افراد به جای درآمد بر مشاغل برایمان مزیت دارد، تصریح کرد: بسیاری از افراد شغل مشخصی ندارند اما در حال فعالیت هستند و درآمد خوبی هم دارند. از طریق اصلاح مالیات های مستقیم و اخذ مالیات از درآمد می توانیم به مالیات گیری عادلانه تری بپردازیم.

وی ادامه داد: برخی افراد فرار مالیاتی دارند و حاضر نیستند مالیات درآمدی که دارند را بپردازند، اصلاح مالیات های مستقیم و اخذ مالیات از درآمد افراد به جای شغل می تواند راهکاری برای مقابله با این موارد باشد.

مقیمی گفت: باید با سیاست گذاری های صحیح به سمتی برویم که مقابله با فرار مالیاتی با جدیت در دستور کار باشد و از اعمال فشار بر بخش شفاف اقتصاد از جمله تولیدکنندگان پرهیز کنیم. بخشی از اقتصاد کشور به صورت شفاف عمل می کند و به موقع مالیاتش را می پردازد، این بخش نباید متحمل فشار اضافه ای شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و گرجستان خاطرنشان کرد: با لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می توانیم بر مودیان بزرگ و پردرآمد که فرار مالیاتی دارند، متمرکز شویم. البته اخذ مالیات از سپرده ها باید با روش خاص خودش پیش برود. به نحوی که زمینه برای تبدیل کردن سپرده های افراد به ارز و طلا فراهم نشود.

مقیمی گفت: هزینه های معیشتی که قرار است بر اساس اصلاح قانون مالیات های مستقیم در نظر گرفته شود و سپس بر سود خالص افراد مالیات ببندیم، می تواند کمک کننده باشد. این روش به شرطی کارساز است که هر ساله با توجه به تورم هزینه های معیشتی افراد به دقت بررسی شود.

وی ادامه داد: امیدواریم همان طور که در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم پیش بینی شده است، شاهد کاهش مالیات بخش تولید از 25 به 15 درصد باشیم. این اقدام به نفع اقتصاد ملی است و زمینه را برای رونق اقتصادی فراهم می کند. به طور کلی، هر چقدر بتوانیم از تولید حمایت کنیم، به نفع ماست.

رئیس اتاق مشترک ایران و گرجستان خاطرنشان کرد: اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه نیز اقدام مثبت دیگری است. پیش بینی این موضوع در لایحه اصلاح مالیات های مستقیم می تواند به نفع توسعه ی سرمایه گذاری ها باشد و زمینه را برای رشد صنایع مهیا کند.

مقیمی تأکید کرد: بندهای خوبی در لایحه اصلاح مالیات های مستقیم مطرح شده است. امیدواریم این موارد در عمل نیز به خوبی پیش برود و شاهد مقابله با فرار مالیاتی و حمایت از تولید باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.