تحولات لبنان و فلسطین

معاون رئیس جمهور گفت: ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این این است که دستگاه ها کارشان را زودتر شروع کنند، اما در دور دوم سفر رئیس جمهور، پیشنهاد مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای این موضوع را قطعا می دهیم، علاوه بر این از اعتبارات ستاد بحران کشور هم تخصیص خواهیم داد.

پیشنهاد اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی برای ریزگردهای سرخس

به گزارش قدس خراسان، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در هجدهمین جلسه ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار کشور که با حضور همه دستگاه‌های مربوطه روز سه شنبه ۱۷ بهمن ماه در منطقه عملیاتی خانگیران شهرستان سرخس برگزار شد، عنوان کرد: تیمی کار کردن را باید تمرین کنیم سال قبل رئیس جمهور در زمانی آمد که ریزگرد منطقه را فراگرفته بود و به همین دلیل طی این یک سال اقدامات خوبی انجام شد.

علی سلاجقه بیان کرد: دروازه ورود ریزگردها شمال شرق کشور سرخس و مشهد مقدس است پس باید خیلی به این منطقه توجه شود چراکه درد و رنج مردم برای دولت قابل تحمل نیست.

وی با تاسی از فرمایشات مقام معظم رهبری، گفت: مسأله محیط زیست، مسأله این دولت و آن دولت نیست بلکه مسأله اول کشور است.

راه محک شعور نمایندگان مجلس موضع آنها در برابر محیط زیست است

رئیس سازمان محیط زیست کشور ضمن گلایه از برخی نمایندگان که نسبت به مسائل محیط زیست توجه کمتری دارند، تصریح کرد: فهم و شعور نمایندگان مجلس را از موضع گیری هایشان به مسائل محیط زیست می‌توان محک زد.

سلاجقه نسبت به پیگیری‌های فرامرزی در خصوص حل معضل ریزگردها گفت: طرح زیر منطقه‌ای را چند بار به ترکمنستان ارائه کردیم، کشور ترکمنستان آماده همکاری است باید برنامه عملیاتی را زودتر برایشان آماده کنیم.

وی ضمن اشاره به صحبت های مشاور طرح، عنوان کرد: مجری پروژه تاکید کرد که این برنامه جامع و یکپارچه است، برنامه پنج ساله برای معضل ریزگردها یک برنامه اضطرار است من با استاندار خراسان رضوی در خصوص اقدام اورژانسی موافقم اما باید یکپارچه پیش برویم.

معاون رئیس جمهور افزود: ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این این است که دستگاه ها کارشان را زودتر شروع کنند، اما در دور دوم سفر رئیس جمهور، پیشنهاد مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای این موضوع را قطعا می دهیم، علاوه بر این از اعتبارات ستاد بحران کشور هم تخصیص خواهیم داد.

سلاجقه خاطرنشان کرد: باید وظایفی که برای هر دستگاه دیده می‌شود با اعتباری که در نظر می‌گیریم متناسب باشد کل مبلغی که برای وزارت بهداشت در نظر گرفته شده یک ونتیلاتور سیار نمی‌شود.

استفاده از مالچ های دوستدار طبیعت برای کنترل ریزگر ها در سرخس

وی متذکر شد: دنبال مالچ نفتی نیستیم اما دو مالچ دوستدار محیط زیست تولید شده توسط شرکت های دانش بنیان داخلی باید برای این کار استفاده شود.

رئیس سازمان محیط زیست متذکر شد: طرح باید یک بار دیگر طی یک تا دو هفته آتی در یک جلسه با حضور همه دستگاه‌ها بازنگری شود، همچنین نقشه اقدامی که تهیه می‌شود باید زمان بندی داشته باشد و برای بحث اصلی در نظارت ستادی باید از نیروهای منطقه استفاده شود.

وی با بیان این مطلب که بحث معیشت‌های پایدار جایگزین، خیلی مهم است که باید برای مردم در نظر گرفته شود، اضافه کرد: برای یک معضل اصلی مثل مهاجرت که منشأ مشکلات زیادی خواهد بود، استاندار خراسان رضوی باید در دور بعدی سفر رئیس جمهور پیگیری کند و یک اعتبار دو هزار میلیارد تومانی را برای این موضوع اختصاص دهد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، تغییر اقلیم را یک موضوع اساسی دانست و بر فرهنگ سازی در مصرف آب و سازگاری با تغییر اقلیم در کشور تاکید کرد.

کنترل ریزگردهای سرخس نیازمند یک کار اورژانسی است

استاندار خراسان رضوی نیز در بخش دیگری از این جلسه بیان کرد: برنامه مدیریت ریزگردها در سرخس از پنج سال بیشتر نباید طول بکشد چون شرایط تغییر می‌کند.

یعقوبعلی نظری افزود: این طرح را در حالت جامع را پنج ساله ببینید و میان مدت دو و نیم ساله و طرح اورژانسی را حداکثر یک ساله ببینید. باید در طرح مشخص شود از نگاه اورژانس تا یک سال دیگر کدام موارد در کدام مناطق باید زودتر عملیاتی شود.
وی با بیان این مطلب که مدیریت جهادی مبتنی بر حل مسأله است نه داشته‌ها، عنوان کرد: هر دستگاهی باید سهم خود را طبق طرح در مورد مدیریت ریزگردها انجام دهد. وقتی طرح به استان ابلاغ شود ما سندی خواهیم داشت که دستگاه‌ها را رها نمی‌کنیم و نظارت خواهیم داشت.
متأسفانه بخش حادی از پدیده گردوغبار سرخس، مشهد و برخی دیگر از شهرهای استان را تحت تأثیر قرار داده است بنابراین لازم است مشهد و شهرهایی که در معرض آلودگی هستند نیز در برنامه ستاد ملی گرد و غبار قرار بگیرد.

۱۰۰ میلیارد تومان برای ریزگردهای سرخس یک شوخی است

نماینده سرخس در مجلس شورای اسلامی در هجدهمین جلسه ستاد ملی گرد و غبار گفت: جمعیت این روستاها با شدت کاهش پیدا کرده و نصف تا یک سوم در دو سال اخیر کوچ کرده اند.

احسان قاضی زاده هاشمی افزود: اگر این شرایط ادامه پیدا کند، بخش دیگر مردم هم خواهند رفت چون شرایط قابل زیست نیست الان هر ماه در تابستان و زمستان چهار تا پنج روز شاهد پدیده گرد و غبار هستیم و اثراتی مانند افزایش تصادفات جاده‌ای و تعطیلی مدارس و… دارد.

وی تاکید کرد: ما نیاز به کار اورژانسی داریم، طرحی که مشاور در نظر گرفته شاید در پنج یا ۱۰ سال آینده جواب دهد اما آن موقع دیگر جمعیتی اینجا نمانده است. باید دو اقدام به صورت اورژانسی انجام شود یکی مالچ پاشی است و دیگری حفاظت از تاغزارهاست، خیلی از تاغ ها اینجا به سرقت می‌رود که برای حفاظت هم نیاز به بودجه دارد و باید مشارکت مردمی را نیز در این زمینه جلب کنیم.

نماینده مردم سرخس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ۱۰۰ میلیارد تومان برای این طرح شوخی است، دو پروژه سد شوریده و جاده مشهد به سرخس در شهرستان با ۱,۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است، آن وقت چطور می‌شود امیدوار بود چنین اقدام بزرگی با ۱۰۰ میلیارد تومان به نتیجه برسد؟

وعده راه اندازی سامانه پایش گردوخاک در سرخس

رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه کشور در شرایط خشکسالی خزنده بیشتر از سه سال است که کشور را تحت تأثیر خود قرار داده و رخداد گرد و غبار هم حاصل همین خشکسالی است.

سحر تاجبخش با بیان اینکه از اول مهر ماه تا الان میانگین بارش کشوری ۴۵ درصد زیر حد نرمال است، ادامه داد: برای خراسان رضوی این عدد ۳۵ درصد و معادل ۲۵ میلیمتر است.

وی از ورود سامانه بارشی جدید طی روزهای آینده خبر داد و گفت: یکی از اصلی ترین راهکارها برای مدیریت گرد و خاک پایش و پیش بینی است به همین دلیل تلاش می‌کنیم سامانه پایش گردو غبار را در سرخس راه اندازی کنیم.

بازدید از منطقه چاله زرد به عنوان یکی از مهمترین کانون‌های ریزگرد در شهرستان سرخس و گفتگو با مردم محلی و همچنین بازدید از محیط بانی دریاچه بزنگان و گفتگو با محیط بانان و کاشت نهال در منطقه گنبدلی از دیگر برنامه‌های معاون رئیس جمهور در رأس اعضای ستاد ملی مبارزه با گرد و غبار در این سفر بود.

خبرنگار: معصومه مومنیان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.