به گزارش قدس، گروه «نوشه» عصر روز ۲۴ بهمنماه آغازگر دومین روز سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر شد؛ اجرایی که با حضور ۳ خواننده یعنی پریچهر خسروی، پگاه بزرگ و شهناز زمردبخش حال و هوای متفاوتی به تالار وحدت بخشید.
این گروه که سالهاست با سرپرستی نیوشا بریمانی اجراهای متعددی را ویژه بانوان روی صحنه برده است، در این اجرا قطعات خاطرهانگیز و نوستالژیکی را مثل «عالم بیرنگی»، «آشتی»، «سفر»، «سیل اشکهام»، «قصر»، «صدف»، «چشم»، «دریاچه نور»، «راوی»، «تو اگه با من باشی»، «زمونه»، «وقتی قلبم»، «گل کاغذی»، «خواب»، «نور امید»، «بهار» و «بیقرار» را برای حاضران اجرا کرد..
نیلوفر ابراهیمی (فلوت)، رخساره رستمی (عود)، دنیا فتحی (پیانو)، شیرین واعظی (درامز)، آذین ملکزاده (گیتارباس)، سحر دزواریی (گیتار)، سپیده شایگان (کیبورد)، ستاره هاتف و سوگند هاتف (پرکاشن) در این اجرا هنرنمایی کردند.
یک شب هندی در تالار وحدت / شب موسیقی و رنگ
هنرمندان کشور هندوستان در دومین روز از سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در بخش موسیقی بین الملل به روی صحنه رفتند.
به گزارش روابطعمومی جشنواره موسیقی فجر، شامگاه ۲۴ بهمنماه نخستین بخش از اجرای موسیقی بینالملل در تالار وحدت ساعت ۱۸:۳۰ برگزار شد.اجرایی که معرف ترانههای ماندگار و آیینی راجستان به سرپرستی راهیش بهارتی بود.
رنگبندی سازهای گروه که متشکل از سازهای کوبهای بود، برگرفته از موسیقی محلی این منطقه است. اجرایی که به معرفی موسیقیهای مقامی و آیینی راجستان اختصاص داشت.
این گروه موسیقایی از کشور هندوستان که نخستین تجربه اجرای موسیقی در قالب جشنواره موسیقی فجر را داشتند ، توانستند با اجرای قطعات ریتمیک و گفتمان موسیقایی، ارتباط بسیار خوبی با حاضران در سالن برقرار کنند و در مقابل علاقمندان این ژآنر از موسیقی با تشویقهای پی در پی ابراز رضایت خود را اعلام کردند و به گفته راهیش بهارتی، پایتختنشینان در یک شب زمستانی به یک سفر موسیقایی به کشور هندوستان دعوت شدند تا شاهد یک اجرای زیبا در بخش موسیقی بینالملل باشند.
بهارتی در این اجرا اظهار داشت: ما از کشور هند آمدهایم تا معرف موسیقی سنتی راجستان به شما باشیم. موسیقی که زبان رسمی ما است. در راجستان مسلمانان و هندوها در کنار یکدیگر همزیستی مسالمتآمیزی دارند. موسیقی که پیونددهنده بین مذاهب است. فرم این موسیقی برای نشان دادن حرکت و احساسات است. موسیقی راجستان به اتفاقهای مهم زندگی چون تولد یک کودک، موسیقی حماسی یا بزرگداشت مهاراجههای هند میپردازد.
بهارتی ادامه داد: من به عنوان یک هنرمند برای همه مردم دنیا در کره زمین آرزوی صلح میکنم. ما امروز به واسطه موسیقی عضو یک خانواده هستیم که تلاش میکنم با موسیقی که ارائه میدهیم شادی را به شما عزیزان هدیه کنیم. شرایطی که امیدوارم مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
او درپایان ضمن ابراز علاقمندی به موسیقی ایرانی اظهار کرد: به موسیقی ایرانی بسیار علاقمندم و آن را جزو ریشههای موسیقی منطقه میدانم .همچنین
با سازهای تار و کوبهای چون تنبک آشنایی دارم و آرزو دارم در آینده اجرای تلفیقی با موسیقی ایرانی داشته باشیم تلفیقی از دو فرهنگ و ریشه موسیقایی!
راهیش بهارتی یکی از نوازندگان بومی و شناخته شده هند است. آثار او ادای احترام به فرهنگ و سنت غنی راجستان (بزرگترین ایالت هند) است که دربرگیرنده میراث الهامبخش موسیقی است که طی نسلهای اجداد موسیقیدانش به او منتقل شده است.راهیش بهارتی خالق و کارگردان برنامههای مختلفی است که طی ۲۰ سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ اجرا در ۱۱۰ کشور برگزار کرده است. در فوریه سال ۲۰۱۹ به راهیش بهارتی عنوان «سفیر فرهنگی راجستان» توسط یونسکو در ژاپن به دلیل کمکهای برجسته در ایجاد پلهای دوستی بین هند و بیش از ۱۱۰ کشور در سراسر جهان اعطا شد.
شب پر شور هواداران حجت اشرف زاده/ شما خانواده من هستید
حجت اشرفزاده (خواننده موسیقی ایرانی) در دومین شب از سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت به روی صحنه رفت.
به گزارش روابطعمومی جشنواره موسیقی فجر، حجت اشرفزاده خواننده نامآشنا و پرطرفدار موسیقی پاپ، در دومین شب از جشنواره سی و نهم، با اجرای قطعات عاشقانه و خاطرانگیز ،شب ماندگاری برای مخاطبان و حاظران رقم زد.
اجرایی که با استقبال بسیار خوب مخاطبان همراه بود و حاضران در سالن با همراهی قطعات و تشویقهای پی در پی، ابراز رضایت خود را به این کنسرت اعلام داشتند.
قطعه نخست کار پرطرفدار « تو نفسی » بود که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
اشرف زاده در ابتدای این برنامه و پیش از اجرای قطعه «حالم خوبه با تو» ضمن خیر مقدم و خوشآمدگویی به میهمانان این برنامه اظهار کرد: باعث افتخار بنده است که باردیگر در این سالن باشکوه و زیبا برای عاشقترینهای روزگار از عشق خواهم خواند و این فرصت را مغتنم میشمارم. شما خانواده ارجمند من هستید و من امشب با عشق برای خانواده خود میخوانم.
او در ادامه این برنامه ادای احترامی به مادران و پدران حاضر در سالن کرد و گفت: مادر، تنها موجودی است که بعد از خداوند قابل پرستش است. یک مادر همیشه مادر است و برایش باید همیشه عاشقانه خواند.
این خواننده به حضور ترانهسرای برخی از قطعاتش احمد امیرخلیلی اشاره کرد و افزود: برخی از قطعاتی که در این کنسرت اجرا میشود، برای آخرین بار به روی صحنه میرود. به این دلیل که به زودی آلبوم جدیدم در ابتدای سال نو منتشر میشود و در ادامه کنسرت تازهای خواهیم داشت با قطعات جدید و شما را به این برنامه دعوت میکنم. بر این اساس آخرین سانس برخی از این اجرا را با شما عزیزان به سرانجام میرسانم.
بخشی از این کنسرت به اجرای موسیقیهای محلی ایران اختصاص داشت که با هنرنمایی نوازندگان قطعاتی از موسیقی آذری، مازنی، گیلکی، بلوچی، کردی، لری و خراسانی اجرا شد که بسیار مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
او پیش از اجرای قطعه محلی و خراسانی «درنا» که با ساز و آواز همراه است، یاد و خاطره استاد محمدرضا شجریان را در این کنسرت گرامی داشت.
پیشتر این قطعه با صدای این هنرمند بزرگ در آلبوم «شب، سکوت، کویر» اجرا شده بود. حجت اشرفزاده در بخشی از این برنامه قطعه «اللهمزار» را اجرا کرد و پیش از اجرای آن از داستان شکل گیریاین اثر موسیقایی سخن گفت.
حجت اشرفزاده قطعه پایانی این کنسرت را به کودکان و نوجوانان حاضر در سالن تقدیم کرد.
عاشقم باش، زیبای من، آتشم باش، دورت بگردم، اما چشمات، صدای تو(به شهر عشق)، جان منی، رفته از دست، بیخبر از تو، باران ببارد، آنپلاکد (بخشی از شعرهای عاشق توام، از یاد رفته، سفر نرو، مهدخت) دلتنگ توام ، ماه و ماهی و پرسونپرسون از جمله قطعات اجرایی این کنسرت بودند.
حمید علی اکبرزاده (نوازنده پیانو)، رضا بنائینیا(نوازنده درامز)، بهادر آذریان(نوازنده گیتار کلاسیک)، میلاد مجذوب (نوازنده گیتار الکتریک)، علیرضا نجفزاده (نوازنده پرکاشن)، آیدین نیکومرام (نوازنده گیتارباس)، مجید مظاهری (نوازنده کمانچه) و مجتبی حاجیبورندرق(نوازنده کلارینت) اعضای گروه موسیقی حجت اشرفزاده بودند.
میزبانی تالار رودکی از تاجیکها /اجرای مقامهایی از بزرگان
در دومین روز از جشنواره بینالمللی موسیقی فجر که سی و نهمین دوره آن در حال برگزاری است، ابرار زوفاروف از کشور ازبکستان در تالار رودکی به اجرای آثارش پرداخت.
به گزارش روابطعمومی جشنواره موسیقی فجر، او در این کنسرت که اجرای آن ساعت ۱۸:٣٠ و در ۲۴ بهمنماه آغاز شد با همراهی ساز دایره به اجرای رپرتواری آیینی موسیقایی از فرهنگ کشورش پرداخت، که «نهار آش» نام دارد.
ابرار زوفاروف درباره این اجرا گفت: این رپرتوار مربوط به عروسی ازبکهاست که طی آن داماد فردای روز عروسی با مردان دیگر به اجرای خوانش قطعاتی میپردازند.
زوفاروف همچنین بیان کرد: این اولین بار است که در جشنواره موسیقی فجر شرکت میکنم و پیش از این در کشورهای اروپایی به اجرای برنامه پرداختهام.
وی ادامه داد: همانطور که در کتابهای تاریخ خوانده بودیم، چهره ایرانیها باستانی و با اصالت است و از اینکه از نزدیک با فرهنگ مردم ایران آشنا شدم خوشحالم.
گفتنی است، ابرار زوفاروف (ازبکستان) نوازنده تنبور و ساتو، خواننده و محقق ردیف های موسیقی و استاد مؤسسه موسیقی ملی ازبکستان می باشد. ابرار برخاسته از خانواده ای هنرمند است و پدربزرگ و پدرش در ساختن سازهای سنتی تنبور، دوتور و ساتو استاد بودند. پدربزرگ دیگر او نیز از نوازندگان شهیر، تنبور، دوتار و ساتو بود.وی در نوجوانی به هنرستان دولتی ازبکستان رفت سپس در دانشکده موسیقی سنتی دولتی ازبکستان مشغول به تحصیل گردید.در دوران تحصیل خود، شروع به فراگیری مهارت های اجرایی موسیقی از مکاتب هنری هنرمندانی چون عامه حافظ ، حاجی عبدالعزیز، عبدالرسولوف، لوی باباخانف، دوماله حلیم ایبودوف، یونس رجبی، یوراخون سلطانوف، اوریف خاتموف، رسولقری محمدعلیف، فتحان محمدعلیف، حسن رجبی و بسیاری دیگر کرد.
وی پس از فارغ التحصیلی تا اکنون در دانشکده موسیقی سنتی کنسرواتوار دولتی ازبکستان مشغول به کار است. همچنین به بازیابی و بازسازی ملودیهای بسیاری از دوران کهن و پنهان شیوه موسیقی سنتی ازبکی پرداخته است.
اجرای رپرتوار ابرار زوفاروف از محتوای وسیعی از حوزه دستگاهی شش موغام و فرغانه، موغام تاشکند، موسیقی و آوازهای سنتی، موسیقی و ترانه های ساخته شده از ریشه موسیقی سنتی تشکیل شده است. ابرار زوفاروف تحقیقات مهمی نیز در مورد گام های نهان موسیقی سنتی انجام داده است. وی با اجرای کنسرت و شرکت در جشنواره های مختلفی از کشورهای مانند هلند، فرانسه، ترکیه، تایوان، آمریکا، عمان، فنلاند و استونی و... به گسترش شناخت موسیقی ازبکستان کمک شایانی کرده است.
مقامهای تاجیکی به روایت سردار سولیف
پس از اجرای زوفاروف، سردار سولیف هنرمند تاجیکستان راس ساعت ۲۱:٣٠ روی صحنه رفت.
او که به زبان فارسی صحبت میکرد در ابتدای برنامه ضمن خوشآمدگویی با حضار، گفت: من از شهر خنجد آمدهام و در ابتدا سرودی را خواهم خواند که شعر آن از کمال خجندی است.
این هنرمند در ادامه علاوه بر ساز تنبور تاجیکستانی و سهتار با همراهی ساز دایره به اجرای مقامها و قطعات باکلام پرداخت.
«عشاق خجند» آخرین قطعهای بود که توسط سولیف با دونوازی دایره اجرا شد.
سردار سولیف از جمله هنرمندان برجسته و شناخته شده در سطح بین المللی از کشورتاجیکستان شناخته می شود.وی فارغ التحصیل دانشکده هنر دانشگاه دولتی خجند است. سردار به دلیل عشق به میراث فرهنگی شش موغاماو برنده جایزه از بسیاری از جشنواره ها و مسابقات ملی و بین المللی موسیقی از جمله آواز سال، نوای جاودان، گونچاخو سانیت، گانچی آرت، تاجیکستان - سرزمین مادری من، شش موغام و بسیاری دیگر است.
سولیف در کشورهای بسیاری از جمله ترکیه، آلمان، عمان، روسیه، آمریکا، کویت، قطر، امارات متحده عربی، چین (هنگ کنگ، ماکائو)، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، آذربایجان و ازبکستان به اجرای برنامه پرداخته است.
سالن سوره و شبی به یاد ماندنی با هنرنمایی هنرستانی ها
دانشآموزان هنرستان موسیقی قزوین با اجرای تصنیف خاطرهساز «بهار دلکش»، کمانچهنوازی هادی منتظری در کنار آواز سروش بخشش و سنتورنوازی پدرام جوادزاده به همراه آواز محمود صالحی، دومین شب برگزاری جشنواره موسیقی فجر را به شبی از جنس ساز و آواز بدل کردند.
به گزارش روابطعمومی جشنواره موسیقی فجر، در دومین ایستگاه سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در سالن سوره حوزه هنری در سانس نخست، دانشآموزان هنرستان پسرانه موسیقی قزوین به اجرای چند قطعه کلاسیک با دو نوازنده ویلن پرداختند.
در ادامه نوبت به دانشآموزان دخترانه هنرستان موسیقی قزوین رسید و این گروه متشکل از ۱۱ نوازنده سازهای ایرانی شامل سنتور (سه نوازنده)، تنبک (دو نوازنده)، کمانچه (دو نوازنده)، تار (سه نوازنده)، قانون (یک نوازنده) کار خود را با تکنوازی تنبک آغاز کردند.
دو قطعه بی کلام، قطعه ساز و ضربی سنتور و تنبک و اجرای تصنیفهای «بهار دلکش» و «ای عاشقان»، از دیگر قطعات اجرا شده دانش آموزان دخترانه هنرستان موسیقی قزوین بود.
اما در ادامه و در سانس دوم این شب که به موسیقی دستگاهی اختصاص داشت. در قسمت نخست هادی منتظری (مدرس، آهنگساز و نوازنده شناخته شده کمانچه) به همراه سروش بخشش (خواننده شناخته شده موسیقی سنتی)، قطعه آوازی تحسین برانگیزی را برای مخاطبان حاضر در سالن اجرا کردند.
آخرین اجرای شب دوم در سالن سوره حوزه هنری هم به سنتورنوازی پدرام جوادزاده، نوازنده شناخته شده سنتور با همراهی آواز محمود صالحی اختصاص داشت.
با هنرنمایی استاد اسداللهی موسیقی آذری گرمابخش دومین شب ارسباران شد
دومین روز برگزاری سیونهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با نوای موسیقی آذربایجانی وحید اسداللهی، پدر نقاره ایران از اردبیل و موسیقی مقامی هنرمندان برجسته خراسان رضوی و خراسان شمالی میزبان مخاطبان شد.
به گزارش روابطعمومی جشنواره موسیقی فجر، فرهنگسرای ارسباران در دومین روز برگزاری سیونهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، با حضور گرم مخاطبان و استقبال آنها از اجرای موسیقی آذربایجانی وحید اسداللهی، پدر نقاره ایران و نخستین تکنواز خارجی نقاره در ارکستر فیلارمونیک باکو و همچنین هنرنمایی نوازندگان برجسته موسیقی مقامی استانهای خراسان رضوی و خراسان شمالی همراه بود.
اجرای موسیقی آذربایجان با حضور وحید اسداللهی و گروه او آغازبخش دومین روز جشنواره در فرهنگسرای ارسباران بود.
اجراهایی که با تلفیق سازهای سنتی و مدرن و نواهای متفاوت شور و نشاط را در میان شنوندگان برانگیخته و در پایان منجر به تشویق ایستاده گروه موسیقی از طرف مخاطبان شد.
وحید اسداللهی، در ابتدای سخنانش با اشاره به وظیفه موسیقی گفت: وظیفه موسیقی تنها نواختن ردیف نیست. ما در اجرای خود ردیف را با ریتم به مخاطب منتقل کردیم تا او بدون خستگی پیگیر موسیقی شود. قرار نیست از ابتدا با نواختن موسیقی شاد، مخاطبان را درگیر کنیم. ما باید مخاطب و ذائقه او را بشناسیم.
او با تاکید بر اهمیت توجه به مخاطب افزود: ما باید با ترکیب موسیقی سنتی و موسیقی مدرن همه نسلها به ویژه نسل جوان را با خود همراه کنیم و فارغ از تعصبات موسیقی سنتی و مدرن را برای مخاطبان بهروزرسانی کنیم.
این نوازنده توضیح داد: موسیقی نواحی خوانندهسالار نیست، این موسیقی ساز محور است. موسیقی استاد ندارد؛ ردهبندی دارد. تاریخ به ما نشان میدهد موسیقی در نواحی مختلف براساس آداب، فرهنگ و حتی آب و هوای اقلیمی که نوازندگان در آن زندگی میکنند؛ شکل گرفته است.
وحید اسداللهی گفت: خوشبختانه امسال برگزاری جشنواره موسیقی فجر با نظم و دقتی بیش از سالهای قبل شکل گرفته است. اینکه گروه با فضایی آماده برای اجرا روبرو شود و دغدغهای برای جزئیات نداشته باشد، بسیار ارزشمند است و البته هیچگاه نباید سهم بزرگ این رویداد هنری در معرفی موسیقی اقوام و نوازندگان آن را به مخاطبان نادیده گرفت.
او در پایان تاکید کرد: قطعا موسیقی نواحی و نوازندگان آن نیز مانند موسیقی پاپ باید سهمی در تبلیغات شهری داشته باشند. تبلیغات قطعا در شناخت هنرمندان و ایجاد جریانی برای به یاد ماندن موسیقی نواحی اثرگذار است.
وحید اسداللهی (سرپرست گروه، نوازنده نقاره)، مراد اسداللهی (نوازنده گارمون)، رضا اسداللهی (نقاره، پرکاشن)، تارا موسوی (پرکاشن)، افشار نامور (تار آذری)، فرامرز جوادی (گیتار)، فرزاد معمر (کیبورد)، حسین جعفری و حسین ملکیزاده (خواننده) و ماندانا غفاری (نوازده پیانو) نوازندگان این گروه موسیقی را تشکیل میدادند که قطعات «خانلری»، «بیرکله سوزون-یوخ دیرسن»، «عزیزیم-ساوالان»، قطعات ترکیبی از کوردی افشاری، سهگاه، سلیمانی و چهارگاه، «تئللرینه-گل گل» را نواختند و با همراهی خوب مخاطبان روبرو شدند.
شب خوش سرنا و دهل/جشنواره موسیقی فجر کمک میکند تا گذشته موسیقی ما فراموش نشود
اما در نوبت دوم اجراهای نواحی در شب دوم جشنواره، رمضانعلی سعیدینیا (سرپرست گروه نوای جام و نوازنده سرنا) به همراه جواد کریمی، (نوازنده دهل) از شهرستان تربت جام، استان خراسان رضوی به ارجای قطعات مقامی پرداختند.
«نوایی»، «الله»، «راه جنگ» و «جَل» قطعات این گروه دونفره بود.
به گفته سعیدینیا، سرپرست گروه «نوای جام» جشنواره موسیقی فجر کمک میکند تا گذشته موسیقی ما فراموش نشود.
او بیان کرد: «این موسیقی نسل به نسل به ما رسیده است و ما نیز تلاش کردیم این هنر را به نسل بعدی خود منتقل کنیم تا موسیقی مقامی زنده بماند.»
نوای دوتار خراسان در جشنواره موسیقی فجر
و اما در پایان این شب، جمشید ولینژاد هنرمند دیگری از شرق ایران، شهرستان اسفراین استان خراسان شمالی، مخاطبان حاضر در سالن را میهمان «دوتارنوازی» کرد.
این هنرمند با نواختن مقامهای «نوایی»، «شاختایی»، «صنم جان» و «هرایی» به اجرای برنامه پرداخت.
ولینژاد با بیان اینکه موسیقی نواحی نیازمند ردهبندی است، گفت: جشنواره موسیقی فجر به ویژه در بخش نواحی بسیار در زمینه شناخت هنرمندان و ردهبندی آنها اهمیت دارند.
او ادامه داد: حضور در جشنواره موسیقی فجر باعث انگیزه برای گروههای موسیقی و هنرمندانی میشود که در گوشه و کنار کشور به فعالیت مشغول هستند و روزنه امیدی است تا پس از بازگشت به شهر خود همچنان با اراده و علاقه به کار خود ادامه دهند.
گروه سرود اسرا بر سوی صحنه فجر/سرود، جذابیت جشنواره است
دومین روز از سی و نهمین دوره جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در بخش سرود، عصر روز گذشته ۲۴ بهمنماه در کوشک باغ هنر و با اجرای دو گروه سرود برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، سالن کوشک هنر روز گذشته و از ساعت ۱۸:۳۰ میزبان گروهای سرود «اِسرا» و «نغمه سپیدار» بود.
این اجرا با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
ابتدای این اجرا، مژده لواسانی مجری مطرح صدا و سیما به روی صحنه آمد و پس از خوشآمدگویی به حضار داخل سالن، از گروه پسران «اِسرا» به سرپرستی حکمت الله صادقی دعوت کرد تا به روی صحنه بیایند و قطعات خود را اجرا کنند.
گروه پسران «اِسرا» در این اجرا قطعات «ایران» «انتظار» و «عطر طاها» را اجرا کردند.
مبین دستباز، امیرمهدی شاه حسینی، یاسین رشیدی، احمد کریمی، حمیدرضا مرادی، سید یوسف حسینی، امیرمهدی کریمی، مصطفی غلامی، ابوالفضل علیپور، امیرعباس آقا براتی، امیرعلی طربناک، محمدکیان رضایی، متین قربانیان، محمدعارف کارخانه و محمدمهدی کلائی به سرپرستی حکمت الله صادقی اعضای گروه اِسرا را تشکیل دادند.
حکمتالله صادقی سرپرست گروه سرود «اِسرا» در گفتگویی کوتاه در مورد اجرای این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: گروه اِسرا حدود ۱۸ سال است که در زمینه سرود و همخوانی با نوجوانان فعالیت میکند و در این مدت حدود ۵ هزار دانش آموز و هنرجو را آموزش دیدند و در حال حاضر ۲۰۰ نوجوان فعال در مجموعه ما مشغول فعالیت هستم. ما از سال ۱۳۸۴ فعالیت خودمان را آغاز کردیم و با توجه به ظرفیتی که ستاد برگزاری جشنواره به ما اعلام کردند، ۱۵ نفر از این عزیزان را گلچین کردیم و در این اجرا در کنار ما حضور داشتند. ضمن اینکه ما در ۱۸ سال گذشته نیز جزو نخستین گروههای سرود کشور بودیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اعضای گروه در مدت زمان کوتاهی تمرین کردند و خودشان را برای این دوره از جشنواره آماده کردند، آثار خوبی را اجرا کردند و در مجموع اجرای خوبی را شاهد بودیم و از اجرای بچهها کاملا راضی هستم. همچنین مربیهایی نیز در کنار گروه داریم از جمله آقایان علیرضا هاشمپور، صادق اشرفی و امیرحسین ترابی که کار تمرین با بچهها را برعهده دارند.
صادقی در پایان در مورد اهمیت بخش سرود جشنواره موسیقی فجر گفت: بخش سرود جشنواره موسیقی فجر تأثیر زیادی در استعدادیابی نوجوانان کشور دارد؛ زمانی که یک حرکت تشکیلاتی انجام میشود و نوجوانان را درگیر رقابت میکند، این موضوع هم در روحیه اجتماعی بچهها تأثیر میگذارد و هم اینکه حرکت قشنگی است. به هر حال همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، باید سرودهایی را تولید کنیم که بچهها حتی در حین رفتن به مدرسه، آن را زمزمه کنند و این اتفاق در حال حاضر رخ داده است.
حضور نغمه سپیدار در جشنواره موسیقی فجر و سلام فرمانده ۳
پس از اجرای گروه «اِسرا»، نوبت به اجرای گروه دختران «نغمه سپیدار» به سرپرستی زهرا مجرد فرد رسید و مژده لواسانی از این گروه دعوت کرد تا به روی صحنه بیایند و قطعات خود را اجرا کنند.
گروه «نغمه سپیدار» در ابتدا قطعات «مهربونم» و «مدال افتخار» را اجرا کردند.
پس از اجرای این دو قطعه، موزیک ویدیو «هدیه اسباببازی» به خوانندگی «عبدالرضا هلالی» و «محمدحسین پویانفر» به آهنگسازی و تنظیم «احسان جوادی» برای حضار داخل سالن پخش شد. پس از پخش این موزیک ویدیو، از احسان جوادی آهنگساز و تنظیم کننده این اثر و همچنین آثار بیش از ۷۰۰ سرود مذهبی با اهدای لوح یادبودی، تقدیر به عمل آمد.
احسان جوادی در این مراسم، لحظاتی به صحبت پرداخت و اعلام کرد جدیدترین اثر وی با نام «سلام فرمانده ۳» با صدای «ابوذر روحی» امشب منتشر خواهد شد.
قطعه «بیا بابا» نیز آخرین قطعهای بود که گروه دختران «نغمه سپیدار» در روز دوم جشنواره اجرا کرد.
حلما محمدی، محدثه حسینی، یسنا سادات محمدی، فاطمه بهرامی، فاطمه زهرا رزاقی، محدثه رزاقی، محیا معززی، مائده معززی، دیانا بیات، الینا باقی، زهرا احمدبیگی، بشرا رضایی، ترنم میرزا حسینی، کوثر قلی پور، فاطمه قلی پور، سلما سلیمی، دینا تاجیک، معصومه خزلی، فاطمه دهقان، مطهره اصلی، مریم ستاری، پریسا یعقوبی، کوثر انصاری، حلما جلال الدینی، نازنین نجفی، یاسمین نجفی، رزا حسینی، عسل شمسعلی، آیسا عسگری، نازنین زینب دارابی، آتنا صارمی، نادیا ساجدی، فاطمه زهرا بهادری، مهسا کرمی، زهرا حیدرپناه، حلما اعرابیان، نرگس جمالی، نفیسه بیک زاده، ثنا توکلی، فاطمه رئیسی، حنانه شعیبی و ثنا کارگریان به سرپرستی زهرا مجرد فرد اعضای گروه دختران نغمه سپیدار را تشکیل دادند.
زهرا مجردفرد سرپرست گروه سرود دختران «نغمه سپیدار» در گفتگویی کوتاه در مورد اجرای این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: به نظرم اجراهای امروز اجراهای بسیار خوبی بود و به نظرم تکخوانهای گروه اِسرا بسیار خوب بودند اما جمعخوانها مقداری فالش اجرا کردند. در گروه ما نیز بچهها در اجرای قطعه دوم مقداری ایراد داشتند اما به لحاظ فالشخوانی، به نسبت گروه اِسرا فالش کمتری داشتیم. اما در مجموع اجراهای خوبی را شاهد بودیم و تجربه خوبی بود و خوشحالم که در این دوره جشنواره موسیقی فجر حضور داشتیم.
وی ادامه داد: گروه نغمه سپیدار از سال ۱۳۹۸ فعالیت خودش را آغاز کرد و تاکنون حدود ۳۰ قطعه تولید کردیم که حدود ۱۵ قطعه از آن، تولید اعضای گروه بود و ۱۵ قطعه مابقی نیز بازخوانی آثار بود. ضمن اینکه گروه دختران نغمه سپیدار از ۶۰ نفر تشکیل شده که بازه سنی آنها از ۶ تا ۱۶ میباشد.»
مجرد فرد در پایان در مورد اهمیت بخش سرود جشنواره موسیقی فجر خاطرنشان کرد: به نظر من بخش سرود جشنواره موسیقی فجر بسیار ایده جذابی است به شرطی که تبلیغات خوبی در کشور انجام شود و مخاطب آن بیشتر شود. به نظرم باید زیبایی اجراها را به مردم نمایش دهند تا تبلیغ خوبی برای این بخش از جشنواره شود تا مخاطبین بیشتری در این بخش از جشنواره حضور داشته باشند.
شب پر طرفدار معین زندی در جشنواره موسیقی فجر/بهمن غرق نور
معین زندی اجراهای دومین شب برگزاری سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر در بخش پاپ را طی دو سانس پیاپی در فرهنگسرای بهمن تهران خوانندگی کرد.
به گزارش روابطعمومی جشنواره موسیقی فجر، دومین شب اجراهای بخش پاپ سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در سالن فرهنگسرای بهمن تهران طی دو سانس با اجرای معین زندی برگزار شد.
معین زندی با اجرای قطعه «همدست» روی صحنه آمد و با تشویق طرفدارانش، کار خود را آغاز کرد. این خواننده جوان پس از خوش و بش با افراد حاضر در سالن، از حضور در فرهنگسرای بهمن ابراز خوشحالی کرد.
«هیچ»، «شاید دلت تنگ شده توام» و «دمتون گرمه» دیگر قطعاتی بود که این خواننده موسیقی پاپ برای اجراهای خود در سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر انتخاب کره بود.
زندی در ادامه قطعهی احساسی «چه حیف»، «جاده هراز» و «خوابم نمیبره» را روی صحنه اجرا کرد که با استقبال و همخوانی افراد حاضر در سالن همراه شد؛ او همچنین پیش از اجرای «مال منی» از طرفدارانش خواست که با روشن کردن چراغ تلفنهای همراه خود و همچنین همخوانی، او را در اجرای این قطعه همراهی کنند که با موافقت آنها با این درخواست، صحنههایی تماشایی در سالن فرهنگسرای بهمن خلق شد.
«روزای رفته»، «نهنگی دید مرگش را»، «دیدی پائیز رو» و «پدر خوانده» دیگر قطعاتی بود که معین زندی روی صحنه اجرا کرد؛ او همچنین در پایان به درخواست طرفدارانش، مجدداً قطعه «دمتون گرمه» را اجرا کرد. دکلمه خوانی پیش از اجرای قطعات مختلف از ویژگیهای اجراهای معین زندی در سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر بود.
در این اجراها، بهنام فداکار (کیبورد)، محمدرضا مالی(گیتار نایلون)، احسان مشهودزاده (گیتار بیس)، آندره خاچیکیان (گیتار الکتریک)، وحید مدنی (درامز)، امین خچومیان (گیتار الکتریک)، محمد مختاری (ویلن)، آرش گرشاسبی (پرکاشن)، علی حسینی (ساکسیفون) و رضا پور رضوی (کیبورد و رهبر ارکستر) نوازندگانی بودند که معین زندی را همراهی میکردند.
قدردانی مهدی احمدوند از خاطرهسازی هوادارنش
مهدی احمدوند در دومین شب از سیو نهمین جشنواره موسیقی فجر در سالن نمایش میلاد به صحنه رفت و از انرژی خوب حاضران در سالن قدردانی کرد و گفت: مرسی که امشب خاطره قشنگی برای ما ساختید.
به گزارش روابطعمومی جشنواره موسیقی فجر، این کنسرت در دو بخش انجام شد و احمدوند در بخش اول ۹ قطعه اجرا کرد.
قطعات شاد «منو تو» و «عزیزم»این خواننده با استقبال پرشور حاضران در سالن روبرو شد.
«اگه بارون بباره»،«هوای تو»، «خلسه»، «دیونه»، «دروغه»، «ماشین زمان»، «عشق اول»، «عشق من»، «قدم قدم»، «بگیر نگیر»از جمله قطعاتی بودند که مهدی احمدوند در دومین شب از سیو نهمین جشنواره موسیقی فجر اجرا کرد.
مجتبی اسدپور(کیبورد)، علیرضا الیاسوند(گیتار الکتریک)، آرمان تیرماهی(گیتار بیس)، هوداد الهیار (پرکاشن)، بهروز میرزایی(گیتار آکوستیک)، فرزاد قماشچی(درامز) از جمله اعضای ارکستر این کنسرت بودند.
استقبال بینظیر از کنسرت مسیح و آرش در جشنواره ۳۹
کنسرت برادران مسیح و آرش در نمایشگاه میلاد با استقبال پر شور مخاطبان همراه شد.
به گزارش روابطعمومی جشنواره موسیقی فجر، مسیح و آرش ساعت ۲۲ روز سهشنبه ۲۴ بهمن ماه در نمایشگاه میلاد به صحنه رفتند.
مسیح در ابتدای اجرا خطاب به هوادارانش گفت: دلمان برایتان تنگ شده بود، ما شما را قلبا دوست داریم. آرش هم بعد از خوش و بش با طرفدارانشان اعلام کرد: خوشحالم در کنار بهترینها به رهبری انوشیروان تربتی عزیز خدمت شما هستیم.
قطعههای«هوای سرد» و «رز» را مسیح و قطعه«صد ریشتری» را آرش هر کدام به تنهایی اجرا کردند و سپس آرش قطعه «بیا بازم» را اجرا کردند که با همخوانی حاضران همراه شد.
«با تو نفس میکشم»، «دیوونهوار»، «خالی بود دستم»، «به همه بگو»، «بمون»، «ببین زده به گلهمون گرگ»، «دریا»، «من معذرت میخوام»، «ماه عسل»، «عمو زنجیرباف»، «بوی شمال» و «شاه بیت» از جمله قطعاتی بودند که این دو خواننده اجرا کردند.
علی الماسی (گیتار الکتریک) بردیا امیری (درامز) حمید بنکدار (گیتار بیس)، مرسال وطنی (ساکسیفون)، معراج (کیبورد)، مهرداد داربوکا (پرکاشن)، رامین جمشیدی و فرامرز امیری نوازندگان این کنسرت بودند. همچنین سهراب ولدبیگی (صدابردار) و علیرضا زجاجی (نور) این اجرا را به عهده داشتند.
سیونهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به همت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران با همکاری بنیاد رودکی به دبیری رضا مهدوی از ۲۳ تا ۲۸ بهمن، امسال در بخشهای رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی همزمان در تهران و ۱۴ استان دیگر در حال برگزاری است و جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و نشستهای پژوهشی برنامههای دیگر این دوره از است.
نظر شما