به گزارش قدس انلاین، چهارمین کنگره بین المللی جندی شاپور باستان در دزفول با حضور میهمانانی از کشورهای منطقه و اساتید و مسئولان میراثی و دانشگاهی ایرانی، در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول در حال برگزاری است.
رئیس دانشگاه صنعتی جندیشاپور دزفول در این کنگره گفت: بیش از 9 ماه به طور مستمر و مداوم در تلاش برای برگزاری چهارمین کنگره بینالمللی جندیشاپور بودیم و خداوند را شاکریم که این زحمات امروز به بار نشست.
مهدی بدیعی افزود: ثبت جهانی رویداد 1750 ؛ سال تأسیس جندیشاپور در یونسکو و همچنین برگزاری 3 کنگره بینالمللی در این خصوص دستاوردهای ارزشمندی به همراه داشت.
وی ادامه داد: برگزاری 27 جلسه کمیته اجرایی در کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران با حضور دکتر ولایتی و دکتر مخبر، بستر بسیار مناسبی برای دسترسی اهداف فراهم کرد.
بدیعی با اشاره به برگزاری 9 پیشهمایش علمی در شهرهایی چون تهران، مشهد و کرمان تصریح کرد: تصویب طرح باغفرهنگ مشاهیر جندیشاپور و ارتباط و پیوند دوباره با بیتالحکمه بغداد از جمله دستاوردهای تحقق یافته است.
رئیس دانشگاه صنعتی جندیشاپور دزفول گفت: امروز از نخستین تمبر ملی یادبود جندیشاپور رونمایی میشود که با بهرهگیری از عناصر کهنشهر جندیشاپور زینت و زیور یافته است.
بدیعی از تدوین اساسنامه بنیاد بینالمللی جندیشاپور توسط کمیته اجرایی کهنشهر دانشگاهی جندیشاپور خبر داد و گفت: این اساسنامه در کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران به تأیید رسیده و برای تصویب نهایی به شورایعالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شده است.
به گزارش تسنیم، دقایقی پیش چهارمین کنگره بین المللی جندی شاپور باستان با حضور میهمانانی از کشورهای ارمنستان، تاجیکستان، عراق، ترکیه، اساتید برجسته کشوری، معاون فرهنگی وزیر میراث فرهنگی، دبیر کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی و... در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول آغاز شده و در حال برگزاری است. این کنگره با برگزاری بخشهای مختلف تا فردا ادامه خواهد داشت.
قرار است تمبر یادبود و 10 کتاب تالیفی، ترجمهای و گردآوری در چهارمین دوره این کنگره رونمایی شود.
یونسکو در سال 2017 در سی و نهمین اجلاس مجمع عمومی خود در پاریس قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را یکهزار و 750 سال اعلام و آن را به طور رسمی کهنترین دانشگاه جهان عنوان کرد.
شهر جندی شاپور در 10 کیلومتری شرق دزفول، 30 کیلومتری شوش و 45 کیلومتری شوشتر واقع شده و براساس ساختار شطرنجی بنا شده است.
قدمت این دانشگاه نشان دهنده فرهنگ و تمدن بالای ایرانیان و نقش ایران در پیشرفت علوم مختلف و خدمت به بشریت در طول تاریخ است.
بر اساس مستندات تاریخی این دانشگاه از غنای علمی بسیار بالایی برخوردار بوده و در کتابخانه آن بیش از 400 هزار جلد کتاب وجود داشته است.
این مرکز علمی در انتقال دانش پزشکی یونانی، ایرانی و هندی به عالم اسلام سهم فراوانی داشته است.
جندی شاپور از مهمترین کانونهای دانش ورزی، پزشکی و فلسفه در جهان باستان بوده که به دلیل پیوند دانش پزشکی ایران با کشورهای دیگر و تربیت دانشجویان متعدد به عنوان نخستین دانشگاه از آن یاد میشود.
نظر شما