تحولات لبنان و فلسطین

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: وسعت دریاچه ارومیه به یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع رسیده که ۹۰ کیلومترمربع بیشتر از زمان مشابه سال گذشته و۵۸۶ کیلومتر مربع بیشتر از ابتدای سال آبی جاری است.

خبر خوش معتمدیان از احیای دریاچه ارومیه

به گزارش قدس آنلاین، محمدصادق معتمدیان در حاشیه بازدید از دریاچه ارومیه افزود: در حال حاضر وضعیت این پهنه آبی رو به بهبود بوده و حجم آب آن نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۱۶۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.

وی با اشاره به آغاز رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه از آذرماه امسال از طریق سدهای سه استان اقماری شامل آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان اضافه کرد: تراز دریاچه طبق آخرین آمار به یک‌هزار و ۲۷۰ متر و ۳۱ سانتی متر رسیده که ۶ سانتی‌متر بالاتر از زمان مشابه پارسال و ۴۹ سانتی‌متر بالاتر از ابتدای مهر امسال(آغاز سال آبی جاری) است.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه ادامه داد: پیش‌بینی‌های هواشناسی بارش‌های خوبی را برای فروردین و اردیبهشت امسال پیش‌بینی کرده که امیدواریم با تحقق آنها شاهد افزایش حجم آب دریاچه شویم هرچند در تابستان به علت افزایش دما تبخیر آب در دریاچه وجود خواهد داشت.

معتمدیان با اشاره به اثرگذاری تبخیر آب در کاهش تراز دریاچه ارومیه گفت: سال گذشته در برخی اوقات روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب تبخیر داشتیم.

وی افزود: برای تحقق شرایط تثبیت آب دریاچه که ۶ میلیارد مترمکعب است، نیازمند برنامه میان مدت هستیم که در ستاد با حضور ۶ وزارتخانه، ۲ سازمان و سه استاندار استان های اقماری طرح‌های مربوط به این بخش به تصویب رسیده است.

وی با اشاره به توجه ویژه دولت در احیای دریاچه ارومیه، دستور ویژه رئیس جمهور و تخصیص اعتبارات مناسب به موضوع احیای دریاچه ارومیه اضافه کرد: سال گذشته فقط در حوزه وزارت نیرو، ۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه‌های سخت‌افزاری تخصیص داده شد که رقم قابل توجهی است.

استاندار آذربایجان غربی اظهار امیدواری کرد که در ماه‌های آینده فاز دوم انتقال آب از سد کانی سیب شامل انتقال آب از بند بادین‌آباد به میزان ۱۸۰ میلیون مترمکعب به اتمام رسیده و پروژه‌های سخت‌افزاری آن پایان یابد.

معتمدیان تاکید کرد: پس از آن، رویکرد نرم‌افزاری از جمله مهمترین برنامه‌های دولت در احیای دریاچه ارومیه خواهد بود که امیدواریم با همکاری و مشارکت مردم در مدیریت منابع و مصارف آب نقش‌آفرینی داشته باشیم.

وی ادامه داد: امیدواریم با توجه به منابع آبی توسط مردم و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز، شاهد بهبود وضعیت دریاچه ارومیه باشیم.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: مردم به دریاچه ارومیه علاقه خاصی دارند و به عنوان دغدغه زیست محیطی در کشور مطرح است که با توجه به این امر سعی می‌کنیم که در پروژه‌های سخت‌افزاری و به ویژه نرم‌افزاری و کاهش مصرف در حوزه کشاورزی به سمت محصولات کم‌آب‌بر پیش برویم.

معتمدیان اظهار کرد: طرح‌های پایلوتی در حوزه ارس در این خصوص آغاز شده است که جایگزینی میوه‌هایی مثل سیب در دستور کار قرار گرفته که هم درآمد بیشتر،  و هم اشتغال بیشتر و کاهش مصرف را در پی دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.