در پی بالا گرفتن دامنه جنایات اشغالگران در باریکه غزه و افشای ابعادی از این وحشی گری در رسانه ها، نخست وزیر رژیم صهیونیستی خشمگین از این مسئله، روز گذشته تصمیم خود برای بستن و جلوگیری از فعالیت شبکه الجزیره قطر در سرزمینهای اشغالی اعلام کرد. اقدام نتانیاهو پس از آن بود که کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) دوشنبه و به بهانه جنگ، قانونی معروف به «قانون الجزیره» را تصویب کرد که به کابینه اختیار میدهد از فعالیت شبکههای خبری خارجی در صورتی که به امنیت رژیم آسیب میرسانند، جلوگیری کند.
اشغالگران از ماه اکتبر و آغاز عملیات طوفان الاقصی تا به امروز 138 خبرنگار فلسطینی را به شهادت رسانده اند. مسئله تعطیلی دفاتر رسانه ای هم از ابتدای جنگ در دستور کار مقامات تل آویو بوده و این مسئله بیانگر چند واقعیات است؛
1- تصمیم تازه نتانیاهو در حالی اتخاذ می شود که خبرنگاران نقش مهمی در افشای جنایتهای رژیم صهیونیستی و نسلکشی در غزه ایفا کردهاند. قتل عمدی روزنامهنگاران نیز با هدف پاک کردن روایت فلسطین از جنگ و از بین بردن حقیقت و مانعتراشی برای رساندن اخبار و اطلاعات درست به افکار عمومی انجام میشود. این اقدام جنایت جنگی تلقی میشود اما ارتش رژیم صهیونیستی در هفتههای نخست جنگ در بیانیهای که مخاطب آن خبرگزاریهای بینالمللی بودند، اعلام کرد نمیتواند امنیت خبرنگارانی را که در نوار غزه فعالیت میکنند، تضمین کند.
2- اقدام کنست برای تعطیلی الجزیره در سرزمین های اشغالی و پیگیری نتانیاهو نشان از این موضوع دارد که تل اویو علاوه بر مقابله میدانی و نظامی با مقاومت با جبهه دیگری از نوع رسانه مواجه شده است. اکنون اشغالگران با هراسی بزرگ مواجه هستند چراکه این دست روشنگری ها باعث شد جنایات در غزه خاک نشوند و در جهان انتشار یابد. بیان این نسل کشی ها توسط الجزیره و دیگر شبکه های مردمی آن هم به صورت پخش زنده، محور رسانه ای مهمی را در تقابل با جبهه رسانه ای غرب باز کرد که این مسئله بر آگاهی جهانی افزوده و به فضای ضد صهیونیستی در جهان دامن زد. نمود عینی مسئله شکل گیری راهپیمایی های بزرگ در تمامی دنیای غرب بود.
3-امروز جبهه رسانه ای در برابر جنایات رژیم صهیوینستی همانند یک بمب عمل کرده که ترکش های آن از بمب هسته ای کمتر نیست و امواج حاصل از آن می تواند هر لحظه ساختار و هیمنه پوشالی اسرائیل را نه تنها در درون سرزمین های اشغالی بلکه در عرصه جهانی نیز به چالش بکشد. همین قدرت رسانه باعث شده حتی حامیان نزدیک اسرائیل به ویژه آمریکا برای حفظ ظاهر و پرستیژ خود در بین مردم جهان هم که شده از نتانیاهو اعلام براعت نمایند.
4- غرب همواره تلاش کرده رژیم صهیونیستی را بعنوان تنهاترین دموکراسی در غرب آسیا معرفی نماید اما جریان رسانه ای در باره جنگ اخیر غزه عکس موضوع را به اثبات رساند. در واقع این عمل نه تنها در جامعه آمریکا وجود ندارد بلکه مفهوم دموکراسی در اسرائیل با معنی کشتار کودکان و نسل کشی همراه است و این واقعیت از دریچه رسانه ها افشا شد. دموکراسی در اسرائیل همانند ویترینی است که غرب می خواهد بعنوان یک مدل به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بفروشد اما ندای رسانه توانست این ویترین پوشالی را نابود سازد. امروز در اسرائیل رژیم آپارتاید در تمام ابعاد وجود دارد رژیمی که بزرگترین نسل کشی را در طول تاریخ در فلسطین انجام داده است
نظر شما