به گزارش قدس آنلاین، در همین راستا، بلینکن وزیر خارجه آمریکا به رایزنی با وزرای خارجه مصر، اردن، ترکیه و عمان پرداخته است تا بتواند از ظرفیت دیپلماتیک این کشورها برای جلوگیری از پاسخ ایران و گسترش تنشهای منطقهای بهره ببرد.
نگرانیهای دولت بایدن از رویارویی مستقیم و تشدید درگیریها در خاورمیانه در حالی است که رهبران جریانهای مقاومت در منطقه از پاسخ همسطح ایران به اقدام رژیم اسرائیل خبر میدهند.
راهبرد فعلی ایران بهترین انتقام است
در همین راستا، فرشید باقریان تحلیلگر امنیت بینالملل و مسائل نظامی در گفتوگو با قدس بیان کرد: باید گفت گرچه اقدام رژیماسرائیل به عنوان شرقلیل صورت گرفت، اما میتوان از آن خیرکثیر استخراج کرد. پس از این مسئله کانالهای ارتباطی ایران فعال میشود و تماسها با آمریکا صورت میگیرد. این در حالی است که اسرائیل و انگلیس به دنبال گسترش جنگ منطقهای هستند، اما ایران با درایت پیش میرود و میتوان آن را جزو ۱۰دولت عاقل جهان حساب کرد. کشورمان با راهبرد فعلی بهترین انتقام را کلید زده و انتقام آغازین این است. باوجود اینکه تاکنون اقدامی صورت نگرفته، قیمت نفت در دنیا ۱۰ دلار افزایش یافته است. افزایش قیمت نفت برای تولیدکنندگان نفت سود زیادی دارد و ایران بدون اینکه جنگی شروع کند، توانسته قیمت نفت را بالا برده و در بازار تلاطم ایجاد کند.
باقریان گفت: گرچه ایران و حماس در ابتدای وقوع جنگ هفتم اکتبر مورد سرزنش و فشار بودند، اما در ماجرای حمله رژیم صهیونیستی به مکان دیپلماتیک تهران از عقلگرایی استفاده کرد و نگذاشت آتش جنگ گسترش پیدا کند. در حال حاضر حامیان رژیم اسرائیل متوجه شدهاند فاکتور مهمی به نام ایران در نبرد غزه وجود دارد و در واقعیت، این ایران است که میتواند تسری یا عدم تسری جنگ به کل جهان را درنظر بگیرد. به همین دلیل است که بلینکن از وزرای خارجه ترکیه و عمان درخواست کرده ایران را به خویشتنداری دعوت کنند. اهمیت ایران در دوران کنونی بدین دلیل است که اولاً رژیم صهیونیستی بزرگترین اشتباه خود را در چارچوب حقوق بینالملل انجام داد و حال انتظار دارد ایران هم در همان چارچوب پاسخ متقابل دهد. این درحالی است که ایران عقلانی رفتار میکند و همانند اسرائیل دستپاچه نیست.
انفعال صهیونیستها در برابر جنگ نسل پنجم ایران
این کارشناس بینالملل افزود: از سوی دیگر انفعال اسرائیل به دلیل جنگ نسل پنجمی است که ایران به راه انداخته و عملاً این رژیم را در حال خوف و رجا ناشی از احتمال حمله نگه داشته است. ناآگاهی از شرایط و زمان پاسخ ایران، به نوعی صهیونیستها را در وضعیت سرگردانی و بلاتکلیفی نگه داشته که سقوط کابینه، انتخابات زودرس، محکوم کردن نتانیاهو و درخواست پایان جنگ را رقم زده است. گرچه بایدن بر ایستادگی آمریکا در کنار اسرائیل تأکید میکند اما اینها کاربرد داخلی دارد، زیرا انتخابات نزدیک است و بایدن در حالی برای انتخابات ریاست جمهوری آماده میشود که حمایت مسلمانان را از دست داده و اگر حمایت رژیم صهیونیستی را هم از دست بدهد، عملاً کار دموکراتها تمام خواهد شد.
باقریان معتقد است: آمریکا همواره سیاست چندوجهی را دنبال میکند که بخشی از آن به رژیم اسرائیل و بخشی دیگر به ایران مرتبط است. در حال حاضر میزان بررسیها و توجهات به مسئله ایران بیش از تمرکز درباره رژیم صهیونیستی است. دنیا در حال حاضر توانایی تحمل جنگ دیگری را ندارد و متقابلاً آمریکا هم هرگز چنین توانایی و امکاناتی در اختیار ندارد و ایران از تمامی این مؤلفهها آگاه است. به همین دلیل ایران توانسته نوعی انفعال به وجود آورده و صهیونیستستیزی را گسترش دهد. ایران توانسته کاری کند فشارها به اسرائیل تشدید شود تا جنگ را پایان دهد. البته پیشبینی شده بود جنگ در پایان مارس خاتمه مییابد و حتی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مصوب شد و برخلاف خواست آمریکا آتشبس نیز مورد قبول واقع شد که همین پیروزی بزرگی است. البته اسرائیل پروژهای نیست که به قوانین و تعهدات حقوقی بینالمللی پایبند باشد، به همین دلیل باید درباره این رژیم اجماع به وجود بیاید. هم اکنون این اجماع در حال شکلگیری است؛ اجماعی که اسرائیل را آرام میکند و این آرامش به قیمت جان نتانیاهو تمام خواهد شد.
نظر شما