تحولات لبنان و فلسطین

بازار ارز طی دو هفته گذشته با حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه دچار تلاطم شد و قیمت دلار در بازار آزاد با جهشی ۱۰ هزار تومانی وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد؛ اما با پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی در بامداد ۲۶فروردین، نرخ دلار در بازار آزاد در حال کاهش است.

سقوط در رکود؛ روایتی از بازار ارز

به گزارش قدس خراسان، برای بررسی موضوع سری به بازار ارز آزاد در خیابان امام خمینی(ره) مشهد می‌زنم تا با پرس‌وجو از دلالان ارز، قیمت دلار را در این بازار جویا شوم.
از چند نفر از دلالان قیمت دلار را می‌پرسم که در مجموع قیمت خرید آن از ۶۴ تا ۶۴ هزار و ۸۰۰ تومان است و برای فروش نیز ۶۵ و ۶۵ هزار و ۲۰۰ تومان مبادله می‌شود.

یکی از دلالان درباره وضعیت بازار می‌گوید: اگر بازار در روزهای آینده همین گونه کاهشی باشد، این احتمال وجود دارد که قیمت دلار تا ۶۰ هزار تومان نیز کاهش یابد.

به سراغ یکی دیگر از دلالان ارز می‌روم.

او با اشاره به کاهش ناگهانی قیمت دلار پس از حمله ایران به رژیم صهیونیستی می‌گوید: در ابتدای روز ۲۶ فروردین نرخ دلار ۷۰ هزار تومان بود و امروز ۵ هزار تومان کاهش یافته است.

دلال دیگری در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت دلار بیشتر از این نیز کاهش می‌یابد، بیان می‌کند: پس از انتقامی که ایران از رژیم صهیونیستی گرفت، از ۲۶ فروردین قیمت دلار کاهش یافته و از این هم پایین‌تر می‌آید.

او ادامه می‌دهد: به دلیل اینکه مردم پس از عید نوروز دچار کمبود نقدینگی شده‌اند، بیشتر فروشنده دلار هستند تا خریدار. خودم ۳هزار دلار دارم؛ اما کسی خریدار نیست.

در ادامه نیز سری به صرافی‌ها می‌زنم؛ اما نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود چون هیچ کدام اجازه خرید و فروش ارز آزاد را ندارند و تنها ارز دولتی را عرضه می‌کنند و تحلیلی برای وضعیت بازار ارز خیابانی ندارند.

یکی از کارکنان صرافی‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار قدس می‎‌گوید: هیچ صرافی امکان خرید و فروش ارز آزاد را ندارد و بانک مرکزی این کار را ممنوع کرده است. تنها از طریق دلالان می‌توان ارز آزاد را با ریال مبادله کرد. شما هم می‌توانید دلارهایتان را به همین فروشندگان خیابانی بدهید تا برایتان تبدیل کنند.

پیش‌بینی کاهش نرخ دلار تا ۵۷ هزار تومان

با توجه به وضعیت بازار ارز و کاهش ناگهانی قیمت دلار در بازار آزاد، به سراغ یکی از کارشناسان مسائل اقتصادی رفتم تا نظر او را درباره تداوم یا حباب بودن این وضعیت جویا شوم.

احمد جانجان در این باره اظهار می‌کند: رخدادهای سیاسی و امنیتی در تمام دنیا اثر مستقیم روی ارزش پول ملی هر کشور دارند. بنابراین اگر در هر کشوری یک رخداد سیاسی و امنیتی پیش بیاید، به طور طبیعی در کوتاه‌مدت موجب وارد آمدن شوک به اقتصاد و پول ملی آن کشور می‌شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی می‌افزاید: بر اثر درگیری‌های اخیر از جمله طوفان‌الاقصی، بمب‌گذاری در کرمان، درگیری ایران و پاکستان و در نهایت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه و سپس پاسخ ما به این حمله، همه این اتفاق‌ها موجب تضعیف ریال در مقابل سایر ارزها می‌شود. این موضوع تنها درباره دلار اتفاق نیفتاده و درهم نیز در این ایام تا ۱۸هزار و ۴۰۰ تومان افزایش یافته است.

وی متذکر می‌شود: پس از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه، دلار به بیش از ۷۰ هزار تومان رسیده بود؛ اما اکنون کاهش یافته و نرخ دلار به ۶۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است و می‌توان انتظار داشت با شکستن محدوده ۶۲ هزار و ۹۵۰ تومان، بار دیگر دلار را در محدوده ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان ببینیم که این نیز معقول و منطقی است و به پایین‌تر از این محدوده نمی‌رسد.

جانجان می‌گوید: اکنون که این درگیری‌ها تمام شده و اسرائیل نیز نمی‌خواهد حمله دیگری انجام دهد، تنش به‌ وجود آمده، برطرف شده و شاهد بازگشت آرامش به بازار ارز خواهیم بود.

این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان می‌کند: با توجه به رویدادهایی که در پیش داریم، بهتر است قیمت ارز را خیلی سرکوب نکنیم تا منابع ارزی را از دست ندهیم؛ چرا که اگر بحران دیگری رخ دهد، بتوانیم دوباره با مدیریت مؤثر نرخ ارز را به محدوده مورد نظر خودمان بازگردانیم.

با این تفاسیر می‌توان انتظار داشت در روزهای آینده بازار ارز به ثبات قبلی خود برسد و قیمت دلار در بازار آزاد کاهش یافته و وارد کانال ۵۰ هزار تومان شود.

خبرنگار: فریده خسروی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.