ایران نخستین کشوری بود که در سال ۱۹۴۷ پس از استقلال پاکستان این کشور را به رسمیت شناخت و از روز اول، ایران و پاکستان دست دوستی را به سوی یکدیگر دراز کردند و اگر از نظر تاریخی نگاه کنیم، در سیاست خارجی پاکستان ایران نیز همواره حائز اهمیت بوده است. پاکستان در مجامع و سازمانهای بینالمللی همواره از ایران حمایت کرده و ایران هم در مجامع بینالمللی حامی پاکستان بوده است.
مردم پاکستان که همواره حامی ایران بوده و ارادت خودشان را نسبت به انقلاب اسلامی نشان دادند، اکنون هم دارند برای استقبال از سید ابراهیم رئیسی آماده میشوند. استقبال بینظیر مردم از سفر آیتالله خامنهای رئیسجمهور وقت جمهوری اسلامی ایران در دیماه ۱۳۶۴ به پاکستان، سبب حیرت جهانیان شد. به اذعان رسانهها در این روز بر اثر کثرت حضور مردم خودرو حامل آیتالله خامنهای چندین بار روی دستان استقبال کنندگان بلند شد.
سید ابراهیم رئیسی پس از پاسخ تنبیهی به رژیم اسرائیل به پاکستان سفر میکند و با توجه به اینکه مردم پاکستان از آمریکا و اسرائیل تنفر شدیدی دارند، رئیس جمهور ایران را یک قهرمان میدانند و با انتشار هزاران پست در فضای مجازی خطاب به دولت، خواستار استقبال عمومی از ایشان و حتی سخنرانی در جمع مردم مسلمان هستند.
این سفر دکتر رئیسی بهعنوان یک همسایه و کشور اسلامی یک پیام آشکار به اسرائیل و متحدانش است که پاکستان دارای بمب اتمی در هرگونه اشتباهی علیه ایران کنار مردم و دولت جمهوری اسلامی ایستاده است.
ملت و دولت پاکستان همیشه حامی ملت و دولت ایران بودند و در عملیات اخیر «وعده صادق» شاهد بودیم پاکستانیها از این اقدام حمایت کرده و ملت پاکستان در برخی از شهرها از جمله کراچی این پیروزی را جشن گرفتند و در این اوضاع این سفر یک پیام آشکار به اسرائیل و متحدانش دارد که پاکستان با وجود تمامی تلاش دشمنان برای دوری دو ملت، در هرگونه اشتباهی از طرف آمریکا و دیگر متحدانش در کنار مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران ایستاده است.
افکار عمومی در پاکستان اکنون بیش از قبل بهعلت عملیات وعده صادق همسو با ایران است و مردم پاکستان بسیار استعمارستیز هستند و این میتواند از نظر اقتصادی، سیاسی و امنیتی دستاوردهای خوبی برای دو کشور به همراه داشته باشد.
براساس اعلام برخی از مقامات پاکستانی وضعیت خط لوله صلح -که قرار است گاز ایران را به پاکستان و شبه قاره هند صادر کند- در این سفر تعیین تکلیف خواهد شد و پس از اعلام سفر آیتالله رئیسی این موضوع در فضای عمومی پاکستان به مطالبه اول و جدی مردم تبدیل شده و از دولتمردان پاکستان خواستار تعیینتکلیف این پروژه حیاتی هستند.
براساس اخبار رسیده، سران دو کشور همچنین افزایش تجارت متقابل از ۲ میلیارد دلار به ۵میلیارد دلار را بررسی خواهند کرد و توافقنامه تجارت آزاد نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.
پیش از انتخابات مجلس پاکستان، یک حادثه ناگوار میان ایران و پاکستان رخ داد، اما این دو کشور توانستند در کمترین زمان ممکن تنش را کاهش دهند و این یک موفقیت بزرگ بود. دشمنان دو کشور از این حادثه خوشحال شدند، اما در چند روز روابط دیپلماتیک برقرار شد و وزیر امور خارجه ایران در اسلام آباد با استقبال گرمی مواجه شد و دشمنان این دو کشور همسایه و دوست یک بار دیگر ناکام ماندند و امیدواریم این سفر دکتر رئیسی، فصل جدیدی در روابط دو کشور همسایه باشد.
نظر شما