به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور در دومین رویداد اهداء جایزه ملی جوانی جمعیت گفت: توجه به نیاز اساسی انسان جزو دین و فرهنگ دینی و قوانی بشری است.
وی ادامه داد: نیازمند باز کردن گرههای ذهنی جامعه هستیم. باز شدن این گرهها در گرو تبیین دیجیتال، انسانرسانهها و همه چهرهها دارد. به هر کس میگوییم برو ازدواج کن میگویند وضعیت اقتصادی چه میشود اما معجزه قرآن است که هر کس که ازدواج میکند وضعیت بعد از ازدواجش بدتر از قبل از ازدواج نمیشود. نمونه این عزیزان در جلسه امروز حضور دارند.
رئیسجمهور گفت: منظورم این نیست که در زمان حاضر نیز همان دیدگاه وجود دارد قطعا شرایط و سبک زندگی متفاوت از گذشته شده است اما در صورت توجه به فرهنگ قناعت میتوان نعمتهایی که به چشم نمیآید را به چشم آورد.
وی ادامه داد: فرزندآوری جنبه فرهنگی و اقتصادی دارد. اقناع افکار عمومی و باز کردن گرههای ذهنی در جوانان، مدرسه، دانشگاه و رسانهها امر ضروری است. از سوی دیگر دولت باید امکانات و مشوقها از جمله تامین مسکن، پرداخت تسهیلات و وامهای ازدواج، اشتغال و مسکن را تامین کند. قانون جوانی و جمعیت باید اجرا شود و البته سهم هر یک از مشوقها در فرزندآوری باید تفکیک و شناسایی شود. بین وام ازدواج و وام ماشین باید نقش تسهیلاتی که در فرزندآوری بیشتر است، مشخص شود.
رئیسی تاکید کرد: مجریان باید سهم هر یک از مشوقها در افزایش جمعیت را احصاء کند. علما، دانشگاهیان و صاحبان اندیشه اجرای قانون و تاثیرگذاریش را رصد کنند. سهمی که بیشترین تاثیر را خواهد داشت دولت در اصلاحات قانون به نسبت زیستبومهای مختلف مورد تجدید نظر قرار میگیرد. معتقدم پرداخت به موقع وام ازدواج برای تشکیل خانواده تاثیر زیادتری به نسبت سایر مشوقها دارد و البته بر تاثیر سایر مشوقها نیز تاکید دارم.
رئیسجمهور تاکید کرد: ستاد جمعیت باید مرتبا رصد کند و کندی دستگاهها در اجرای قانون جمعیت و جوانی را مورد ارزیابی قرار دهند. عدم موفقیتها و کاستیها باید به صورت فصلی شناسایی شود تا در پایان سال بدانیم به کجا رسیدهایم و چه اقدامات دیگری باید انجام دهیم. مسئله جمعیت برای کشور هم تولید قدرت و هم تولید ثروت میکند و هم از پیری ایران اسلامی جلوگیری میکند و ایران همیشه جوان میماند.
وی با تاکید بر اینکه «باید جلوی سقط جنین غیرقانونی گرفته شود»، گفت: باید جلوی سقط جنین غیرقانونی گرفته شود مگر به تشخیص پزشکان حاذق. آمار سقط جنین متفاوت، بالا و نگران کننده است. همه دستاندرکاران باید همت کنند تا جلوی آن گرفته شود. دختران و پسران جوان باید بدانند سقط جنین غیرمجاز از نظر شرعی، قتل نفس است. باید آثار همه از جمله مجری، مباشر و معاون سقط جنین برای جامعه روشن شود، آثار اجتماعی آن هم باید روشن شود.
وی تاکید کرد: در اجرای قانون باید اقناع و قدرت اجرایی داشت. از دولت و قوه قضاییه میخواهم اقداماتشان در حوزه سقط جنین را استمرار دهند تا جلوی سوداگری و پول درآوردن افراد سقط کننده جنین گرفته شود. موارد خلاف شرع و قانون باید حتما مورد پیگیری قرار گیرد.
رئیسی گفت: اقدام وزارت بهداشت درباره زوجهای ناباور و فراگیری مراکز درمانی، رایگان کردن درمان زوجهای نابارور، رایگان کردن ویزیت کودکان زیر هفت سال و رفع مشکلات تغذیهای خانوادهها اقدامات خوبی است که باید ادامه یابد.
رئیسجمهور خوابگاههای متاهلی را در تشویق دانشجویان به ازدواج موثر دانست و گفت: دولت، خیران و دانشگاهها همت کنند تا مشکلاتشان در این زمینه حل شود. در زمین آستان قدس رضوی مجموعه ۵۰۰-۶۰۰ واحدی برای دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد ساختیم که کمک خوبی به این عزیزان بود. مشابه این کار میتواند در سایر دانشگاههای کشور پیاده شود.
رئیسی متذکر شد: دشمن دنبال این است تا ما جمعیت نداشته باشد، خانواده و نهاد خانواده نداشته باشیم یا بسیار کم رنگ داشته باشیم. دشمن سرمایهگذاری زیادی در زمینه متلاشی کردن خانواده ایرانی کرده است. مسئله خانواده برای جامعه اسلامی ایران بسیار مهم است. باید مشکلات به نحوی رفع شود تا فرزآوری به سرعت انجام شود. در دولت بسیج شدهایم تا تشکیل و اسکان خانوادهها سرعت بگیرد.
وی ادامه داد: زمین و مسکن باید در اختیار خانوادههای جدید به خصوص خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار بگیرد. ۱۰۰ هزار مسکن در کمیته امداد ساخته و تحویل خانوادهها شد. با کمبود مسکن روبرو هستیم چون در گذشته به تعهدات عمل نشد. بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار مسکن در سالهای گذشته مسکن ساخته شد در حالی که باید یک میلیون ساخته میشد.
رئیسجمهور تصریح کرد: مردم از دولت نسبت به تعهداتش طلب دارند و کاری به این دولت و دولتهای قبل ندارد. ۲۴۰ هزار خانواده در سراسر کشور به مسکن نیاز دارند. ۱۴۰ هزار خانه تحویل شده و ۱۰۰ هزار مسکن دیگر هم تحویل میشود.
وی با بیان اینکه «موفقیت ما در افزایش جمعیت و در گرو مشارکت مردم است»، گفت: یک کارگر شرکتی ۱۲ فرزند دارد و در یکی از مناطق محروم زندگی میکند. «طلاب» هم پایینترین دریافتی حقوق را دارند اما فرزندآوری میکنند. دشمن سالهاست این ادراک را بین جمعیت ما جا انداخته است که «فرزند کمتر، زندگی بهتر» اما حالا معلوم شده که این نگاه درست نیست و رهبری هم به موقع هشدار دادند. باید زمینه برای مشارکت عمومی در این امر مهم فراهم شود.
نظر شما