به گزارش قدس آنلاین، «سرگئی ورشینین» معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که تمایل کشورهای حوزه آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین برای پیوستن به بریکس در حال افزایش است،
وی همچنین افزود که «کشورهای زیادی علاقه مند به پیوستن به این اتحادیه هستند.»
اخیراً «مزووکیلی ماکتوکا» سفیر آفریقای جنوبی در روسیه نیز در گفتوگو با خبرگزاری «تاس» اعلام کرد در حال حاضر ۲۵ کشور در فهرست انتظار پیوستن به بریکس هستند و پیشبینی میشود اعضای جدیدی در نشست کازانِ روسیه به این گروه معرفی شوند.
ماکتوکا درادامه افزود: روشن شدن چگونگی پیوستن یک کشور به بریکس مهم است. من نمیخواستم از کلمه پیوستن استفاده کنم برای عضوشدن در گروه بریکس دو فرآیند وجود دارد.
وی دراینباره تشریح کرد: در فرآیند شمار یک، کشور موردنظر میتواند قصدش برای پیوستن به بریکس را نشان دهد. در فرآیند شماره دو، میتوانید مستقیماً درخواست دهید و بگویید من میخواهم به بریکس بپیوندم. هماکنون ۶ کشور از این ۲۵ کشور درخواست رسمی دادهاند و بقیه نیز اعلام تمایل کردهاند، با این حال تا اجلاس بریکس در اکتبر در شهر کازان فهرست نامزدهای نهایی مشخص خواهد شد و بریکس بزرگتر خواهد شد.
اوایل دی ماه «آنیل سوکلال» نماینده آفریقای جنوبی در گروه «بریکس» اعلام کرد که ۵ کشور ایران، عربستان سعودی، امارات، اتیوپی، و مصر از امروز اول ژانویه ۲۰۲۴ به بریکس میپیوندند.
کشورهای گرروه بریکس که در ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، در ماه آگوست گذشته از شش کشور دیگر دعوت کرد تا به این گروه بپیوندند؛ گروهی که هدف آن مقابله با سلطه نظم جهانی به رهبری آمریکاست.
روسیه گروه بریکس را در سال ۲۰۰۹ تأسیس کرد و در حال حاضر ۴۲ درصد از جمعیت جهان، ۳۰ درصد از جغرافیای جهانی و ۲۴ درصد از تولید اقتصادی جهانی را تشکیل می دهد.
پنج کشور جدید با شرکت در آخرین نشست بریکس در دوربانِ آفریقای جنوبی، در اوایل ماه ژانویه این دعوت را پذیرفتند و نمایندگان آنها در نشست بریکس در ۳۰ ژانویه در مسکو شرکت کردند.
با این حال، کشور آرژانتین پس از پیروزی خاویر مایلی، رییسجمهور راستگرا و افراطی در ماه گذشته، درخواست این کشور برای پیوستن به بریکس را لغو کرد.
نظر شما