یک هسته فناور موفق به تولید شکلات رژیمی شده که قادر است علاوه بر حذف سنتز از شیرینی‌جات، موجب پیشگیری از بیماری‌های «پوکی استخوان»، «دیابت» و «سنگ کلیه» شود.

تولید شکلاتی برای جلوگیری از «پوکی استخوان»، «دیابت» و «سنگ کلیه»

شکر به فرمول C۱۲H۲۲O۱۱ موجب افزایش قند خون، افزایش وزن و منجر به افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت و چاقی در بزرگسالان و کودکان می‌شود.

قندهای ساده در افراد سالم، مفید و قابل جذب هستند؛ اما در افراد مبتلا به بیماری‌های متابولیکی (دیابت و هیپوگلایسمی) سبب بروز مشکلات متعددی می‌شوند، به همین دلیل این بیماران از مصرف محصولات شیرین شده با شکر محروم هستند.

هسته فناور همیاران سلامت که فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ آغاز کرده و در زمینه تولید محصولات بدون شیرینی و سنتز طرفداران بسیاری دارد برای رفع مشکل این گروه و افرادی که به‌دلیل داشتن اضافه وزن باید میزان انرژی مصرفی خود را محدود کنند، محصولی جایگزین ارائه کرده تا بتواند علاوه بر مقبولیت دهانی و طعمی و تأمین نیازهای ضروری بدن، هیچ‌گونه خطر و عوارضی را در افراد مبتلا به دیابت و چاقی ایجاد نکند.

شکلات رژیمی (Diet chocolate) فراسودمند همان محصولی است که مشکل بیماران دیابتی و هیپوگلایسمی را مرتفع می‌کند.

این محصول فناور حاوی جایگزین‌های شکر به همراه پودر سنجد سرشار از فیبر برای جلوگیری از یبوست، پیشگیری از پوکی استخوان، درمان سنگ کلیه، لاغری و کاهش وزن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش است و می‌تواند به عنوان یک محصول عملگرا عمل کند.

سوسن کریمی، کارآفرین و دانشجوی دکتری تخصصی تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با بیان اینکه به اقتضای رشته صنایع غذایی به تولید محصولات بیکری(قنادی)، شکلات و سایر محصولات می‌پردازم، درباره هسته فناور و زمینه کاری آن اینگونه توضیح داد: در این هسته فناور به تولید شکلات رژیمی برای بیماران متابولیک مشغول هستیم؛ (بیماران دیابتی، قلبی و عروقی، کبد چرب و ...) ساکارز را از شکلات رژیمی حذف کردیم تا بیماران هم قادر به استفاده از آن شوند.

وی اضافه کرد: عموم مردم از یبوست‌های شدید و مشکلات گوارشی رنج می‌برند؛ بنابراین باید از یک نوع فرآورده درون شکلات رژیمی استفاده می‌کردیم تا مشکلات بیماران دارای مشکلات گوارشی رفع شود.

دانشجوی دکتری تخصصی تکنولوژی صنایع غذایی درباره اینکه چگونه موفق به حذف ساکارز از شکلات شدید؟ چنین پاسخ داد: با استفاده از دستگاه مخصوص این کار را انجام دادیم و با حذف ساکارز دیگر شکلات رژیمی فاقد شیرینی خواهد بود تا بیماران اینگونه دیابتی‌ها هم بتوانند به مصرف شکلات رژیمی روی بیاورند.

کریمی افزود: از سویی ساکارز را با کربوهیدرات‌های با قابلیت هضم اندک جایگزین کردیم تا علاوه بر کاهش کالری و نمایه گلایسمی از چاقی و افزایش چربی خون و پیشگیری از بیماری دیابت و فساد دندان‌ها هم جلوگیری کند.

وی درباره اینکه از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کردید و تاکنون چه موفقیت‌هایی در مسیر طی شده حاصل شده و چه دستاوردهایی داشته‌اید؟ عنوان کرد: از سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز کردیم و از همان زمان کاری کردیم که شکلات رژیمی بین عموم مردم طرفداران زیادی پیدا کرده، به‌طوری که توانستیم آن را برای فروش در معرض عموم بگذاریم و تاکنون محصول را در چندین نمایشگاه شرکت داده‌ و موفقیت‌های زیادی هم کسب کرده‌ایم.

این کارآفرین و دانشجوی دکتری تخصصی تکنولوژی صنایع غذایی با اشاره به نقش هسته فناور همیاران سلامت در کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: این محصول فناوری تولیدشده در درآمدهای غیرشهریه‌ای نقش مؤثری داشته و تقریباً بیش از ۹ سال است که این محصول در هسته فناور مستقر در مرکز رشد سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد جایگاه خود را پیدا کرده و به تولید انبوه می‌رسد.

کریمی در پاسخ به پرسش دیگر که آیا برند محصول فناور شکلات رژیمی ثبت شده است؟ یادآور شد: برند محصول شکلات رژیمی (Diet chocolate) ثبت و آماده شده و در آینده نزدیک این محصول بطور رسمی تجاری‌سازی خواهد شد.

وی درباره رفع نیازهای جامعه با شکلات رژیمی هم گفت: بسیاری از مردم علاقه‌مند به  شکلات و شیرینی‌جات هستند، اما به‌دلیل اینکه قند آن دارای سنتز و شیرینی است در نتیجه موجب افزایش قند خون افراد می‌شود.

منبع: آنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.