تحولات منطقه

۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰
کد خبر: ۱۰۰۳۱۳۷

مسئول مرمت مساجد منسوب به اهل‌ بیت(ع) در مصر، اقناع علاقه‌مندان به این مساجد، بسته نشدن مساجد در حین مرمت و لزوم توجه به جزئیات معماری را مهم‌ترین دشواری‌های مرمت مساجد تاریخی اهل‌بیت در مصر توصیف کرد.

دشواری‌های مرمت مساجد منسوب به اهل‌ بیت(ع) در مصر
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به نقل از الشروق، مهندس ژاکلین سمیر، مرمتگر مسئول مرمت مساجد  اهل‌ بیت(ع) در مصر بوده، با بیان این دشواری‌ها، طرح مرمت این مساجد را وظیفه‌ای در قبال مصر و آثار باستانی آن توصیف کرد که بر عهده تمام هنرمندان و باستان‌شناسان از جمله او بوده است.  

وی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی تصریح کرد: در ابتدا حتی ایده مرمت مساجد اهل‌ بیت(ع) در ابتدا دشوار به نظر می‌رسید، چرا که مریدان این مساجد و دوستداران آن به سختی در برابر ضرورت احیاء، مرمت و توسعه آن قانع می‌شدند. 

سمیر افزود: علاوه بر این دستور رئیس‌جمهور مصر که مساجد نباید در طول مدت بازسازی به روی نمازگزاران بسته شوند،  نیز یک چالش بسیار بزرگ برای گروه مرمت بود چرا که ناچار بود ۲۴ ساعته کار کند و هر روز پنج وعده برای اقامه نمازهای یومیه، عملیات مرمت را متوقف کند.  

وی ضمن تقدیر از همکاری بسیار خوب شهروندان با اکیپ‌های مرمت، به همکاری و اشتیاق فراوان آنها برای تکمیل  طرح و بیدار ماندن در شب در کنار آنها تا پایان شادی افتتاح مساجد پس از اتمام کار مرمت اشاره کرد.

مسئول مرمت مساجد اهل‌ بیت تصریح کرد: کار مرمت با مسجد امام حسین(ع) آغاز شد و سه سال ادامه یافت و سپس با مساجد سیده نفیسه(س)، سیده زینب(س)، سیده حوریه(نوه امام حسین) و سیده فاطمه(س) ادامه یافت.

وی تأکید کرد: معماری اسلامی غنای بسیاری داشته و جزئیات آن حیرت‌انگیز است به‌ویژه اینکه آزادی عمل هنرمند بر مبنای دین اسلام، گستره وسیعی را برای خلاقیت در این زمینه فراهم کرده است.

سمیر افزود: من به هنر اسلامی به خاطر این تاریخ غنی در معماری افتخار می‌کنم، جزئیات آن بسیار زیاد و همواره از خلاقیت استقبال کرده است.  

وی در پایان سخنان خود با اشاره به موفقیت طرح مرمت و بازگشایی ۴۸ مسجد تاریخی از جمله مساجدی که بیش از یک قرن تعطیل مانده بودند، گفت: امروز ۴۸ مسجد تاریخی مرمت و افتتاح شده است. حال‌آنکه در این میان مساجدی مانند مسجد فتح در کاخ تاریخی عابدین برای بیش از ۱۲۰ سال بسته بود. به گفته ژاکلین سمیر مرمت این مساجد تاریخی چالشی بزرگ بود و مرمتگران مصری به خوبی از عهده انجام این مأموریت دشوار برآمدند. 

از سویی بسیاری در مصر از شیوه مرمت مساجد تاریخی به‌ویژه مساجد اهل‌ بیت(ع) در این کشور انتقاد کرده‌اند. به گفته منتقدان هنری و معماری در مصر و همچنین فعالان میراث فرهنگی مرمت این مساجد بدون توجه به جزئیات معماری تاریخی این مساجد انجام گرفته است. 

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.