بشار الجعفری، سفیر سوریه در مسکو در این باره به خبرنگار تاس اعلام کرد: نه، تا زمانی که همه درخواستهای ما برآورده نشده و ترکیه به خواستههای ما برای عقبنشینی از سرزمینهای اشغالی پاسخ ندهد و نقشه راه برای عقبنشینی از سرزمینهایمان و توقف حمایت از تروریستها ترسیم نشود، چنین دیداری انجام نخواهد شد.
وی گفت: ما میدانیم که ترکیه همسایه نزدیک ماست و خواهان روابط خوب با آن هستیم، اما گفتوگو نمیتواند تنها از سوی یک طرف باشد. حسن نیت باید از سوی هر دو طرف باشد و با وجود تلاشهای فراوان در طول چندین سال، نتیجهای در این زمینه حاصل نشده است.
بشار الجعفری به اینکه آیا بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در نشست بریکس در روسیه مشارکت خواهد کرد یا خیر، اشاره نکرد.
پیشتر نیز رئیس جمهوری سوریه در اظهاراتی تاکید کرده بود که ازسرگیری روابط میان دمشق و آنکارا، مستلزم بازنگری ترکیه در سیاستهای فعلی خود و خروج از سرزمین های اشغال شده متعلق به سوریه است.
رئیس جمهوری ترکیه نیز پیشتر با بیان اینکه آنکارا دست دوستی به سمت دمشق دراز کرده است، نسبت به عادیسازی روابط با سوریه ابراز تمایل کرد.
رئیس جمهوری ترکیه در این باره اظهار داشت: ما دعوت خود را به بشار اسد رئیس جمهوری سوریه ارسال می کنیم و ممکن است هر لحظه این اتفاق رخ دهد.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم روابط ترکیه و سوریه را به وضعیتی که در گذشته بود، بازگردانیم. اکنون به مرحلهای رسیدهایم که اگر بشار اسد گامی برای بهبود روابط با ترکیه بردارد، موضع مثبتی در قبال او خواهیم داشت.
اردوغان با اشاره به میانجیگری روسیه و عراق در این باره اعلام کرد: رئیس جمهور روسیه و نخستوزیر عراق نیز قصد دارند با اسد در ترکیه دیدار کنند. ما اینجا درباره میانجیگری صحبت میکنیم، چرا مستقیماً با همسایه خود ارتباط برقرار نکنیم؟
دولت سوریه حضور نیروهای ترکیه در خاک خود را اشغالگری دانسته و خواهان خروج آنها شده است. دولت سوریه همچنین اعلام کرده است که دولت ترکیه از عناصر تروریستی در شمال سوریه حمایت و پشتیبانی می کند. مقامات سوری بارها گفته اند که خروج نیروهای ترکیه از شمال سوریه و پایان دادن به حمایت از تروریسم، مقدمهای برای روند عادی سازی روابط با آنکارا است.
نظر شما