حسن سالاریه در پاسخ به این پرسش که موفقیت اولین ماهواره بخش خصوصی چه تاثیری در تثبیت جایگاه ایران در جهان فضایی دارد، اظهار کرد: ورود بخش خصوصی به صنعت فضایی یک باید است و بخش خصوصی را وارد بازی نکنیم حتما درجا خواهیم زد البته درجا زدن شاید کمی اغراقآمیز باشد اما بهصورت کلی در قیاس با کشورهای پیشرفته صنعت فضایی درجا خواهیم زد.
رئیس سازمان فضایی ادامه داد: همین حالا هم شاهدیم کشورهایی مثل چین هم که در یک سیستم کمونیستی مدیریت میشود در حوزه فضایی می بینیم که شرکت های خصوصی خود را پای کار آورده و انبوهی از شرکتهای خصوصی در چین در حال ساخت ماهواره هستند، گاه شاهدیم شرکتهایی که عقبه خیلی ماهوارهای و فضایی نداشتهاند هم در یکی دو سال اخیر وارد صنعت ماهوارهسازی شدهاند.
سالاریه تاکید کرد: تمام این موارد نشان میدهد که در حوزه فضای یک رقابت بینالمللی خیلی سنگین وجود دارد و اگر بخش خصوصی به این بخش ورود نکند در این رقابت دولتها خواهند باخت.
معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: دولتها با توجه به نحوه عملکردی که دارند و این صرفا به دولت ما باز نمیگردد بلکه یک قاعده کلی در دنیا است که دولتها به لحاظ بازدهی سرعت و جذب نخبگان بههیچوجه قابل قیاس با بخشهای خصوصی نیستند؛ همچنین به لحاظ آزادی عمل، سرعت عمل و بازدهی خوب نمیتوانند خود را به بخش خصوصی برسانند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به همین علت ما هم باید در ایران این فرایند را باید طی کنیم همانطور که میبینیم آمریکا، چین و روسیه که کشورهای صاحب فناوری در حوزه فضایی هستند نیز این مسیر را دنبال میکنند که نشان دهنده یک «باید» است، یعنی کشورها با تفکرات کاملا متفاوت در نظام حکمرانی و نحوه حکمرانی خود دارند به سمت بخش خصوصی رفتهاند زیرا میدانند که این اقدامات در راستای توسعه اقتصاد فضایی است و امروز دیگر حوزه فضایی یک حوزه اقتداری صرف نیست بلکه اقتصادی است.
نظر شما