بهگزارش قدس آنلاین، مدتهاست که تنشهای خاورمیانه بازارهای مالی آسیا و حتی جهانی را تحت تاثیر قرار داده و ما هر روز شاهد افت و خیزهایی در این بازارها بودیم.
کارشناسان در این مدت از ریسکهای سیستماتیک بهعنوان یکی از مهمترین عوامل تاثیر منفی بر بازار سرمایه یاد میکردند و تاکید داشتند درصورت حذف این ریسکها شاهد روزهای خوبی در این بازار خواهیم بود.
چند روزی است که اخبار مربوط بهآتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی ضمن نزولی کردن بازار طلا و سکه، تاثیر خود را بهصورت رشد بر بازار سهام گذاشته و این نوید را میداد که روزهای خوبی در انتظار سهامداران باشد و حالا امروز با رسانهای شدن خبر اجرای آتشبس برخی بازارها بهاستقبال اخبار خوش رفتهاند. تاجایی که امروز در حدود ساعت ۳:۳۵ بامداد، شنژن کامپوزیت ثابت ماند و کامپوزیت شانگهای ۰.۱۵ درصد کاهش یافت، همچنین گفته میشود که شاخص سهام استرالیا در ساعت ۳:۳۶ بامداد بهوقت اروپا، ۰.۱۶ درصد صعود کرد و کوسپی کامپوزیت کره جنوبی ۰.۱۰ درصد کاهش یافت.
مارکت گزارش کرده که دلار در برابر ین ۰.۲۱ درصد کاهش یافت و به ۱۵۲.۷۳۸۰ ین رسید.
از طرفی از روز دوشنبه این هفته که اخبار مربوط بهآتشبس قوت گرفته بود شاهد کاهش نرخ انس جهانی بودیم، چراکه هر زمان ریسک افزایش مییابد سرمایهگذاران بهاین علت که طلا بازاری ایمن است اقدام بهسرمایهگذاری در این بازار میکنند که همین اقدام قیمتها را صعودی میکند. در بازار داخل هم طی دو روز گذشته شاهد کاهش حدودا ۲۰۰ هزار تومانی در نرخ طلای ۱۸ عیار بودیم؛ حالا همه چشم دوختهاند تا در ادامه تاثیر این اخبار را بر بازارهای داخلی ببینند.
رحمان رحیمی، کارشناس بازار بورس در گفتوگو خبرنگار قدس درخصوص تاثیر آتشبس بین رژیم صهیونیستی و لبنان بر بازارهای مالی گفت: باوجود تغییر رئیس سازمان بورس و اتفاقات مثبتی چون افزایش قیمت دلار نیما که هر دو اتفاقات مثبتی محسوب میشدند، اما وجود ریسکهای سیستماتیک، مانع از ایجاد اثرگذاری تغییرات مثبت در بورس میشد.
وی ادامه داد: اما امروز با وجود این آتشبس میتوانیم انتظار کاهش ریسکهای سیستماتیک و افزایش خوشبینی در میان سهامداران را شاهد باشیم بهخصوص که هفته گذشته و هفته جاری هم روزهای خوبی را در بورس دیدیم بهطوریکه روز گذشته رکورد معاملات شکسته شد و معاملات بهبالای ۱۶ همت رفت و این چیزی بود که در دو سال گذشته شاهد نبودیم.
رحیمی با اشاره بهاینکه این اتفاقات نشان میدهد که پول جدید بهبازار تزریق شده و حقیقیها هم کم کم درحال آشتی با بازار سهام هستند، اظهار کرد: چنانچه شاخصهایی که بر بهبود شاخص بازار اثرگذار هستند و همچنین اخبار مثبت ادامه داشته باشد، میتوانیم در انتظار روزهای بهتری برای بورس باشیم.
این کارشناس بازار بورس ادامهدار بودن صعود بورس را منوط بهاین دانست که سیاستگذاران اقدام بهاخذ تصمیمات خلقالساعه نکنند و گفت: سهامداران از سال ۹۹ خاطرات بدی دارند و بههمین دلیل هنوز بابت این تصمیمات در هراس هستند بههمین خاطر طی دو هفته اخیر شاهد بودید که بهمحض اینکه بازار مثبت میشد سهامداران بهسرعت سودشان را ذخیره میکردند، چراکه میترسیدند این رشد را از دست بدهند.
وی ضمن بیان اینکه باوجود رشدهای اخیر هنوز بازار بهسهامداران بدهکار است، تصریح کرد: اقدامی که دولت میتواند در این رابطه انجام دهد این است که دست بهکاری نزند که سهامداران همین اندک اعتماد را از دست بدهند، بلکه باید با اخذ تصمیمات مثبت روند تزریق پول جدید را فراهم کنند.
رحیمی در ادامه سخنان خود بهبازار سکه و طلا اشاره و ضمن بیان اینکه طی دو روز اخیر بهدلیل وجود اخبار آتشبس این بازار کاهشی بود، ابراز کرد: احتمالا اخبار مربوط بهآتش بس در این بازار را بهصورت کاهشی شاهد باشیم؛ اما نباید انتظار ادامهدار بودن این کاهش وجود داشته باشد؛ نهایتا حدود ۵ درصد در این بازار کاهش را خواهیم دید، چراکه بازارهای این چنینی بهاین اخبار یک بیشواکنشی(واکنش زیاد) نشان میدهند؛ اما سریعا تعدیل میشوند، بنابراین کاهش ادامهدار نخواهد بود و مجددا بهافزایش خودش ادامه میدهد.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ بهاین که آیا ممکن است این روند را در بازار بورس هم شاهد باشیم و رشد ادامهدار نباشد، گفت: چون سهام در این مدت سرکوب شده و تصمیماتی اخذ شده که بهضرر بازار سرمایه بوده؛ چنانچه ریسکهای سیستماتیک نبودند بازار میتوانست رشد خوبی را تجربه کند، بنابراین بازار سهام بهسهامداران بدهکار و تصور من این است که چنانچه ریسکهای سیستماتیک نباشد و دولت هم تصمیمات خلقالساعه اخذ نکند، بازار سودهای خوبی را خواهد داد.
نظر شما