پیشنهاد سردبیر

آیین تجلیل از جواد محقق شاعر و روزنامه نگار معاصر در تهران برگزار شد.

آیین تجلیل از جواد محقق شاعر و روزنامه نگار معاصر برگزار شد

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از ایرنا، این مراسم از سلسله آیین های نکوداشت شاعران انقلاب با عنوان بیست و یکمین شب شاعر در موسسه رسانه ای اوج برگزار شد و در آن همکاران و شاگردان جواد محقق در سخنان کوتاهی با تجلیل از اخلاق، صداقت، صبر و صمیمت این معلم فرهنگی وی را مظهر وفاق، علمدار جبهه فرهنگ، فردی بی نقاب و بی دروغ خواندند.
استاد محقق نیز در سخنانی گفت : وظایف را آنچنان که باید و شاید انجام دهیم و طلبکار و متوقع نباشیم، بیش از آنچه که فکر می کنیم بدهکار مردم، کشور و انقلاب هستیم ، من با همه تلاش اقرار می کنم که نتوانسته ام به خوبی انجام وظیفه کنم.
وی اضافه کرد: اگر آبرویی هست از لطف آن بزرگوار هستی و اگر محبتی هست از لطف دوستان است.
این شاعر معاصر افزود: دوستان هرچه گفتند خودشان را در آینه وجود خویش دیدند و به من نسبت دادند.
وی با قدردانی از برگزاری آیین های تجلیل از بزرگان گفت: از بانیان این کار ممنونم پاسداشت بزرگان بجز خودم کار پسندیده ای است من خود از مشوقان این گونه مراسم بودم اما تصور نمی کردم به این زودی چاه کن نیز در چاه بیفتد.
محقق افزود: بدون مبالغه و تعارف شرمنده ام که باعث زحمت دوستان شدم و آنان مجبور شدند از راه های دور و نزدیک در این مراسم شرکت کنند علاوه بر این دوستان حرف هایی در خصوص من بیان داشتند که بیشتر شایسته خودشان است.
همچنین در این مراسم از خانم ابراهیمی همسر جواد محقق به پاس یک عمر همراهی و پشتیبانی از خانواده تجلیل شد.
جواد محقق نویسنده، شاعر و روزنامه نگار معاصر در سال 1333 در همدان متولد شد.
وی تحصیلاتش را در همدان گذراند و در سال 1358 به عنوان دبیر ادبیات به استخدام آموزش و پرورش درآمد و سال ها در مدارس شهری و روستایی تدریس کرد.
محقق در سال 1366 برای تدریس در مدارس ایرانی خارج از کشور، ابتدا به پاکستان و سپس به ترکیه رفت. پس از بازگشت، در سال 1369 به دلیل داشتن تجربۀ معلمی (از دبستان تا تربیت معلم) و نیز، سابقۀ فعالیت های فرهنگی و مطبوعاتی، به سردبیری ماهنامۀ رشد معلم انتخاب شد و طی 13 سال، بیش از 110 شمارۀ آن را منتشر کرد.
او بعدها سردبیری ماهنامه های «رشد نوجوان» و «رشد کودک» و فصلنامه های « جوانه» و «رشد آموزش هنر» را هم برعهده گرفت و ده ها شماره از آن ها را نیز مدیریت کرد.
از دیگر فعالیت های فرهنگی محقق، می توان به؛ همکاری با بیش از 80 مجله و روزنامه، تأسیس انجمن ادبی میلاد ،برگزاری شب های شعروکنگرۀ علمی - فرهنگی، داوری جشنواره های گوناگون کتاب و مطبوعات، ویراستاری ده ها عنوان کتاب و مجله، مسئولیت صفحات شعر مجلۀ کیهان بچه ها، عضویت در شورای طرح و برنامۀ خانۀ روزنامه نگاران جوان، عضویت در شورای طرح و برنامۀ «گنبد کبود» نخستین روزنامۀ نوجوانان ایران، عضویت در شورای شعر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دبیر علمی بیش از 10 جشنوارۀ ملی در حوزۀ شعر، داستان، کتاب و مطبوعات، عضو هیئت علمی جایزۀ کتاب فصل، داور ده ها جشنوارۀ انتخاب کتاب و مطبوعات، مدیر مسئولی 7 نشریۀ ادواری، عضویت در هیئت مدیره و نایب رئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن قلم ایران و انجمن معلمان انشاء اشاره کرد.
برخی از آثار ادبی جواد محقق عبارتند از قصۀ مرد بزرگ پاپتی 1356 ، مردی چو آفتاب 1357 ، با آخرین رسول 1360 ، تاوان عشق1371 ، مثل من به انتظار 1374 ،قدر استاد 1376، علم و ایمان در گفت وگو با دانشمندان 1377 ، یاد ماندگار 1378 ، معلمان خوب من 1379 ، گزیدۀ شعرها 1379 ، آن بهار مهربان 1380 ، علی امیر غدیر 1380 ، امین قافلۀ وحی 1381 ، خواب خوب 1381 ، در خانۀ ما 1381 ، مرد فردا 1383 ، دوغ و دروغ 1386 ، باران بهانه بود 1386 ، شکفتن در آتش 1387 ، پشت پلک پنجره 1388، هم سرو، هم صنوبر 1389 ، آفتاب هدایت 1389 ، کلمات در خط مقدم1389 ، بیداری کلمات 1390 و در کوچه های کرایوا 1390.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.