پیشنهاد سردبیر

علیرضا مختارپور

هنرمندان انقلاب هنوز نتوانسته ‏اند  حق مطلب را ادا کنند

با توجه به اینکه انسان ابعاد مادی و معنوی دارد هنر و بیان هنری علاوه بر تکامل روح در گذران جنبه مادی و جسم بشر هم اثر مثبت دارد با توجه به همین مسأله اگر ملتی نتواند داشته‌ها و آرمان‌ها و دستاوردهای خودش را به بیان هنری درآورد قطعاٌ در آینده تاریخ فراموش خواهد شد.
ایران همواره توانسته است با تکیه بر آثار بزرگانی چون فردوسی، مولوی، سعدی، حافظ و ده‌ها شاعر و هنرمند دیگر، فرهنگ و زبان فارسی را حفظ کند و گسترش دهد و همچنین توانسته در برگزاری اعیاد، عزاداری‌ها، سوگواری‌ها و مراثی فرهنگ دینی و حماسی خودش را به بهترین شکل ممکن حفظ کند اما با توجه به چنین توان و پشتوانه فرهنگی که رنگ و بوی دینی هم دارد، نتوانسته در خلق و عرضه آثار هنری انقلاب موفق باشد.
با آنکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ‌هم در کوران مبارزات ملت که بزرگترین انقلاب قرن بیستم نام گرفت و هم در تاریخ هشت ساله شکوهمند دفاع مقدس و مردمی‌ما آثار هنری بسیاری به وجود آمد و بعضی از این آثار تبدیل به اثرهای هنری ماندگاری هم شدند اما هنرمندان ما هنوز نتوانسته‌اند  حق مطلب را ادا کنند.  این فقدان هم در بیانات رهبر معظم انقلاب راجع به هنر انقلاب اسلامی‌ مشخص است و هم واقعیت نشان می‌دهد علیرغم داشتن تاریخ پرفراز و نشیب و مبارزات مردم برای پیروزی انقلاب اسلامی‌ و هشت سال دفاع مقدس، هنوز به نسبت کشورهایی که تاریخ حماسی پرشوری نداشته‌اند  اما آثار هنری بسیاری در بعد کتاب و تصویر خلق کرده‌اند، بسیار عقب هستیم.

 توجه افراطی به فرهنگ وارداتی
 به نظر من کم بودن‌ تولید آثار هم به لحاظ کمی‌ و هم کیفی به دو دلیل است.  دلیل اول این است که بسیاری از مراکزی که موظف به ترویج و آموزش هنر هستند، در بخش‌های مختلف به فرهنگ وارداتی توجه می‌کنند و به ارزش و اعتبار گنجینه داشته‌های ملی و دینی خودی توجه چندانی ندارند و تا این ضعف و کاستی برطرف نشود، در بر همین پاشنه می‌چرخد.

 تنها انگیزه و آرمان کافی نیست
دلیل دومی‌ که باعث شده در همه این سال‌ها به هنر انقلاب بی توجهی شود و آثار اندکی در این عرصه ‌خلق شود، بی‌تخصص بودن و عدم آگاهی گروه‌هایی است که انگیزه حمایت و تولید این نوع آثار را دارند.
صرف داشتن انگیزه و آرمان برای نیل به هدف کافی نیست بلکه علم و تخصص برای به دست آوردن مهارت‌های لازم در کنار انگیزه می‌تواند باعث تولید آثار هنری با مفاهیم انقلابی شود.
با توجه به اهمیت ترویج هنر انقلاب اسلامی، ‌نهاد کتابخانه‌های عمومی ‌کشور با توجه به وظایفی که در جهت تبلیغ این هنر بر دوش دارد و امکاناتی که در اختیارش قرار گرفته است، تلاش کرده کتاب‌هایی را که با محوریت انقلاب اسلامی‌ و هنر انقلابی تولید شده‌اند، در اختیار اعضای کتابخانه‌ها قرار دهد و یا این آثار را در مراسم‌ها و برنامه‌های فرهنگی که این نهاد برگزار می‌کند به نسل جوان معرفی و تبلیغ کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.