تحولات لبنان و فلسطین

هشدار نخست‌وزیر فرانسه درباره حملات تروریستی آتی به خاک این کشور بیانگر این مسئله است که پاریس خود مولد بحران امنیت در اروپا است.

فرانسه، اصلی‌ترین مولد بحران امنیت در اروپا

به گزارش قدس آنلاین به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نخست وزیر فرانسه اخیرا نسبت به وقوع حملات تروریستی بیشتر در خاک این کشور هشدار داده است. این هشدار در حالی مخابره می شود که اخیرا شاهد کشته شدن فرمانده ارشد پلیس فرانسه در جریان یک گروگانگیری بودیم. همچنین هنوز خاطرات سلسله حملات سال گذشته میلادی در پاریس از اذهان پپاک نشده است. در چنین شرایطی مانوئل والس نخست وزیر فرانسه احتمال وقوع حملات تروریستی مشابه در آینده را منتفی نمی داند. نخست وزیر فرانسه در این خصوص می گوید:
" نیروهای پلیس و اطلاعاتی  فرانسه  از 2013 تا کنون 15 حمله را خنثی کرده‌ و نبردی بدون توقف علیه تروریستها را آغاز کرده اند. ما باید ابزارهای مورد نیاز پلیس و سرویس‌های اطلاعاتی را در اختیار آنها قرار دهیم اما شاهد حملات بیشتری خواهیم بود."
در خصوص اظهارات نخست وزیر فرانسه نکاتی وجود دارد که باید آنها را مدنظر قرار داد:
مهم ترین نکته، به نقش فرانسه در ایجاد بحران امنیتی در این کشور باز می گردد. اصلی ترین سوالی که در این خصوص به ذهن متبادر می گردد، نقش پاریس در وقوع حملات تروریستی و امنیتی در خاک اروپاست. واقعیت امر این است که پاریس خود یکی از اصلی ترین مولدین بحران امنیت در خاک اروپا و متعاقبا خاک فرانسه محسوب می شود. سیاستهای امنیتی فرانسه در منطقه در تقویت و حمایت از گروههای تروریستی و تکفیری طی سالهای گذشته و اخیر منجر به شکل گیری روند فعلی در فرانسه شده است. از این رو دستگاههای امنیتی فرانسه خود در ایجاد وضعیت فعلی دخیل هستند. این موضوع نباید در تجزیه و تحلیل معادلات امنیتی فرانسه نادیده انگاشته شود. از این رو نبرد بی وقفه ای که مانوئل والس از آن نام می برد، در حقیقت نبردی بی وقفه میان فرانسه و محصولات مداخله این کشور در منطقه است. داعش و النصره به عنوان دو نماد اصلی گروههای تروریستی و تکفیری، هر دو طی سالهای اخیر مورد حمایت فرانسه قرار داشته اند. از این رو دستگاههای امنیتی فرانسه با عواقب و تبعات سیاستهای امنیتی و بین المللی خود دست و پنجه نرم می کنند. نکته دیگری که در خصوص اظهارات مانوئل والس و دیگر مقامات فرانسوی به ذهن خطور می کند، مربوط به عدم پاسخدهی آنها به سوالات و ابهامات موجود در خصوص وقوع حملات تروریستی در این کشور است. در جریان حملات تروریستی سال گذشته و همچنین حمله به دفتر نشریه هتاک شارلی ابدو، سوالات زیادی در خصوص چرایی و چگونگی وقوع این حوادث وجود داشته است که از سوی دستگاههای امنیتی فرانسه نسبت به آنها پاسخی داده نشده است.
در راس این سوالات، افکار عمومی فرانسه خواستار مصدریابی بحرانهای امنیتی در این کشور هستند. آنها در صدد پاسخ این سوال هستند که چرا کشور فرانسه مورد حمله قرار می گیرد و نقش دستگاهخهای امنیتی فرانسه و رفتارها و محاسبات آنها در این معادله چه بوده است؟ همچنین نقش سیاستمدارانی جنگ طلب مانند اولاند که هر ساله هزاران سلاح را به سوی منطقه روانه می کنند در شکل گیری بحرانهای امنیتی فعلی تا چه اندازه ای پررنگ است؟ افزایش 43 درصدی صادرات سلاح فرانسه به منطقه در سال گذشته نشان می دهد که پاریس همچنان در آتش جنگ و تنش در منطقه می دمد. در چنین شرایطی مقامات فرانسوی نه تنها نمی توانند مدعی مبارزه با تروریسم در منطقه و نظام بین الملل باشند، بلکه به عنوان یکی از اصلی ترین آتش افروزان جنگ در منطقه و جهان در کنار کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا و انگلستان قرار می گیرند.
هم اکنون زمان آن رسیده است که افرادی مانند مانوئل والس نخست وزیر فرانسه به جای هشدار نسبت به منازعات امنیتی جدید در این کشور، از ارتباط و نسبت مستقیم پاریس و گروههای تکفیری و تروریستی پرده برداری کنند. بدیهی است که اگر این اعتراف توسط خود مقامات فرانسوی صورت نگیرد، در آینده ای نزدیک شاهد افشای آن توسط منابع دیگری خواهیم بود. در این صورت هزینه های وارده بر پیکره دستگاههای سیاسی و امنیتی فرانسه به مراتب بیشتر خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.