پیشنهاد سردبیر

نیویورک تایمز در سرمقاله روز یکشنبه خود نوشت: برنامه نیروی هوایی آمریکا برای مجهز شدن به موشکهای دوربرد کروز و موشکهای قاره پیمای بالستیک مستقر در زمین؛ نقض صریح قولی است که ' اوباما ' برای امن تر ساختن جهان داده بود.

طرحهای تسلیحاتی جدید اوباما؛ نقض عهد اوست

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، این نشریه آمریکایی در ادامه این مطلب می نویسد:« « نیروی هوایی آمریکا رسما برای خرید موشکهای دوربرد 'کروز' و مدل جدیدی از موشکهای قاره پیمای ' بالستیک ' مستقر در زمین به پیمانکاران صنایع دفاعی آمریکا فراخوان داده است.
ساخت این دو جنگ افزار که قادر به حمل محموله های هسته ای هستند، میلیاردها دلار هزینه در بر خواهد داشت.
موشکهای دوربرد کروز که در کل غیر ضروری هستند و موشکهای بالستیک بین قاره ای هم، لزوم بودن و نبودنشان محل بحث و گفت وگو است.
قصد و نیت ظاهری نیروی هوایی آمریکا از اعلان این فراخوان ها، مدرن کردن زرادخانه هسته ای آمریکاست. اما موضوع این است که صرف نظر از ارزش چند منظوره این تسلیحات، نفس تصمیم گیری نیروی هوایی برای مجهز ساختن خود به یک چنین جنگ افزارهایی نقض آشکار قولی است که 'اوباما' در سال 2009 (1388) در مورد تغییر سیاست های هسته ای آمریکا داد و عنوان کرد که با کاستن از مرگبار ترین تسلیحات جهان؛ کشور را امن تر از قبل می سازد.» »
نیویورک تایمز می افزاید: « «اوباما که می داند زمان زیادی برای عمل کردن به وعده هایش ندارد، اخیرا تصمیم مهمی گرفته و پیگیر اجرای قطعنامه ای از شورای امنیت سازمان ملل شده که همه کشورها را موظف به منع آزمایش هسته ای کرده است. این قطعنامه از کشورهای جهان می خواهد که ' پیمان جامع منع آزمایش های هسته ای' را تصویب کنند.
این پیمان در سال 1996 ( 1375) بدست 'بیل کلینتون' رئیس جمهور وقت آمریکا امضا شد اما سنای آمریکا از تصویب آن امتناع کرد.
آمریکا و دیگر کشورهای دارای سلاح هسته ای به جز کره شمالی، سالهاست که داوطلبانه منع آزمایشهای هسته ای را مراعات می کنند. دولت اوباما هم می خواهد مطمئن شود این پیمان همچنان معتبر است.
اوباما همچنان می تواند تا قبل از اتمام دوره کاری اش؛ دست به کارهای بزرگ دیگری هم بزند که پس از او ماندگار باشد. حداقل کاری که اوباما در این زمینه می تواند انجام دهد، برچیدن طرح های فوق العاده بزرگ وزارت دفاع آمریکا 'پنتاگون' برای نوسازی کل مجموعه زرادخانه هسته ای آمریکا طی 30 سال آینده است. ساخت چندین فروند هواپیما، زیردریایی و کلاهک هسته ای با هزینه ای معادل یک هزار میلیارد دلار و نیز ساخت موشکهای کروز و موشکهای بالستیک بین قاره ای، فقط گوشه ای از این طرح کلی است.
با توجه به سقف بودجه کنونی دفاعی، هزینه کردن تمام بودجه در این راه؛ بودجه کافی برای تولید و نوسازی سلاح های متعارف باقی نمی گذارد. با این حساب، باید طرح ساخت موشکهای جدید کروز که سریعتر هستند و بردی افزونتر از مدلهای کنونی دارند؛ لغو شود.
ماه گذشته 10 سناتور دمکرات از جمله 'برنی سندرز' و 'الیزابت وارن' با ارسال نامه ای به اوباما، این سلاح ها را ' جنگ افزارهایی با توانمندی غیرلازم که می تواند خطر جنگ هسته ای را بالا ببرد' توصیف کردند.
تعدادی از متخصصان امور دفاعی از جمله ' ویلیام پری ' وزیر سابق دفاع هم معتقدند که موشکهای بالستیک قاره پیمای مستقر در زمین، دیگر مورد نیاز نیستند. وقت آن است که به طور جدی بررسی کنیم که آیا ستون سه گانه سنتی هسته ای 'هوا- دریا - خشکی' وقت بازنشسته شدنش نرسیده است؟
اگر اوباما تمایلی به قطع کردن یکی از این دو برنامه ندارد، حداقل فضای سیاسی لازم را برای مقام خلف خود باقی بگذارد تا درباره یک چنین سرمایه گذاری هایی تجدید نظر کند. 
گام مفید دیگر؛ کاستن از انبار 2500 عددی و یا بیشتر کلاهک هسته ای است. او در سال 2010 اعلام کرد که آمریکا دیگر نه از سلاح هسته ای علیه هر کشوری که دارای سلا ح هسته ای است استفاده خواهد کرد و نه تهدید خواهد کرد که استفاده می کند.
اجرای سیاست منع استفاده از این سلاحها، روسای جمهور آینده را هم از دست زدن به هر اقدامی در این زمینه منع خواهد کرد.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و برخی از جمهوریخواهان، در مقابل بسیاری از این ایده ها ایستادگی می کنند. اما اوباما هنوز هم این اختیار عمل را دارد و چنانچه بسرعت دست به کار شود؛ زمان کافی در اختیار دارد تا اهدافش برای ساختن جهانی امن تر را محقق سازد.» 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.