تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین-شهرکرد-فریدون عباسی: قوانین ما از جمله قانون اساسی و اسناد توسعه و دیگر قوانین کشور، همه بر اساس آیات قرآن کریم شکل گرفته است.

موظف به اشاعه و ترویج فرهنگ قرآنی اسلامی هستیم

به گزارش قدس آنلاین از شهرکرد، استاندار چهار محال و بختیاری در دیدار با رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشوربا اشاره به این مطلب که زندگی ما برگرفته از قرآن و مفاهیم قرآنی و وصل به قرآن مجید است و ما هر چه داریم از قرآن و اهل بیت علیهم السلام است، گفت: قبل از انقلاب هر چند سواد قرآنی خیلی کم بود اما آن هایی هم که سواد خواندن نداشتند محفوظات قرآنی داشتند، قرآن را به‌عنوان یک معجزه قبول داشتند و اعتقاد راسخ به آن داشتند.

قاسم سلیمانی افزود: مردم در اعصار گذشته هر چند از تفاسیر و ترجمان قرآن اطلاعی نداشتند اما مفاهیم قرآن و احکام قرآن در زندگی آنها به خوبی مشاهده می شد، قرآن چراغ راه آنها بود و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شیوه تغییر کرد، هم قرائت قوی شد و هم در بحث تفسیر و ترویج مفاهیم قرآن تلاش بیشتری شد و در تمام ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از مفاهیم قرآن بیشتر از پیش استفاده شد.

وی در ادامه گفت: قوانین از جمله قانون اساسی و اسناد توسعه و دیگر قوانین کشور، همه بر اساس آیات قرآن کریم شکل گرفته و ما هم موظف هستیم هم از نظر شرعی و عقلی و هم از لحاظ شرح وظایف، تا حد توان در اشاعه ی فرهنگ قرآنی اسلامی کمک کنیم تا کلام وحی جایگاه خودش را به شکلی قوی تر در جامعه پیدا کند.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: انگیزه ی انجام فعالیت های قرآنی هم در سطح کشور و هم در استان چهار محال و بختیاری خیلی بالاست و فعالان در این عرصه هم دارای ضمیری پاک و روشن هستند ولی نکته ی دارای اهمیت این است که اعتبارات فرهنگی و قرآنی در کنار فعالیت های در دست اقدام و برنامه ریزی شده ی قرآنی، بسیار ناچیز است و تمام تلاش ما این است که در حد توان به منظور جذب اعتبارات بیشتر اقدام کنیم.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در این دیدار با اشاره به فعالیت های رو به رشد قرآنی در استان چهار محال و بختیاری گفت: سازمان تبلیغات اسلامی نزدیک به سی و چهار سال است که متولی برنامه ریزی فعالیت های قرآنی است و قدیمی ترین حوزه قرآنی در کشور بعد از انقلاب اسلامی، تشکیلات سازمان تبلیغات اسلامی و زیر مجموعه ی این سازمان ستادی به نام دارالقرآن الکریم است.

 مهدی قره شیخ لو افزود: در مراکز استان ها زیر مجموعه ی ادارات کل تبلیغات اسلامی، اداره امور قرآنی است که مأموریت هایی را دنبال می‌کند و از آن جمله  برنامه‌ریزی، نظارت، هدایت  و ساماندهی فعالیت‌های قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی و تشکل های قرآنی،  تلاش برای توسعه کمی و کیفی «آموزش های قرآن‌کریم»، توسعه کمی و کیفی «تبلیغات و انتشارات قرآنی»، توسعه و تعمیق «پژوهش های قرآنی»، نظارت متمرکز و همه جانبه بر «چاپ و نشر قرآن‌کریم»، «همکاری و تشریک مساعی» با مراکز و دستگاه های مختلف فرهنگی داخل و خارج از کشور، «نظارت، حمایت و پشتیبانی» از حرکت های خودجوش مردمی را می توان نام برد.

وی بیان کرد: مأموریت هایی هم در طول این سنوات به ما سپرده شده که یکی اعطای مدرک به حفاظ قرآن کریم، صدور مجوز برای موسسات قرآنی که دبیر خانه ی آن از سال قبل در سازمان تبلیغات اسلامی مستقر شده است و فعالیت های بیشماری که در این فرصت بیان همه ی آنها میسر نیست.

قره شیخلو ادامه داد: سازمان دارالقرآن الکریم با توجه به اعتباراتی که به این مجموعه اختصاص داده می‌شود از موسسات زیر مجموعه ی خود در حد توان حمایت می‌کند ولی این حمایت ها جواب گوی فعالیت های قرآنی در استان ها و شهرستان ها نیست، چون که نیازمندی زیر مجموعه ها بیشتر است.

وی افزود: آنچه که مهم است این است که حوزه ی قرآن نیاز به توجه و کمک بیشتر دارد، چون که پولی که امسال برای فعالیت های قرآنی در نظر گرفته شده، واقعا کم است و با انجام دو یا سه برنامه ی استانی تمام می‌شود.

قره شیخلو بیان کرد: با توجه به اینکه استان چهار محال و بختیاری از استان های کمتر برخوردار کشور محسوب می‌شود و در بعضی از مناطق آن گونه که ما مشاهده کردیم، از حداقل ها هم در حوزه ی قرآن محروم هستند، و این خیلی مهم است که در بعضی از مناطق حتی چند جلد قرآن هم برای آموزش وجود ندارد.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: گستردگی فعالیت های قرآنی به حدی است که در کشور چیزی در حدود پنج هزار تشکل قرآنیِ مردمی وجود دارد، هر چند این تشکل های مردمی هستند ولی از ما به‌عنوان سامان دهنده و نظارت کننده، تقاضای حداقل حمایت ها را دارند.

مهدی پرتوی، رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان در این نشست با اشاره به اینکه این اداره ۱۷۰ مرکز قرآنی را دراستان تحت پوشش دارد گفت: بزرگ ترین شبکه قرآنی در سطح کشور و استان ها موسسات و تشکل های مردمی وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است و سبقه ی این نهاد انقلابی و مردمی بر کسی پوشیده نیست.

وی خواستار حمایت سخت افزاری و نرم افزاری از مراکز قرآنی استان شد و گفت: اگر قسمتی از اعتبارات فرمانداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها به فعالیت های قرآنی اختصاص داده شود، شاهد رشد خوبی در زمینه ی فعالیت های قرآنی در استان خواهیم بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.