تحولات لبنان و فلسطین

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: طبق ارتباطی که با وزارتخانه‌هایی مثل وزارت کشاورزی و کار داریم متناسب با نیاز آنها رشته‌های دانشگاهی و تعداد پذیرش دانشجو را تعیین می‌کنیم که این کمک بسیاری به انطباق سیاست‌های توسعه‌ آموزش عالی با نیازهای بازار می‌کند.

کنترل ظرفیت‌های پذیرش دانشجو متناسب با نیاز بازار کار

به گزارش گروه اجتماعی «قدس آنلاین» دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم در خصوص هماهنگی پذیرش دانشجو متناسب با نیاز باز کار، اظهار کرد: همواره از رشته‌های بین رشته‌ای استقبال می‌کنیم و در طی ۳سال  گذشته ۷۱ حوزه بین رشته‌ای را در مقاطع مختلف تعریف کرده‌ایم.

وی با اشاره به تعداد بالای دانشجویان کشور اظهار کرد: جمعیت دانشجویی در سال‌های اخیر سیر کاهشی داشته است به طوریکه از سال ۱۳۹۲تا کنون تقریبا ۵۰۰ هزار نفر کاهش جمعیت دانشجویی داشته‌ایم. با کنترل ظرفیت‌های دانشجویی که متناسب با نیاز بازار کار تعریف می‌شود، افزایش پذیرش دانشجو رشد کمی نخواهد داشت.  

معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: ارتباطاتی که با وزارتخانه‌هایی مثل وزارت کشاورزی و کار داریم، زمینه‌ای را فراهم کرده است که متناسب با نیاز آنها رشته را تعیین کنیم که این کمک بسیاری به انطباق سیاست‌های توسعه‌ آموزش عالی با نیازهای بازار می‌کند.

وی با اشاره به تجمیع برخی از رشته و گرایش‌ها در برخی از دانشگاه‌ها تصریح کرد: طبق بررسی انجام شده در چندسال گذشته بر روی رشته و گرایش‌های مختلف که در دولت‌های قبل مجوز گرفته بودند، بسیاری از آنها که غیر ضروری بوده را جمع کرده‌ایم و برخی از آنها با تجمیع، به یک رشته تبدیل شده‌اند.  

شریعتی نیاسر افزود: در دانشگاه‌های دولتی۶۴ درصد، در موسسات غیر انتفاعی حدود ۷ درصد، در دانشگاه  پیام نور ۲۷ درصد و در دانشگاه وابسته به دستگاه اجرایی نزدیک به ۹۷ درصد از رشته گرایش‌ها تجمیع شده‌اند.

وی در خصوص درخواست دانشجویان فعال در انجمن‌های علمی در رابطه با عدم قرار گرفتن این فعالیت‌ها در رزومه کاریشان، گفت: باور و توصیه‌ام این است که مستقل از اینکه فعالیت‌های علمی دانشجویی جزء رزومه افراد قرار می‌گیرد یا خیر، دانشجویان باید سعی کنند در این فعالیت‌ها حضور فعال داشته باشند. به هر حال فعالیت یک جوان در ارزیابی عملکرد این فرد منظور می‌شود و این گونه نیست که اصلا به حساب نیاید. همیشه کسانی که سابقه فعالیت اجتماعی دارند، این سابقه برایشان ارزش به حساب می‌آید و نباید این نکته را دست کم بگیرند.

معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به شور انتخاباتی در دانشگاه‌ها افزود: جامعه دانشگاهی و دانشجویان حضور بسیار فعال و موثر در انتخابات داشته باشند و سعی کنند به کسانی رای دهند که از تجربه خوبی برخوردار باشند و به اعتلای آموزش عالی بیندیشند و در پرتو ایده پردازی‌ها و ایده آل نگری‌ها وارد انتخابات نشوند، کاندیداهایی که برنامه‌های خود را ارایه دهند می‌توانند در آینده مسئولیت داشته باشند. امیدواریم که دانشجویان حضور پرشوری در انتخابات داشته باشند و اثر مثبت آن برای جامعه باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.