به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، علی بیتالهی در حاشیه کنفرانس بینالمللی زلزله، مدیریت بحران، احیا و بازسازی اظهار داشت: کشور ایران یک کشور زلزلهخیز است که در اغلب نقاط کشور هستههای شهری در جوار گسلهای بزرگ و لرزهخیز قرار دارد.
وی افزود: یکی از اصلیترین معضلاتی که موجب عدم توانایی ما در مقابله با زلزله میشود، برخوردار نبودن ساختمانهای حاضر از کیفیت مطلوب و عدم وجود نظارت مطلوب در این زمینه است.
سرپرست حوزه پژوهشی ساختمان و ابنیه فنی و رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری بیان کرد: حضور در جوار گسلهای بزرگ، ساختمانسازی نامطلوب و تجمع جمعیت در نقاط زلزلهخیزی همچون تهران موجب افزایش خطر زلزله در ایران و افزایش خطر جانی و مالی این واقعه میشود.
بیتالهی مطرح کرد: یکی از مؤثرترین راههای مقابله با زلزله افزایش مطالبه در این زمینه و آمادگی هرچه بیشتر برای پیشگیری از خسارتهای ناشی از آن است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۰ میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد که از این تعداد، حدود ۹ میلیون اسکلت بتونی و ۱۱ میلیون فاقد اسکلت استاندارد است.
سرپرست حوزه پژوهشی ساختمان و ابنیه فنی و رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری افزود: استان تهران بیشترین تعداد واحد ساختمانی با وجود وسعت کوچک آن نسبت به سایر استانها را داراست که این یک زنگ هشدار برای مسؤولان به شمار میرود.
بیتالهی مطرح کرد: خوشبختانه از سال ۴۵ اقدامات مطلوبی در زمینه افزایش کیفیت ساختمانها و آمادگی برای مقابله با زلزله شده است.
وی بیان کرد: افزایش آمارگیریها، افزایش نظارت و افزایش ساختمانهای اسکلتدار از جمله اقدامات انجام شده در زمینه افزایش کیفیت ساختمانها و آمادگی برای مقابله با زلزله است.
سرپرست حوزه پژوهشی ساختمان و ابنیه فنی و رئیس بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری عنوان کرد: برخلاف پیشرفتهای بسیاری که در سازههای ساختمانی داشتیم، خطر زمین لرزه در کشور بسیار بالا رفته و عواملی چون شتاب و گرادیان تندی بالای موجود در کشور و واحدهای مسکونی آسیبپذیر بسیار، سبب افزایش خطرهای جانی و مالی در این زمینه شده است.
نظر شما