کاظم کامیاب در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین روز یکشنبه ،گفت: فرت بافی از هنرهای قدیمی و مرسوم در سطح روستاهای شهرستان رشتخوار بوده و هم اکنون نیز در برخی از روستاهای از جمله نوق، سنگان، باسفر این هنر قدیمی زنده و ادامه دار است.
وی با اشاره به آغاز کلاسهای آموزش گلیم بافی در شهرستان رشتخوار اظهار کرد: این سنت و هنر دیرینه باید در سطح شهرستان همچنان حفظ و حراست شود.
کامیاب ، از اجرای طرحهای حمایتی در این زمینه خبر داد و یادآور شد: با توجه به حضور و فعال بودن ۱۵ کارگاه فرت بافی در روستای سنگان، ۷ واحد فعال در دهستان باسفر و ۶ واحد فعال فرت بافی در روستای نوق شهرستان رشتخوار با استفاده از تسهیلات طرح پشتیبان این کارگاههای فعال در سطح شهرستان حمایت می شوند.
مسئول اداره میراث فرهنگی صنایع دستی رشتخوار همچنین از طرح حمایتی خرید محصولات تولیدی در این کارگاه ها خبر داد و افزود: با توجه به حمایتهای این نهاد تلاش می شود تا محصول تولیدی در این واحدها به صورت حمایتی و قرار داد مابین خریداران این محصول منعقد تا تولید کنندگان با مشکل عرضه محصول به بازار مواجه نشوند
وی گفت: با توجه به حضور و استقبال از دورههای آموزشی و درخواست متعدد مراجعه کنندگان به اداره میراث فرهنگی شهرستان رشتخوار علاوه بر کلاس گلیم بافی، امسال برای نخستین بار کلاس و دورههای آموزشی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی برگزار میشود.
وی با اشاره به ثبت نام بیش از ۲۰ داوطلب در دورههای آموزشی سنگهای قیمتی و نیم قیمتی تا کنون یادآور شد: در این دوره آموزشی که به مدت بیش از یک ماه برگزار میشود، هنرجویان پس از طی دوره آموزشی با توجه به انعقاد قرار داد صورت گرفته با مرکز آموزش و فنی و حرفهای این شهرستان پس از برگزاری آزمون کتبی و عملی موفق به کسب ۲ گواهی مهارت از معاونت صنایع دستی و سازمان فنی و حرفه ای کشور خواهند شد.
نظر شما