به گزارش قدس آنلاین، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در همایش هم اندیشی مدیران ارشد دولت تدبیر و امید با اشاره به اولویت های دولت در سال جاری، گفت: اولین اولویت پیگیری سیاست اقتصاد مقاومتی است که در این مورد تمام مصوباتی که در طول ۳ سال گذشته داشته ایم و شامل طرح های بزرگ و اساسی و برخی مسائل مربوط به پارس جنوبی است باید از طریق سیاست اقتصاد مقاومتی پیگیری شود.
وی افزود: باید تعامل سازنده با جهان داشته باشیم و به موضوع برجام نگاه ویژه ای کنیم چرا که امریکا تصور می کند با رفتن از برجام، ایران دچار مشکل می شود در حالیکه ما بررسی هایی انجام دادیم و متوجه شدیم که ایران کمترین دغدغه ای درباره این مسئله ندارد و باید مدیران پای کار باشند و از خودگذشتگی داشته باشند. البته این مسئله تنها در حرف نیست و باید مردانه برای اداره کشور آماده شوند و بدون برجام هم کوچکترین اتفاقی نمی افتد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تعامل سازنده با جهان، نگاه ویژه به برجام، پیگیری سیاستهای جدید ارزی، حمایت از کالای ایرانی و مبارزه با قاچاق، حل مشکل آب، اصلاح نظام بانکی، کاهش آسیبهای اجتماعی، استفاده از خطوط اعتباری خارجی و تکمیل طرحهای بزرگ از جمله اهداف دولت است.
«آب» یکی از مهم ترین دستور کارهای دولت در سال ۹۷
وی موضوع آب را یکی از مهم ترین مسائل سال ۹۷ برشمرد و اظهار داشت: کارگروهی که برای رسیدگی به این مسأله تعیین شده است باید به صورت جدی و به موقع به موضوع آب رسیدگی کند و مردم معطل تصمیمات ما در این حوزه نشوند. استانداران نیز باید آب را به عنوان اصلی ترین دستور کارشان در سال ۹۷ قلمداد کنند.
جهانگیری تاکید کرد: نباید اجازه دهیم دیگران کم آبی را که یک موضوع طبیعی برای کشور است به یک چالش سیاسی، امنیتی و اجتماعی تبدیل کنند.
معاون اول رئیس جمهور اصلاح نظام بانکی را یکی دیگر از اولویت های سال ۹۷ دانست و خاطرنشان کرد: از این منظر که نظام بانکی بار بسیار سنگینی برای مسئولیت های کشور در سال ۹۷ هم در بودجه کشور و هم به صورت طبیعی بر عهده اش گذاشته شده است باید مورد توجه قرار گیرد، البته بازار سرمایه هم باید کمک کند.
وی با تاکید بر استفاده از خطوط اعتباری خارجی، ادامه داد: در بعضی از دستگاه ها موضوع استفاده از منابع خارجی خیلی کند پیش می رود در حالی که سرنوشت طرح های بسیار مهمی به این منابع خارجی وابسته شده است. من حتما درمورد فاینانس های خارجی ارزیابی دقیقی خواهم کرد و خواهم گفت که کدام دستگاه ها اخلال می کنند و کدام یک به سرعت مشکلات مردم را حل می کنند تا از این منابع استفاده بهینه شود.
کاهش آسیب های اجتماعی از اولویت های دولت برای امسال
معاون اول رئیس جمهور از کاهش آسیب های اجتماعی به عنوان مهم ترین اولویت برنامه های دولت در سال پیش رو خبر داد و افزود: یکی از مهم ترین اولویت های ما در سال پیش رو کاهش معضلات و آسیب های اجتماعی است که برای آن برنامه های مهمی داریم.
جهانگیری گفت: اتفاقی که در طول سال های گذشته و اخیر روی داده این است که برخی روحیه ناکارآمدی دولت را در میان مردم تقویت می کنند و مدام می گویند که کشور رهاست و شما دولت ندارید. باید امسال آرامش را بیشتر به مردم بدهیم و به آنها تاکید کنیم که دولت بر همه امور و کارها مسلط است.
وی با بیان اینکه اگر نهاد دولت از خاصیت بیفتد هیچ جای دیگری در کشور قوت نمی گیرد، تصریح کرد: برای اینکه اقتدار دولت باقی بماند باید در مسائل مهمی که پیش می آید به سرعت تصمیم گیری کنیم درست مثل مسأله ارزی که اخیرا با اجماع دولت پیگیری شد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: وقتی ارز در روزهای فروردین به ۶۰۰۰ تومان رسید دولت وارد عمل شد چراکه نمی تواند درقبال زندگی مردم بی تفاوت باشد و با تصمیم گیری و اجماع همه نرخ ارز مشخص شد. هر چند رسانه های خارج از کشور می گویند این نرخ به مشکل برمی خورد و حتی اسم بنده را هم می آورند و تاکید می کنند که دلار ۴۲۰۰ تومانی فلانی شکست می خورد که باید بگویم به فضل خدا این طرح موفق خواهد شد.
وی افزود: برخی می گویند این طرح مشابه طرح های قبلی است و ما می گوییم که در این طرح نقاط قوت طرح های قبلی هم لحاظ شده است و پای آن ایستاده ایم و این طرح به حیثیت کل نظام وابسته است.
طرح تک نرخی شدن ارز به ما قدرت میدهد
جهانگیری با بیان اینکه طرح تک نرخی شدن ارز به ایران قدرت میدهد، گفت: هر بازی سیاسی ای که آمریکا قرار است انجام دهد ما آن را شکست میدهیم. همه استانداران، معاونان و وزرا از طرحهای دولت دفاع کنند و پای کار بیایند و دولت نشانداده که وقتی تصمیم گرفت آن را اجرا می کند و نیز آمادگی دارد برای هر پدیده ای اقدام کند.
وی ادامه داد: ما نمیخواهیم تصمیمی بگیریم که مغایر با منافع مردم باشد. مسئله یزد، زاینده رود و خوزستان هم مثل همین مسئله تک نرخی شدن ارز است و نباید این مسائل بحران و تبدیل به جریانی شود که از سوی کشورهای خارجی ایجاد شده و برخی روی آن موج سواری می کنند یا وقتی خانم های محجبه شعار میدهند برخی روی آن موج سواری می کنند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه مسائل اقتصادی کشور راهکار سیاسی لازم دارد، گفت: راهکار سیاسی یعنی وحدت و انسجام و این به معنای جمع شدن همه جریانات سیاسی اصلاح طلب، اصولگرا، اعتدالی و نخبگان است.
وی افزود: استانداران با نخبگان و جریانات سیاسی جلسه بگذارند و به همه میدان بدهیم. همه اینها فرزندان نظام و رهبری هستند اما عده ای نان خود را در این می بینند که دیگران را حذف کنند.
جهانگیری تاکید کرد:با تکیه بر این انسجام با قاطعیت میتوان گفت که هیچ مشکلی در ایران نیست که حل نشود زیرا ظرفیت های مادی و معنوی زیادی در کشور وجود دارد.
معاون اول رییس جمهور در ادامه به تقویت حس مسئولیت پذیری و فرهنگ جمعی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در داخل جلسات دولت و در شوراهای مختلف هر چه می خواهید با هم بحث کارشناسی کنید ولی حداقل انتظار این است که هیچ موضوع اختلافی که باعث نگرانی مردم می شود به داخل جامعه منعکس نشود.
جهانگیری گفت: هرکس این کار را انجام دهد به دولت و نظام آسیب زده و تخلف کرده است. بعد از حوادث دی ماه همه ما گفتیم که صدای مردم باید شنیده شود زیرا مردم مطالباتی دارند و واقعا باید ببینیم چه می خواهند. البته ما می توانیم در شکل دهی به افکار عمومی موثر باشیم و این را باید در حوزه کاری خود به خوبی دنبال کنیم.
وی با بیان اینکه توجه به ظرفیت بخش خصوصی از الزامات اصلی موفقیت در سال ۹۷ است، تصریح کرد: هم در بودجه پیش بینی هایی برای بخش خصوصی شده است و هم به صورت کلی ظرفیت بخش خصوصی محور اصلی توسعه کشور خواهد بود که باید توجه زیادی به آن شود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: مدتی است القائاتی مبنی بر فروپاشی جمهوری اسلامی صورت می گیرد که بعضی ها هم در محافل خود با آوردن کدهایی به آن دامن می زنند. شکل گیری این نظام بر دوش ملت ایران بوده و ملت پای نظام خود ایستاده و آن را شکل داده است. در بحران های مختلف ملت به صحنه آمده و این نظام را عبور داده است و هر جا نیاز بوده مردم بیایند آمده اند و حضور پیدا کرده اند.
تا پای جان ایستاده ایم و اجازه نمی دهیم حریم نظام آسیب ببیند
وی افزود: آقایی که دیروز مسئول اداره کشور بود و ۸ سال رئیس جمهور بوده که اکثر مشکلات امروز، نتیجه کار آنها بوده است و بسیاری از منابع کشور را نادرست هزینه کرده اند؛ حالا می گویند سیل در حال آمدن است و زیر پای همه اینها در حال خالی شدن است.
اسحاق جهانگیری افزود: این فرد می گوید آنهایی که گوش دارند نمی شنوند، چشم دارند نمی بینند، انقلابی بزرگ تر از انقلاب ۵۷ درحال اجراست، آیا شما می خواهید انقلاب کنید؟ شما می خواهید سیل راه بیندازید؟ شما این نظام را تهدید می کنید؟ بهتر است به خودتان بیایید و حد خودتان را بدانید.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه خارجی ها هم خیلی روی این موضوع تبلیغ می کنند، تاکید کرد: اما ما پای نظاممان ایستاده ایم، با همه انتقادات موجود و نقدهایی که به یکدیگر داشته باشیم تا پای جان ایستاده ایم و اجازه نمی دهیم که حریم نظام آسیب ببیند و رهبری نیز متعلق به همه ماست و پای رهبری نیز ایستاده ایم.
وی افزود: شما اگر با افراد بحث دارید بهتر است با آنها بحث کنید، اما اگر بخواهید به نظام نزدیک شوید با سیل توده مردم رو به رو می شوید که اصلا تحمل نمی کنند کسی که سال ها با حمایت همین مردم و مسئولان در راس دستگاه اجرایی کشور قرار گرفته و با کشور اینچنین کرده است بیاید مطالبه گر شود و در نظام اخلال ایجاد کند.
جهانگیری در پایان گفت: امیدوارم این افراد به خودشان بیایند و دست از این اعمالشان علیه نظام بردارند و ان شاءالله شما دوستان با همت و جدیت پای کار اداره کشور بایستید و بهترین کار را برای مردم انجام دهید.
نظر شما