به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، محمود رضا حقی فام معاون هماهنگی توزیع توانیر، در نشست چالشهای اقتصاد صنعت برق گفت: کشور ما سالانه بالغ بر ۴۵ میلیارد دلار یارانه انرژی اختصاص میدهد و از این منظر در رتبه اول جهان قرار دارد. با وجود نظام یارانهای در حوزه انرژی، اقتصاد برق حال و روز خوشی ندارد؛ چراکه بخش های زیادی از زیرمجموعههای صنعت برق امروز قادر نیستند بدون یارانه به فعالیت خود ادامه دهند.
وی با اشاره به انحراف در اقتصاد انرژی اظهار داشت: در موضوع اقتصاد برق مباحث مختلفی مثل یارانه انرژی، تعرفههای مصرف و صادرات، محیط زیست و ارتباط با سایر نهادها مطرح شده است، اما هنوز نتوانستهایم، در مورد این مباحث به یک اجماع برای راهکارهای برون رفت از چالشها دست پیدا کنیم.
این عضو کمیته علمی پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی در این نشست تصریح کرد: موضوع صنعت برق یک موضوع جاری در تمامی شئون کشور است و حتی محیط زیست نیز از این اقتصاد معیوب در انرژی ضربه میخورد.
ایران سالانه ۴۵ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میکند
این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش با استناد به آمار آژانس بینالمللی انرژی گفت: کشور ما سالانه بالغ بر ۴۵ میلیارد دلار یارانه انرژی اختصاص میدهد. بر اساس آخرین آمار برخلاف سالهای قبل که چین به نسبت جمعیت خود در رتبه اول جهانی قرار داشت، در حال حاضر ایران رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
حقی فام گفت: باید هرچه زودتر در مورد یارانه انرژی و به خصوص برق راهکاری اندیشیده شود و باید موضوع را با نخبگان در میان بگذاریم و با شکل گیری ادبیات مشترک، سیاستگذاران کشور به این بحث ها توجه کنند تا در مسیر مناسب حرکت کنیم. باید به صورت تخصصی با موضوعات برخورد کنیم، به طوری که در تمام دنیا دانشکدههایی که بر روی اقتصاد کار میکنند فن و اقتصاد را در کنار هم قرار میدهند.
اقتصاد برق در حال احتضار است
عضو کمیته علمی همایش اقتصاد مقاومتی در ادامه با اشاره به اینکه اقتصاد برق این روزها وضعیت قابل قبولی ندارد، اظهار داشت: بخشهای بسیار زیادی زیرمجموعه صنعت برق هستند. تنها زمانی میتوان گفت، اقتصاد برق در وضعیت مطلوبی قرار دارد که همه زیرمجموعهها و نهادهای این صنعت، بدون حمایت بتوانند سرپا بمانند و به فعالیت خود ادامه دهند؛ درحالیکه اکنون این شرایط برقرار نیست.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: مهمترین چالش ما در نظام یارانهای این است که سهم بخشهای مختلف از انرژی در مقایسه با خروجی آنها مشخص نیست و به اصطلاح میزان دریافتی یارانه انرژی در مقابل خروجی نهادها شفاف نیست.
مهمترین چالش ما در نظام یارانه ای این است که سهم بخش های مختلف از انرژی در مقایسه با خروجی آن ها مشخص نیست
وی با تاکید بر اینکه همسان سازی بین سیاست در مجموعه انرژی وجود ندارد تصریح کرد: بخشی نگری در صنعت برق آفتی است که امروز گریبان اقتصاد برق را گرفته است و ما امروز هیچ سیگنال پایداری را نمیتوانیم به بخش خصوصی صادر کنیم.
حقی فام گفت: در حال حاضر بخش بسیار کمی از محصولات در بورس انرژی عرضه میشود. بنابراین کشف قیمتی که در این سازوکار محقق می شود، واقعی نیست. برای موضوع رگولاتوری نیز باید از تمامی جوانب به مسائل نگاه کنیم.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما