قدس آنلاین: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت اعتبارنامه تاجگردون به کمیسیون تحقیق ارجاع میشود.
در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) بررسی گزارش شعبه ۱۲ درباره اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون منتخب گچساران به این شعبه در دستور کار قرار داشت.
محمد علیپور سخنگوی شعبه ۱۲ با قرائت گزارش این شعبه گفت: در اجرای ماده ۲۹ آییننامه داخلی، اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون از حوزه انتخابیه گچساران پس از انجام مراسم تحلیف در جلسه چهارشنبه هفتم خردادماه ۱۳۹۹ به این شعبه ارجاع شد و مورد اعتراض علیرضا زاکانی، علیاکبر کریمی، روحالله نجابت، علی خضریان، سیدنظامالدین موسوی، اقبال شاکری، احمد نادری، مالک شریعتی و مجتبی رضاخواه در جلسه ۲۰ خرداد ۹۹ مورد بررسی قرار گرفت و با اکثریت آرا تأیید شد.
قالیباف رئیس مجلس بعد از توضیحات سخنگوی شعبه ۱۲ گفت: همان طور که سخنگوی شعبه ۱۲ توضیح داد دو مرحله رسیدگی درباره اعتبارنامه آقای تاجگردون صورت گرفته و در شعبه رأیگیری شده و گزارش آن ارائه شده است. اگر دوستان صحبت و یا اعتراضی دارند آن را بیان کنند تا براساس آییننامه تصمیمگیری شود، با این کار اجماع میکنیم و یا اجماعی صورت نمیگیرد. لذا اگر نمایندگان اعتراض دارند، آن را بیان کنند.
علیرضا زاکانی نماینده تهران گفت: اخطاری با استناد به اصول ۹۳، ۸۵، ۷۲ و ۷۳ داشتم که با توجه به توضیحات رئیس مجلس این اخطار محل بحث نیست. اگر اعتراضنامه به کمسیون تحقیق ارجاع میشود من اخطار را مطرح نمیکنم وگرنه قصد بیان آن را دارم.
رئیس مجلس از زاکانی خواست که به صورت روشن اخطارش را مطرح کند.
زاکانی توضیح داد: طبق اصل ۹۳ درباره مجلس گفته شده که بدون شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد مگر درباره تصویب اعتبارنامه نمایندگان؛ وقتی لفظ مجلس میآید یعنی دو سوم نمایندگان محل بحث و اظهار نظر است و حضور تک تک نمایندگان موضوعیت دارد. طبق اصل ۸۵ بحث نمایندگی قائم به شخص نیست و نمیتوان حق رأی نماینده را به شعبه واگذار کرد.
نماینده تهران با اشاره به روند بررسی موضوع مربوط به اعتراض به اعتبارنامه نمایندگان و ایراد شورای نگهبان به آن در سال ۹۷ گفت: آن زمان مجلس تصویب کرده بود که گزارش شعبه مربوط بعد از اعتراض نمایندگان به اعتبارنامهای تنها قرائت شود آن زمان شورای نگهبان ایراد گرفت که باید اعتبارنامه به تصویب مجلس برسد. در نهایت مجلس تصمیم گرفت که باید نمایندگان درباره اعتبارنامه تصمیمگیری کنند.
این نماینده مجلس توضیح داد: امروز تصمیمی که مجلس میگیرد تبدیل به رویهای در دورههای بعدی هم میشود. اگر قرار باشد گزارش شعبه بعد از اعتراض نمایندگان به اعتبارنامهای تنها قر ائت شده و درباره آن رأیگیری نشود، آن وقت از مجلس سلب مسئولیت شده و تأکیدات امام هم مورد توجه قرار نمیگیرد کما اینکه طبق قانون نمیتوان حق رأیگیری را از نماینده گرفت و به شعبه واگذار کرد. از رئیس مجلس میخواهم این اخطار را به رأی بگذارد.
محمدباقرقالیباف با وارد دانستن اخطار زاکانی گفت: با توجه به توضیحات آقای زاکانی و استناد به اصل ۸۵ قانون، در حقیقت رأی نمایندگان قابل واگذاری نیست.
او از نمایندگان خواست که نظرشان را درباره وارد دانستن این اخطار اعلام کنند تا بعد از آن براساس ماده ۱۹۴ توضیحاتی ارائه کند.
به گزارش ایسنا، نمایندگان با ۱۵۹ رأی موافق، ۷۰ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۴ نماینده حاضر در مجلس اخطار زاکانی را وارد دانستند.
بعد از رأی مثبت مجلس به این اخطار، قالیباف گفت که براساس ماده ۱۹۴ اعتبارنامه تاجگردون برای بررسی به کمیسیون تحقیق ارجاع میشود.
به گزارش ایسنا، طبق آییننامه مجلس، کمیسیون تحقیق حداکثر ۱۵ روز فرصت دارد تا توضیحات کتبی شعبه معترض یا معترضان را رسیدگی کرده و پس از استماع و بررسی توضیحات نظر خود را به مجلس ارسال کند. اگر کمیسیون تحقیق نظر به تأیید اعتبارنامه داشته باشد گزارش آن برای تصمیمگیری در دستور کار قرار میگیرد و اگر نظرش مبنی بر رد اعتبارنامه باشد گزارش آن حداکثر به مدت ۱۵ دقیقه در مجلس مطرح و ادله رد اعتبارنامه ارائه میشود. نمایندهای که اعتبارنامهاش توسط کمیسیون رد شده فرصت دفاع از خود دارد و در نهایت گزارش کمیسیون به رأی مجلس گذاشته میشود.
باید پاسخگوی اعمالتان باشید
منتخب مردم گچساران در مجلس شورای اسلامی نسبت به ارجاع اعتبارنامهاش به کیمسیون تحقیق اعتراض کرد و گفت: من داعیه، تمایل و اصرار به ماندن در مجلس ندارم اما شما باید پاسخگوی اعمالتان باشید.
به گزارش ایسنا، غلامرضا تاجگردون در تذکری در جلسه علنی صبح امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی و بعد از ارجاع اعتبارنامهاش به کمیسیون تحقیق خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من در انصاف و عدالت شما و هیات رئیسه شکی ندارم اما خواهش میکنم شما و نمایندگان به این موضوع توجه کنید، البته انتظار داشتم قبل از رای گیری عنایت کنید اما اراده شما و جمع این بود که این اخطار وارد تشخیص داده شود و به رای گذاشته شود، برخلاف آن چه سخنگوی هیات رئیسه در دو سه روز گذشته در ارتباط با رویه اعمال رای شعبه در صحن علنی گفتند.
وی افزود: من تا امروز به خدا توکل کردم و حرفی نزدم، دوستان عزیز فرآیندی را طی کردند و مجموعهای از اطلاعات را تقدیم شورای نگهبان کردند و پاسخها را دریافت کردند. برخلاف همه قوانین آیین نامهها در شعبه، نایب رئیس شما بعد از گذشت زمان اعتراضات به شورای نگهبان نامه نوشت. من وظیفه دارم از شورای نگهبان تشکر کنم. این دوره اول من نیست شورای نگهبان بعد از همه مکاتبات اظهار نظر کردند که اینها را دیدیم. در شعبه علیرغم این که قانون و آیین نامه اجازه نمیدهند موضوعات بررسی شد. هم من خدمت شما رسیدم و هم سخنگوی شما مصوبه را اعلام کردند.
منتخب مردم گچساران خاطرنشان کرد: من نمیدانم امروز براساس چه چیزی به این شکل عمل شد؟ آیا اگر کسانی دیگر در شعبه به آنها اعتراض میشد و یک نفر دیگر، امروز در مجلس میگفت بر اعتراضم باقی هستم که آن یکی غلامرضا تاجگردون نبود هم اینگونه عمل میشد که مظلومانه میخواهید در این مجلس با او برخورد کنید؟ این رویه رویه خوبی نیست. من نه داعیه ماندن، نه تمایل به ماندن و نه اصراری به ماندن دارم. یک کیف در دستم میگیرم و از مجلس بیرون میروم، این شما هستید که باید در درگاه خداوند روز قیامت و شب آخرت پاسخگوی اعمالتان باشید.
تاجگردون در ادامه خاطرنشان کرد: قرار است اعتبارنامه من به کمیسیون تحقیق برود، دنیا گوشه کوچکی از آخرت است. من در هر مقام و منصبی که باشم باید پاسخگوی هر احدالناسی از جامعه باشم، حتماً هم در کمیسیون تحقیق حضور پیدا میکنم ولی خواهش میکنم به این بسنده نکنید، وظیفه شما این است که قانون، آییننامه و شرع و قانون اساسی را رعایت کنید.
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر تاجگردون گفت: ما قسم یاد کردیم و خصوصا در هیات رئیسه دو بار قسم یاد کردیم که قانون اساسی و آیین نامه را رعایت کنیم. وقتی اخطار قانون اساسی وجود دارد ما این اخطار را به رای گذاشتیم، طبق آیین نامه این اتفاق افتاد و نمایندگان رای خود را دادند همانطور که شورای نگهبان شما را تایید کرده و در شعبه بحث شده، همان شورای نگهبان در بخشنامه گفته که حتما باید در مجلس این اتفاق نظر صورت بگیرد. این اتفاق نظر نبود لذا ما آن را به رای مجلس گذاشتیم پس به رای مجلس احترام بگذاریم.
قالیباف یادآور شد: در آیین نامه روند روشن است، بعد از این که اخطار قانون اساسی رای آورد، اعتبارنامه شما بعد از شعبه به کمیسیون تحقیق می رود، در کمیسیون تحقیق ۱۵ روز فرصت است شما آن جا میتوانید مسائل خود را بگویید و کمیسیون تحقیق براساس وظایفش اعلام نظر میکند یا اعتبارنامه شما را تایید و یا رد میکند. حتی اگر کمیسیون تحقیق اعتبارنامه شما را رد کرد اعتبارنامه به صحن مجلس میآید و در صحن مجلس شما و سخنگو فرصت صحبت دارید و ما هم مکلف به رعایت آییننامه هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: اجازه دهید مسیر قانون را طی کنیم، اعتبارنامه شما به کمیسیون تحقیق میرود و در زمان خود مجددا به صحن برمی گردد.
انتهای پیام/
نظر شما