به گزارش قدس آنلاین، رحمانی فضلی با بیان اینکه موضوعات بسیار مهمی در جهت افزایش همکاریها و تقویت رابطه میان دو کشور در حوزههای مختلف در این دیدار مطرح شد، اظهار داشت: یکی از مباحث و موضوعات مطرح مرزی است و درباره آنچه که در مناطق مرزی اتفاق میافتد با یکدیگر موافقت نامه امنیتی داریم و مقرر شد کمیسیونهای مشترک مرزی و کمیساریای رویایی مرزی را به صورت مستمر و در زمان بندی های مشخص بگذاریم و مسائل مان را آنجا مطرح کنیم.
وی گفت: یکی از مسائل بسیار مهم بین ما و افغانستان سند همکاری جامع است که این سند جامع همکاری در سفر رئیس جمهور افغانستان که آن زمان آقای اتمر مسئول شورای امنیت افغانستان بودند مطرح شد و حدود ۵ سال است که روی این سند کار بسیار جدی و خوبی شده است.
وزیر کشور اضافه کرد: خبر خوشی که آقای اتمر به ما دادند این است که ظرف ۳ ماه بتوانیم این سند همکاری جامع را با هم یکپارچه کنیم و بتوانیم در دو کشور مصوب و اجرایی کنیم که حتما تحول بسیار زیادی خواهد بود.
وزیر کشور گفت: مسئله دیگر بحث اتباع افغانستانی و نحوه تردد آنها به داخل کشور بود؛ آقای اتمر هم متذکر شدند و تشکر کردند و یادآور شدند که جمهوری اسلامی ایران ظرف ۴۰ سال همکاریهای خوبی در این زمینه داشته و مقرر شد دولت های هر دو کشور تلاش کنند همه موانعی که در مسیر تردد قانونی است برداشته شود و تردد قانونی تسهیل شود که بتوانیم برادران افغانستانی خود را از طریق مسیرهای کاملاً قانونی و حمایت شده در کشورمان حضور یابند و آنها با اعتماد و اطمینان بیشتری بتوانند کارهای خود را انجام دهند.
همکاریهای اقتصادی استانهای مرزی تقویت میشود
رحمانی فضلی اظهار داشت: همچنین مقرر شد در بحث توسعه منطقهای بین ایران و افغانستان همکاری بین استانهای همجوار و همچنین سرمایه گذاران در مناطق مرزی همان استانها و نشستهای مشترک داشته باشیم که ایران آمادگی لازم را برای این نشست ها دارد و امیدواریم که در یک زمانبندی مشخص همکاران بنده در حوزه اقتصادی و امنیتی و همکاران جناب آقای اتمر در حوزه اقتصادی و امنیتی افغانستان به ما بدهند تا این کار هم انجام شود.
وی بیان داشت: امیدواریم این نشست ها و جلسات و این تبادل افکار و نظرات موجب خیر و برکت برای دو کشور همسایه که زبان مشترک، تاریخ مشترک دارند و فرهنگ مشترک دارند داشته باشیم و همچنین امیدوارم که این نشست ها ادامه داشته باشد تا نتایجی که الان به دست آمد در عمل هم محقق شود.
اتمر: کابل از توسعه همکاریهای اقتصادی با ایران استقبال میکند
سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان نیز با اشاره به اینکه در این دیدار ما به تمام مسائلی که صدر اولویت های ما قرار داشت پرداختیم، تاکید کرد: ما یک بار دیگر از عزیزان ایرانی خود به خاطر همبستگی و حمایت برادرانشان سپاسگزاری کردیم.
محمد حنیف اتمر اضافه کرد: ما روی نگرانی های مشترک هر دو کشور صحبت خوبی را داشتیم و توافق کردیم با تکیه بر مناسبات برادرانه میتوانیم به فضل خدا تمام نگرانیهای مشترک را برطرف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما تاکید کردیم تا به مسائل ریشهای و بنیادی پرداخته شود تا بتوانیم مناسبات دو کشور را توسعه بیشتر داده و به خیر و صلاح مردم خود اقدامات بیشتری را انجام دهیم. مخصوصاً همانطور که جناب وزیر گفتند ما در سند جامع پیشرفت های خوبی داشتیم و مصمم هستیم در مدت سه ماه آن را نهایی کنیم.
سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان اظهار داشت: مسئله شهروندان افغانستانی در ایران یکی از موضوعات بسیار مهم بحثهای ما بود و ما از مهمان نوازی و حمایت دولت و مردم ایران سپاسگزاریم.
اتمر تاکید کرد: روی این نکته تاکید کردیم که تردد باید قانونی باشد و اینکه جناب وزیر لطف فرمودند دولت محترم ایران روی حفظ حقوق بشری اتباع، رفتار توام با مدارا و محبت همیشگی که مردم ایران در چهل سال گذشته نسبت به اتباع افغانستانی داشته تاکید کردند و قلبا از این موضوع تشکر میکنیم. البته برای ما مهم است که عملاً مسأله تردد قانونی و زمینه سازی برای کار و کارگر افغانی در ایران به صورت قانونی اقداماتی را انجام دهیم که به خیر و صلاح هر دو ملت باشد.
وی گفت در مورد همکاری های اقتصادی و توسعهای آقای وزیر پیشنهادات خوبی را مطرح کرد که من به نمایندگی از دولت افغانستان از این پیشنهادات استقبال گرم میکنم و میخواهیم با اطمینان روی این پیشنهادات اقتصادی و همکاری ها کار مشترک و جدی انجام دهیم.
دیدار معاون اتمر با عراقچی
در همین حال معاون وزیر امور خارجه افغانستان هم که به همراه حنیف اتمر به تهران سفر کرده با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود دیدار و درباره گسترش روابط دوجانبه رایزنی کرد.
«میروِیس ناب»در حساب کاربری خود در توئیتر درباره این دیدار ، نوشت: گفتگویی سازنده با عراقچی درباره توافقنامه همکاری جامع که امور اقتصادی، ترانزیت، سیاسی و مرزی را شامل میشود، داشتم. قانونی کردن وضعیت افغانها در ایران اولویت اصلی ما است.
وی در ادامه تاکید کرد: همچنین از ایران بخاطر حمایت از جمهوری اسلامی افغانستان در جریان تلاشهای صلح سپاسگزاریم.
نظر شما