به گزارش قدس آنلاین، دکتر محمد صفا اظهار کرد: مناسبترین راهکار برای به حداقل رساندن ضایعات و خسارات اقتصادی ناشی از بروز این بیماری را، تشخیص سریع مبتلایان و درمان مناسب بیماری است.
سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی افزود: سازمان دامپزشکی کشور اقدام به واردات واکسن برعلیه این بیماری کرده که در صورت نیاز میتوان از آن در پیشگیری از بیماری استفاده کرد.
وی بابیان اینکه این بیماری ویروسی به درمان بهخوبی پاسخ میدهد به دامداران توصیه کرد که در صورت مشاهده علائمی همچون کاهش تولید شیر و وزن دام همراه با تب ناگهانی، لنگش، عدم تعادل در راه رفتن، بیاشتهایی، ریزش اشک، ترشحات بزاق و بینی، درد و خشکی مفاصل و سفتی شدید عضلات به کلینیکهای دامپزشکی مراجعه تا پروتکل درمانی مناسب تجویز شود.
صفا، سمپاشی اماکن دامی برعلیه حشرات را یکی دیگر از اقدامات پیشگیرانه اعلام کرد و یادآور شد: با توجه به فصل گرما و ازدیاد فعالیت پشهها و بندپایان بهعنوان ناقلین اصلی این بیماری انتظار داریم دامداران توصیههای بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند و نسبت به سمپاشی بدن دامها و جایگاههای نگهداری دام در اولین فرصت اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه افزایش تعداد تنفس و ضربات قلب، آبریزش از بینی، دهان و چشم از دیگر علائم این بیماری است، خاطرنشان کرد: ممکن است در دام یبوست یا اسهال نیز دیده شود که بعد از فروکش کردن تب سهروزه، اشتهای دام به حالت عادی برگشته و دام نشخوار میکند ولی لنگش و ضعف ممکن است دو تا سه روز باقی بماند و زمینگیری ممکن است تا چند روز ادامه یابد.
سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی تأکید کرد: بیماری تب سه روزه یک بیماری ویروسی و عفونی دامی غیرقابل انتقال به انسان است و تنها در گاو و گاومیش بروز میکند
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما