به گزارش قدس آنلاین، ایجاد بستر مناسب و آمادهسازی حرم مطهر برای برنامههای ماه مبارک رمضان، از چندی قبل آغاز شده بود و زائرانی که در این روزها و شبهای پرفیض به زیارت مشرف می شوند شاهد تلاش بی وقفه خادمان در این خصوص هستند. از سوی دیگر، به دلیل وضعیت قرمز کرونایی مشهد، نظارت بر رعایت مسائل بهداشتی در حرم مطهر رضوی نیز تشدید شده است. تعداد خادمان سلامت حرم مطهر نیز افزایش یافته و وضعیت بهداشت در اماکن متبرکه به صورت جدی و منظم بازدید و بررسی میشود.
از ضدعفونی کردن پیوسته تا تامین ملزومات بهداشتی
خادمان حرم مطهر برای ایجاد فرصت زیارت و بهره بردن زائران از برنامه های ماه مبارک، اقدامات متعددی را اجرایی کرده اند.
از نظافت و مفروش کردن صحن ها گرفته، تا تامین ملزومات بهداشتی مورد نیاز و غبارروبی و ضدعفونی کردن فضاهای عمومی. ماشینهای مکانیزه به صورت پیوسته و در فاصله های زمانی مشخص، در صحنها حاضر میشود تا سطوح و سنگ فرش ها شسته شود.
توزیع ماسک و تعبیه ۱۵۰ دستگاه ضدعفونی در ورودی ها
ماسک به میزان مورد نیاز در دسترس زائران قرار گرفته تا اگر زائرانی ماسک شخصی به همراه نداشتند حتما قبل از تشرف به حرم مطهر از ماسکهای اهدایی آستان قدس استفاده کنند. همچنین بالغ بر ۱۵۰ دستگاه ضدعفونی در ورودیهای حرم و رواقها در دسترس عموم قرار گرفته است. تمامی سطوح در تماس با افراد به ویژه سرویسهای بهداشتی به طور مکرر ضدعفونی میشود. همچنین نیروهای اداره خدمات عمومی با پمپهای دوشی به صورت مستمر در صحن ها دارند.
گلآرایی ویژه برای برپایی محافل قرآنی
با توجه به همزمانی ماه رمضان با ایام بهار، گلآرایی حرم مطهر نیز مورد توجه بوده، به ویژه گل آرایی صحن آزادی، رواق امام خمینی(ره) و مسجد گوهرشاد شده که محل برپایی محافل قرآنی ماه رمضان است.
مفروش کردن صحن ها به ویژه در مکانهای برگزاری مراسم و برنامههای ویژه ماه رمضان نیز با دقت کامل انجام شده است. برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی، فرشها روزانه جمعآوری و به مدت سه روز قرنطینه و ضدعفونی میشود. ضمن آن که مفروش کردن صحنها به گونه ای است که زائران بتوانند به صورت پراکنده و با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی به زیارت بپردازند. از طرف دیگر، به تعداد زائران روزهداری که روی هر فرش مستقر می شوند هم توجه شده است. به طور مثال، در برگزاری مراسمها روی هر فرش حداکثر چهار نفر، در ترتیلخوانی دو نفر و در مناجاتخوانی، یک نفر می نشینند و خادمان بر رعایت این دستورالعمل نظارت دارند.
استفاده از ۶۰۰ هزار مهر سنگی
پیشبینی و تهیه اقلام مصرفی مورد نیاز زائران همچون لیوان یکبار مصرف برای بعد از افطار، مایع دستشویی و مُهر نماز، از دیگر اقدامات اداره خدمات عمومی معاونت خدمات زائرین حرم مطهر رضوی در این ایام است.
به طور مثال، بالغ بر ۶۰۰ هزار قطعه مُهر سنگی در حرم مطهر رضوی در چرخه استفاده قرار دارد. این مهرها از ابتدای شیوع کرونا جایگزین مُهرهای خاکی شده تا به صورت مدام ضدعفونی و شستوشو شود. همچنین جامهریهای قابل حمل با هدف رعایت دستورالعملهای بهداشتی در گوشه و کنار حرم تعبیه شده تا تفکیک مهرهای استفاده شده از استفاده نشده توسط زائران انجام شود. اگر مهری هم روی فرشها به جا مانده باشد، با نظارت نیروهای خدماتی حرم مطهر رضوی جمعآوری و تفکیک میشود.
منبع: آستان نیوز
انتهای پیام/
نظر شما