تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: ۱۴ درصد موزه‌های کشور در این استان قرار دارد.

۱۴ درصد موزه‌های کشور در خراسان رضوی قرار دارد

به گزارش قدس آنلاین، ابوالفضل مکرمی‌فر امروز  در مراسم گرامیداشت روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی که در موزه بزرگ خراسان برگزار شد، بابیان اینکه موزه‌ها شناسنامه شهرها محسوب می‎شوند و هویت شهرها را می‌توان در موزه‌ها دید، گفت: شعار ما «هر شهر، یک موزه» بوده و تلاش کرده‌ایم هر شهر خراسان رضوی حداقل یک موزه داشته باشد که در حال حاضر خراسان رضوی با ۹۶ موزه بعد از استان تهران در جایگاه دوم قرار دارد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: هم‌اکنون سه موزه در استان آماده افتتاح و ۸ موزه دیگر در حال راه‌اندازی و ایجاد است.

وی افزود: تعداد ۲۳ موزه خراسان رضوی متعلق به میراث فرهنگی و ۶۳ موزه دیگر به ادارات و نهادهایی مانند آستان قدس، اوقاف و امور خیریه، دانشگاه فردوسی مشهد و حفاظت محیط‌زیست است.

مکرمی‌فر با اشاره به تعداد موزه‌های کشورهایی مانند آمریکا، چین و استرالیا اظهار کرد: آمریکا ۶هزار موزه، چین ۳هزار و استرالیا ۲ هزار موزه دارد اما ایران با بیش از ۷ هزار سال تاریخ و تمدن ۷۱۱ موزه دارد که ۱۴ درصد از موزه‌های کشور در خراسان رضوی است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی به افزایش مجموعه‎‌داران خصوصی اشیاء تاریخی در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۴ مجموعه‌دار در استان پروانه فعالیت برای ۱۶ مجموعه را دریافت کرده‌اند که همواره موردحمایت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی قرار دارند تا با کمک این افراد دغدغه‌مند هم رسالت خود در انتقال فرهنگ و هویت به نسل‌های آینده انجام دهیم.

وی تأکید کرد: نهادینه کردن فرهنگ وظیفه‌ای همگانی است که با همکاری و همیاری مردم و مسئولان محقق می‌شود.

مکرمی‌فر با اشاره به  تاریخچه موزه‌ها یادآور شد: اگرچه از زمان قاجار که موزه‌ها در ایران راه‌اندازی شدند اشیاء محور بودند اما امروز علاوه بر موزه‌های شیء محور موزه‌های پژوهش محور برای نسل‎های آینده، فرهنگ، هنر و هویت را به نمایش می‌گذارند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی به فاصله بین نسل‌ها اشاره کرد و گفت: با توجه به بیگانگی و فاصله گرفتن فرزندان با نسل‌های گذشته باید هویت، فرهنگ، معماری و تمام داشته‌های فرهنگی را به آن‌ها منتقل کنیم که موزه‌ها یکی از این بسترهای انتقال است.

هم‌چنین در این مراسم از کتاب موزه‌ها و اماکن تاریخی فرهنگی استان خراسان رضوی و نشریه گاهنامه گروه موزه‌های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی و تمبر روز جهانی موزه‌ها رونمایی شد.

در ادامه مراسم مجموعه تمبر توسط سینا صابری مجموعه‌دار دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد اهدا شد.

هم‌چنین مجوز موزه تخصصی زعفران طلای سرخ واقع در تربت‌حیدریه به احسان مصطفوی نژاد تحویل شد.

تقدیر از فعالان حوزه موزه‌ها و میراث فرهنگی از دیگر برنامه‌های این مراسم بود، از سلمان ساکت رئیس انجمن مفاخر دانشگاه‌ فردوسی مشهد، مجید نوتاش مدیر موسسه نوین تمبر، مهدی قیصری‌نیک معاون موزه‌های آستان قدس رضوی، محمد وطنیان مدیر موزه ‌اقامتگاه شاه‌غلام، حسن فاضلی مجموعه‌دار، اکبر صالحی مدیر موسسه هنری و آموزشی آبرنگ، سینا صابری مجموعه‌دار، سوسن نیکذات مدیر و مؤسس موزه سیار کودک، حسین آقایی مدیر موزه اقامتگاه دیار قدیم، محمدرضا نبی‌پور فرزند استاد فقید نبی‌پور حامل میراث فرهنگی کشور، اعظم رسول‌زاده مدیر و بهره‌بردار عمارت عظیمیان سبزوار مربوط به دوره تیموریان تقدیر شدند.

هم‌چنین از محمدرضا پهلوان رئیس گروه موزه‌های اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی که از سوی اداره کل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌عنوان رئیس گروه برتر کشور و سید حسن موسوی که به‌عنوان مجموعه‌دار برتر انتخاب‌شده، تقدیر شدند.

رونمایی از اشیاء اهدایی به موزه بزرگ خراسان پایان‌بخش این مراسم بود، کتاب خطی جُنگ شامل اشعار شاعران متقدم ایران، که به خط نستعلیق شکسته و روی کاغذهای الوان فرنگی نوشته‌شده توسط حسن فاضلی مجموعه‌دار دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اهداشده است.

هم‌چنین کتاب «تاریخ التواریخ» تألیف میرزا تقی سپهر از مورخان دوره قاجار است و گلدان مربوط به دوره سلجوقی که بدنه گلدان با نقوش اسلیمی و کتیبه تزئین شده است دیگر اشیائی است که توسط حسن فاضلی مجموعه‌دار دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به موزه بزرگ خراسان اهداشده و رونمایی شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.