تحولات لبنان و فلسطین

تولیت آستان قدس رضوی فضای مجازی را به جهت فراهم آوردن شرایط دسترسی آسان به میلیون‌ها مخاطب یک فرصت برای نشر معارف و احکام الهی دانست و گفت: حوزه‌های علمیه و روحانیون باید با شناخت فضای مجازی از ظرفیت‌های آن برای نشر معارف اسلامی و تبلیغ دین استفاده کنند.

روحانیون از ظرفیت فضای مجازی برای نشر معارف اسلامی و تبلیغ دین استفاده کنند

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی امروز شنبه (۲۰ شهریورماه) در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه خراسان که در مدرسه علمیه عالی نواب مشهد برگزار شد، به مقوله جایگاه ولایت و زعامت جامعه اسلامی پرداخت و ابراز کرد: امام باقر(ع) در روایتی می‌فرمایند اسلام بر نماز، زکات، روزه، حج و ولایت بنا شده اما آنگونه که به ولایت ندا شده، به سایرین ندا داده نشده، زیرا ولایت کلید اجرای احکام الهی در جامعه است.

وی افزود: بر اساس این روایت، ولایت از امری شخصی و باطنی بسیار فراتر می‌رود و تلاش دشمنان دین از رحلت پیامبر(ص) تا کنون بر این بوده که این معنا محقق نشود، زیرا اجرای احکام قرآن و رسول الله(ص) در جامعه منوط به امر ولایت و زعامت است.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به نقش حوزه های علمیه در جهت تحقق ولایت اهل بیت(ع) در جهان اشاره و عنوان کرد: جز حوزه‌های علمیه هیچ کجا این شایستگی و توانایی را ندارد که «ولایت» را به عنوان اصلی ترین پایه اسلام در جامعه محقق سازد.

وی با اشاره به این روایت از پیامبر اکرم(ص) که «علما وارثان پیامبران» هستند، گفت: کار انبیاء تنها بیان احکام دینی، بایدها و نبایدهای الهی و دعوت به توحید نبود، کار پیامبران محقق سازی و عینیت بخشی به معارف الهی و اقامه احکام دین در جامعه بوده و همین امر موجب مقابله دشمنان با انبیاء ‌شده بود.

 

فرصت‌های پیش روی حوزه‌های علمیه

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به فرصت‌ها و تهدیدات پیش روی حوزه‌های علمیه اشاره و عنوان کرد: وجود مخاطبان فراوان علاقه مند به اسلام و احکام دین خصوصا در میان جوانان یکی از فرصت‌های پیش روی حوزه‌های علمیه و روحانیت برای نشر معارف الهی در جامعه است، همواره در طول تاریخ عده‌ای مخالف دین و احکام الهی در جامعه وجود داشته‌اند؛ اما قاطبه مردم و جوانان، مشتاق معارف اسلامی هستند.

وی گفت: پیش از انقلاب در مساجد و مجالس مذهبی عموما افراد میانسال به بالا حضور پیدا می‌کردند اما امروز به برکت انقلاب اسلامی بسیاری از اجتماعات دینی و مذهبی را جوانان برگزار می‌کنند و استفاده از این فرصت برعهده حوزه‌های علمیه است.

حجت الاسلام والمسلمین مروی وجود اساتید بزرگ و مجتهدین برجسته را از دیگر فرصت‌های پیش روی حوزه‌های علمیه برشمرد و تصریح کرد: پیش از انقلاب تعداد دروس خارج که در حوزه علمیه قم برگزار می‌شد به تعداد انگشتان یک دست نمی‌رسید اما امروز ده‌ها درس خارج با حضور اساتید و مجتهدین بزرگ و طلاب جوان با استعداد و پرنشاط برگزار می‌شود که نشان از رشد حوزه‌های علمیه دارد، این‌ها برای نشر اسلام و معارف دینی فرصت است.

 

مضجع شریف رضوی فرصتی بزرگ برای حوزه خراسان

تولیت آستان قدس رضوی ضمن تقدیر از تلاش‌ها و خدمات فراوان انجام شده برای ارتقا حوزه علمیه خراسان، بیان کرد: حوزه علمیه کهن مشهد به جهت سابقه درخشان و قرارگیری در جوار مضجع شریف عالم آل محمد(ص) تراز و جایگاه بسیار بالایی دارد و این حوزه باید از برکات همجواری با این مرقد شریف بسیار بیشتر بهره ببرد.

وی فضای مجازی را به جهت فراهم آوردن شرایط دسترسی آسان به میلیون‌ها مخاطب یک فرصت برای نشر معارف و احکام الهی دانست و تصریح کرد: حوزه‌های علمیه و روحانیون باید با شناخت فضای مجازی و استفاده از بیان خوب و استدلال قوی از ظرفیت‌های این فضا و ابزارهای نوین برای نشر معارف اسلامی و تبلیغ دین استفاده کنند، همچنین دسترسی آسان به منابع علمی یکی دیگر از فرصت‌های فضای مجازی برای حوزویان است.

 

تهدیدات پیش روی حوزه‌های علمیه

حجت الاسلام والمسلمین مروی در ادامه به تبیین تهدیدات پیش روی حوزه‌های علمیه پرداخت و تصریح کرد: دوری از ساده زیستی، شهرت طلبی و مقام خواهی از آفت‌های طلاب است و اگر طلبه‌ای منصبی می‌پذیرد تنها باید با هدف خدمت به دین باشد.

وی گفت: ساده زیستی، تهذیب نفس و بی‌رغبتی به دنیا سرمایه روحانیت و مایه اعتماد و گرایش مردم به علماست.

تولیت آستان قدس رضوی تفکر سکولار و جداسازی مسائل حوزوی و دینی از انقلاب و حکومت را از دیگر آفت‌های حوزه‌های علمیه برشمرد و ابراز کرد: بین حوزه و انقلاب یک رابطه متقابل وجود دارد، خاستگاه انقلاب اسلامی حوزه علمیه است، لذا حوزه نمی‌تواند نسبت به انقلاب و نظام بی‌تفاوت باشد.

وی با بیان اینکه کمرنگ شدن تلاش علمی در حوزه‌های علمیه به ویژه در شرایط کرونایی از دیگر آفت‌های پیش روی حوزه‌هاست، عنوان کرد: باید برای شرایط کرونایی برنامه ریزی کرد تا وقت و فرصت طلایی طلاب از بین نرود و از عقب افتادگی در دروس و مباحث علمی جلوگیری شود.

حجت الاسلام والمسلمین مروی اظهار کرد: معنویت از بزرگترین سرمایه‌های طلاب است و بزرگان ما  به پشتوانه اخلاق و معنویت به درجات عالی رسیدند و این مهم با یک عمر ممارست در تهذیب نفس حاصل می‌شود.

 

لزوم حضور طلاب در عرصه‌های‌ خدمت رسانی به مردم

تولیت آستان قدس رضوی طلاب و حوزویان را به حضور در عرصه‌های مختلف خدمات اجتماعی توصیه کرد و گفت: بنده حقیقتا از طلابی که در اقدامی جهادی غسل، اقامۀ نماز و تدفین اموات کرونایی را بدون هیچ گونه چشم داشتی برعهده گرفتند تقدیر و تشکر می‌کنم، در قضیه کرونا برادران و خواهران طلبه سخت ترین کار را برعهده گرفتند، در آن شرایطی که هیچ کس حاضر نمی‌شد فوت شدگان کرونایی را غسل و تدفین کند، طلاب آستین بالا زدند و وارد میدان شدند.

وی گفت: طلاب باید در عرصه‌های مختلف اجتماعی و در بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله و غیره حضور داشته باشند و این انتظاری است که اسلام از آنها دارد و جلوه‌ای از همراهی و هم‌دردی روحانیون با مردم است.

 

تضارب افکار نباید موجب شکاف در صفوف مؤمنین شود

حجت الاسلام والمسلمین مروی در بخش پایانی سخنان خود به اهمیت وحدت اشاره و با تأکید بر اینکه اختلاف سلایق و تضارب افکار نباید وحدت را از بین ببرد، تصریح کرد: اختلاف سلیقه و تفاوت در برداشت‌ها امری رایج و عادی بوده و همواره وجود داشته است، اما این موضوع نباید منجر به عدم تحمل یکدیگر و عداوت شود.

وی با طرح این سؤال که بزرگان ما اختلافات علمی خود را چگونه مدیریت می‌کردند؟ گفت: مرحوم شیخ مجتبی قزوینی در مباحث علمی در خصوص فلسفه و عرفان با امام خمینی(ره) اختلاف نظر جدی داشت، اما این امر باعث نشده بود که مرحوم شیخ مجتبی قزوینی، امام(ره) را قبول نداشته باشد، بلکه ایشان همواره از امام(ره) حمایت نیز می‌کرد و در گرایش مردم مشهد به نهضت امام خمینی(ره) نقش مهمی داشت و می‌گفت «امروز پرچم اسلام به دست این سید است».

تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: تفاوت در سلیقه و انتخاب نباید به معارضه، بغض، کینه و عداوت تبدیل و موجب شکاف در صفوف مؤمنین شود.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.