تحولات لبنان و فلسطین

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود نشان داده‌اند که برخی از داروهای ضدچاقی می‌توانند عوارض جانبی از جمله ابتلا به سرطان و بروز مرگ و میر را به همراه داشته باشند.

داروهای ضد چاقی می‌توانند عامل مرگ و میر باشند

به گزارش قدس آنلاین، ایسنا نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه سینسیناتی نوشت:

یک بخش ضروری از مراقبت‌های چاقی، اطمینان یافتن از این است که درمان‌ها برای بیمار، ایمن هستند. "عبدالرحمن السوهیبانی"(Abdulrahman Alsuhibani)، دانشجوی مقطع دکتری "دانشگاه سینسیناتی"(University of Cincinnati) آمریکا و همکارانش در پژوهش جدیدی، عوارض منفی ناشی از مصرف داروهای ضد چاقی را بررسی کرده‌اند.

این گروه پژوهشی، اطلاعات پایگاه داده موسوم به "FAERS" در "سازمان غذا و داروی آمریکا"(FDA) را که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ ثبت شده بود، مورد بررسی قرار دادند. بیماران، پزشکان و سایر کادر درمان، هرگونه عارضه جانبی مشکوک مربوط به داروهای ضد چاقی را به این پایگاه داده ارسال می‌کنند.

در این هفت سال، بیش از ۱۸ هزار عارضه جانبی از سوی بیش از ۱۵ هزار بیمار گزارش شده بود که داروهای ضد چاقی متفاوتی را مصرف کرده بودند. این پژوهش نشان داد که ۴/۹ درصد از عوارض جانبی گزارش شده به مرگ و میر بیماران، ۷/۶ درصد به تهدید زندگی، ۳۵ درصد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و ۵/۹ درصد نیز به ناتوان شدن بیماران مربوط بوده است.

السوهیبانی خاطرنشان کرد که اگرچه ۴/۹ درصد مرگ و میر، آمار بالایی در نظر گرفته می‌شود اما این پژوهش، علیت را نشان نمی‌دهد؛ بلکه نشان می‌دهد که در کجا ممکن است به پژوهش و نظارت بیشتری نیاز باشد.

وی افزود: برای بهینه‌سازی درمان‌های ضد چاقی، نظارت دائمی و سازمان‌یافته بر ایمنی داروهای ضد چاقی، ضروری است. پژوهش‌ها علیت را نشان نمی‌دهند؛ با وجود این، نشان‌دهنده فرضیه استفاده از داده‌های جهان واقعی برای اثبات برخی ارتباطات هستند.

السوهیبانی ادامه داد: یکی از یافته‌های منحصر به ‌فرد پژوهش ما این است که مرگ و میرها، چهار درصد از عوارض جانبی داروی موسوم به "ارلیستات"(Orlistat) را تشکیل می‌دهند که یک داروی ضد چاقی بدون نسخه است. از آنجا که ارلیستات، تنها داروی ضد چاقی است که بدون نسخه در دسترس عموم مردم قرار می‌گیرد، باید بررسی‌های بیشتری در مورد دلایل مرگ و میر مرتبط با مصرف این دارو انجام شود.

شایع‌ترین عوارض جانبی گزارش شده میان مصرف‌کنندگان داروهای ضد چاقی، تهوع، استفراغ، سرگیجه و سردرد بود. همچنین، ۱۷۶۵ مورد بیماری قلبی عروقی، ۱۳۲۷ مورد عوارض کلیوی و ۱۹۴ مورد سرطان گزارش شد.

این پژوهش، با توجه به این موضوع آغاز شد که در فوریه ۲۰۲۰، چندین داروی ضد چاقی از جمله "لورکاسرین"(Lorcaserin) به دلیل گزارش مبنی بر امکان داشتن عوارض جانبی و احتمال بروز بیماری‌هایی مانند سرطان از بازار خارج شدند.

السوهیبانی اضافه کرد: پژوهشی که منجر به حذف لورکاسرین از بازار شد، به دلیل بروز نگرانی‌های بسیار در این زمینه، زیر سوال رفت و پژوهشگران، اطلاعات مربوط به احتمال ارتباط لورکاسرین با سرطان را به طور کامل افشا نکردند.

پژوهش السوهیبانی نشان می‌دهد که ۱۶ درصد از همه عوارض جانبی مرتبط با لورکاسرین، گزارش سرطان بوده است.

این پژوهش، در "International Journal of Clinical Pharmacy" به چاپ رسید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.