تحولات لبنان و فلسطین

رئیس اتحادیه گاوداران خراسان رضوی گفت: طی آبان ماه امسال ۴۵۰۰ راس دام‌ مولد در استان کشتار شد که این عدد نسبت به خرداد کاهش قابل توجهی داشته است.

کشتار ۴۵۰۰ راس دام‌ مولد در خراسان رضوی

به گزارش قدس آنلاین، فرشید صراف اضافه کرد: البته این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته همچنان حدود ۲۸ درصد و در مقایسه با آبان ماه ۹۸‌ حدود ۲۰۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد. این مقدار کشتار در سال گذشته ۳۵۰۰ راس و در سال ۹۸، ۱۴۸۰ راس دام بوده است.

وی ادامه داد: در مجموع مساله افزایش کشتار دام‌ مولد طی سال‌های اخیر و سال گذشته کاملا مشهود بوده و هشدارهای فراوانی هم در این خصوص داده شد اما متاسفانه توجهی به این موضوع نشده و پیش‌بینی می‌شود  افزایش نرخ کشتار دام مولد در نهایت ‌موجب کاهش تولید لبنیات و گوشت شود.

صراف با بیان اینکه از اردیبهشت ماه سال گذشته به دلیل کمبود نهاده ‌دامی در بازار، افزایش قیمت آن و تورم موجود در جامعه کشتار دام مولد افزایش بیشتری پیدا کرد، یادآور شد: این وضعیت شرایط را تا جایی وخیم کرد که در اردیبهشت ‌و خرداد ماه سال جاری کشتار دام مولد به بالاترین حجم خود طی سال‌های اخیر رسید.

رئیس اتحادیه گاوداران خراسان رضوی با اشاره به رشد ۲۸۰ درصدی کشتار دام طی سال جاری عنوان کرد: طبق آمار کشتارگاه صنعتی مشهد که حدود ۷۳ درصد از کشتار دام استان در این مکان صورت می‌گیرد، تنها طی خرداد ماه امسال بیشترین حجم دام مولد با حدود ۷۴۰۰ راس کشتار شد؛ در حالی که میزان کشتار دام مولد در خرداد ماه سال گذشته حدود ۱۶۴۰ راس بود.

صراف تصریح کرد: از خرداد ماه امسال و با آزادسازی نهاده‌ها از گمرکات وضعیت توزیع نهاده در بازار بهتر شد. در واقع تزریق نهاده به بازار موجب کاهش کشتار دام توسط دامداران شد.

رئیس اتحادیه گاوداران خراسان رضوی ادامه داد: علی‌رغم این کشتارها و با وجود تمام مشکلاتی که برای دامداران استان به‌ وجود آمد اما آن‌ها همیشه پای کار بوده‌اند. دامداران کمک شایانی در راستای کاهش واردات دام به کشور کرده‌اند و باعث خودکفایی در این حوزه و ارتقای کیفیت محصولات شده‌اند.

صراف تصریح کرد: بسیاری از دامداری‌های استان به دلیل کاهش میزان تولید تعطیل شده‌ و این خبر خوبی برای روزهای آینده نیست زیرا با افزایش جمعیت و بالا رفتن سن جامعه نیاز به لبنیات در استان بیش از پیش احساس خواهد شد. همچنین قیمت فعلی شیر خام بسیار کمتر از بهای تمام شده آن است اما تلاش کرده‌ایم حجم ورودی شیر به بازار را با افزایش راندمان تولید آن حفظ کنیم.

وی با اشاره به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تاثیر آن بر قیمت محصولات دامی گفت: به هر میزانی که دولت بر نگهداری این ارز مبادرت ورزد، تفاوت ارز دولتی و ارز آزاد بیشتر خواهد شد. در نتیجه زمان آزادسازی نرخ ارز ابتدا فشار مضاعفی به تولیدکننده به دلیل کمبود نقدینگی و سپس به مصرف‌کننده وارد می‌شود زیرا ممکن است لبنیات از سفره مردم حذف شود. با این حال با حذف ارز ترجیحی تولید شفاف شده و رانت از بین خواهد رفت.

انتهای ‌پیام

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.