به گزارش قدس آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری ارمنستان روز شنبه ضمن ابراز تاسف از کشته شدن یک نظامی خود از سوی نظامیان جمهوری آذربایجان، مدعی شد این اقدامات باکو از قبل برنامه ریزی شده و هدف آن تشدید بیشتر تنش در منطقه است.
به نوشته خبرگزاری «نیوز آرمنیا» در بیانیه وزارت خارجه ارمنستان آمده است، جمهوری آذربایجان دائماً در حال افزایش لفاظیهای پوچ خود در مورد به اصطلاح «کریدور زنگزور» (دالان جعلی زنگزور) است که با بیانیههای سه جانبه ۹ نوامبر ۲۰۲۰، ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ و توافقات حاصل شده در سوچی در تضاد است.
در این بیانیه آمده است، یگانهای نیروهای مسلح آذربایجان از اردیبهشت ماه سال جاری به طور غیرقانونی به خاک جمهوری ارمنستان نفوذ کرده و مساحتی بیش از ۴۰ کیلومتر مربع را اشغال کردهاند. باکو تا به امروز به پیشنهاد جمهوری ارمنستان مبنی بر خروج نیروها که در ۲۶ نوامبر پاسخ نداده است.جمهوری ارمنستان توجه شریک خود در حوزه امنیتی، روسیه، همچنین سازمان پیمان امنیت جمعی، شورای امنیت سازمان ملل متحد، کشورهای گروه مینسک و جامعه بینالمللی را به شواهد فوق جلب می کند.
دستگاه دیپلماسی ارمنستان افزود، ارمنستان از جمهوری آذربایجان میخواهد که از لفاظیها و اقدامات تحریک آمیز خودداری کند و مانع تلاش های برقراری صلح و ثبات در منطقه نشود.
وزارت دفاع ارمنستان روز جمعه اعلام کرد در نتیجه درگیری در جهت شرقی مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان یک نظامی ارمنی کشته و تعدادی دیگر مجروح شدند. وزارت دفاع ارمنستان در این خصوص گفت، در نتیجه عملیات تهاجمی نیروهای جمهوری آذربایجان در ۱۰ دسامبر، یک سرباز ارمنی کشته و تعدادی دیگر مجروح شدند. از ساعت ۱۴:۳۰ (۱۳:۳۰ به وقت مسکو) درگیریها متوقف شد و وضعیت توسط ارمنستان تحت کنترل کامل قرار گرفت.
ارمنستان همچنین روز پنجشنبه جمهوری آذربایجان را به حملات سنگین توپخانهای متهم کرد.
از حدود سه هفته پیش، درگیریها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در استان «سیونیک» ارمنستان بار دیگر شدت گرفت. ایروان اعلام کرد که نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان با حمله به این منطقه راهبردی، جاده بینالمللی مهمی که پایتخت ارمنستان را به مرزهای جمهوری اسلامی ایران متصل میکند به خطر انداخته است.
از سوی دیگر باکو، ایروان را مقصر دانسته و نیروهای مسلح ارمنستان را به اقدامات تحریکآمیز از جمله حمله به مواضع جمهوری آذربایجان متهم کرده است.
اخیراً و در پی افزایش تنش میان این دو کشور، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه با همتایان خود در باکو و ایروان بهصورت تلفنی گفتوگو کرد و خواستار ایجاد ثبات در وضعیت مرزهای دو طرف شد. جنگ مرگبار سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتشبس به امضای «نیکل پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان، «الهام علیاف» رئیسجمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه پایان یافت و مسکو به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد.
نظر شما