به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، دکتر بهرام دارایی با اشاره به اینکه پیش از انقلاب شرکتهای چند ملیتی در کشور دارو را تولید میکردند که پس از انقلاب همه آنها از ایران رفتند، گفت: جوانان متخصص به سرعت وارد عمل شدند و توانستند نیازهای کشور را با تولید داخل پاسخ دهند، به طوری که در جنگ تحمیلی نیز به خوبی این موضوع را مدیریت کردیم و علیرغم تمام مشکلات در زمان جنگ درمورد دارو دچار بحران نشدیم.
ظرفیت شرکتهای داروسازی ۲ برابر تولید موجود
وی افزود: یکی از برکات انقلاب اسلامی خودکفایی در تولید یک سری از محصولات با فناوری بالاست و صنعت داروسازی یکی از رشتههای ویژه و خاصی است که خوشبختانه امروز از لحاظ عددی ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز شامل سالانه ۵۰ میلیارد عدد دارو را تولید میکنیم که البته ظرفیت شرکتهای داروسازی دو برابر این رقم است.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکهکیفیت دارو بهعنوان یک بحث ویژه و خاص دنبال میشود، تصریح کرد: اگر میخواهیم به کیفیت مطلوب در تولیدات داروهایمان بپردازیم نیازمند اقدامات خاصی است که یکی از این مسیرها صادرات است؛ وقتی که شرکتهای ما میتوانند داروی خود را به اقصی نقاط دنیا صادر کنند یعنی توانستهاند تمام مراحل کمی و کیفی را طی کنند، بنابراین اگر این مسیر را باز کنیم حتماً شاهد نتایج مثبت آن خواهیم بود.
دکتر دارایی عنوان کرد: داروهای تولید داخل کیفیت لازم را دارند چنانچه درمورد واکسنهای داخلی اصلا نمیتوان به کیفیت آن شک کرد و به زودی مجوزهای بین المللی را نیز دریافت خواهند کرد.
وی ادامه داد: در خصوص یک سری داروهای خاص، ویژه بیماران مزمن و یا صعب العلاج که مدام نوع خاصی از دارو را مصرف میکنند، سیستم بیولوژیک بدن جوری است که وقتی با آن ارتباط پیدا کند نباید آن را قطع کرد ما هم این را قبول داریم و در این خصوص سعی میکنیم وقتی درمان با یک نوع خاصی از دارو شروع شده بتوانیم آن را تامین کنیم.
معاون وزیر بهداشت درخصوص نرخ بالای برخی داروهای وارداتی توضیح داد: به دلیل حمایت از دارویی که در داخل کشور تولید میشود، یارانه دارو به نوع مشابه وارداتی تعلق نمیگیرید، البته برنامههای خوبی در بودجه ۱۴۰۱ با صحبتهایی که در کمیسیون تلفیق صورت گرفته است مدنظر داریم تا بتوانیم هم به لحاظ بیمهای و هم به لحاظ تهیه برای بیماران اجرایی کنیم.
داروهای جدید بیماران صعبالعلاج وارد فهرست دارویی و بیمهای میشوند
وی گفت: درحال حاضر سعی کردیم تا داروهای جدید و مخصوصاً داروهای بیماران صعبالعلاج را وارد فهرست کنیم که یکی از آنها داروی بیماران SMA است که با دستور رئیسجمهور وارد فهرست میشود.
گفتنی است؛ بیماریهای خاص، عنوانی است که بدنیست کمی بیشتر از آنچه که شنیدهایم در مورد این بیماریها بدانیم. بیماریهایی که شیوع فراوانی دارند و آگاهی عموم مردم از آنها قابل قبول و کافی است اما داستان از آنجایی آغاز میشود که دسته دیگری از بیماریها که اطلاع عموم از نحوه پیشگیری و درمانشان بسیار کم است، مشکلات فراوانی را به دنبال دارد و درمان آنها، هزینه و مشکلات بسیاری را برای بیماران و جامعه ایجاد میکند.
به ایندسته از بیماریها، بیماریهای خاص و صعبالعلاج گفته میشود. بهعبارت دیگر ابتلا به این بیماریها عام نیستند و برای درمان آنها باید شرایط خاص و ویژهتری فراهم کرد.
بیماریهایی مانند «MS»، «دیالیزیها»، «تالاسمی»، «هموفیلی»،«سرطانها»، «نقص ایمنی مادرزادی»، «بیماریهای شدید روانی»، «اعتیاد»،«هپاتیت B و C» و «بیماریهای پیشرفته رماتیسمی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید» به عنوان بیماریهای صعبالعلاج شناخته میشوند.
این بیماریها روند عادی زندگی فرد را دچار اختلال میکند و هزینههای بالای درمانی و دیگر مشکلات موجود در روند درمان، میطلبد تا مسئولان بیش از پیش به این گروه از بیماران توجه داشته باشند. سبک زندگی نادرست و ویژگیهای موروثی از جمله عواملی است که موجب میشود برخی از افراد جامعه به بیماریهای خاص یا صعبالعلاج دچار شوند. درمان این بیماریها نیازمند صرف هزینههای گزاف و امکانات فراوان در درمان آنها است. بنابراین تشخیص زودهنگام و غربالگری دو رکن مهم درمان زودهنگام در این نوع از بیماریها به شمار میرود.
نظر شما